Champions League: Ήταν τόσο υπέροχη τούρτα που δεν μας... χάλασε το κάπως άγευστο κερασάκι!

Μιχάλης Τσαμπάς
Champions League: Ήταν τόσο υπέροχη τούρτα που δεν μας... χάλασε το κάπως άγευστο κερασάκι!

bet365

Οι προβολείς έσβησαν, τα κομφετί... ξεκουράζονται στο χορτάρι του Wanda Metropolitano, το «ιερό δισκοπότηρο» ταξιδεύει προς το Λίβερπουλ, η μυρωδιά της μπύρας υπάρχει παντού και ο Μιχάλης Τσαμπάς από την Μαδρίτη κάνει... ταμείο στον τελικό του Champions League και όχι μόνο.

Ο Άγιαξ… σοκάρει τον πλανήτη με το total football και την 4άρα μέσα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου αποκλείοντας την Ρεάλ. Η… τελειωμένη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αν και με την πλάτη στον τοίχο σκοράρει σε… νεκρό χρόνο και «υπογράφει» μια ακόμη αποτυχημένη χρονιά για την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με ένα μαγικό χατ τρικ δίνει… ζωή στην Γιουβέντους με την πρόκριση επί της Ατλέτικο Μαδρίτης του Τσόλο Σιμεόνε. Μερικές εβδομάδες αργότερα είναι η σειρά του CR7 να πιάσει… καναπέ αφού τα «τρομερά μωρά» του Άγιαξ ξανακάνουν το θαύμα τους μέσα στο Τορίνο.

Η Τότεναμ με ψυχή, αλλά και με… VAR αφήνει για άλλη μια σεζόν την Σίτι και την Γκουαρδιόλα… μακριά από την πηγή με το νέκταρ της επιτυχίας.

Ο Μέσι πετυχαίνει ένα γκολ-ποίημα κόντρα στη Λίβερπουλ και όλοι μιλούν για το «τεμάχιο» της χρονιάς! Λίγες μέρες μετά ο Αργεντίνος μάγος είναι ένας απλός θεατής στην «ραψωδία» του Άνφιλντ. Η Λίβερπουλ ήθελε 4 γκολ για να… κλέψει από την Μπαρτσελόνα το εισιτήριο του τελικού και το πέτυχε.

Όμως ο απόλυτος «κλέφτης» ήταν ο Λούκας Μόουρα που με χατ τρικ και buzzer beater μέσα στο Άμστερνταμ,έστειλε την Τότεναμ στον παράδεισο του τελικού.

Όλα τα παραπάνω συνέβησαν μόνο στην φάση των νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. Μια σεζόν γεμάτη ανατροπές. Aκόμη και στις... εισβολές υπήρξε ανατροπή αφού ο περίφημος Jimmy Jump... έδωσε την θέση του στην sexy κυρία! Είδαμε ματσάρες, γκολάρες, ήρωες της μίας βραδιάς, αστέρια του σήμερα και… αστεράκια που έρχονται από το μέλλον για να κρατήσουν μαγικές της νύχτες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Όταν μέσα σε περίπου ένα δίμηνο όλοι οι ανά τον κόσμο εραστές της μπάλας, οι πιστοί της θρησκείας που λέγεται ποδόσφαιρο βίωσαν τόσο έντονες στιγμές και τόσο απρόσμενα συναισθήματα ίσως είναι και αχαριστία να υπάρχει γκρίνια για την γεύση που άφησε… το κερασάκι μιας υπέροχης τούρτας. Όπου κερασάκι βάλτε τον τελικό της Μαδρίτης.

Σύμφωνοι. Μπαλάρα δεν είδαμε. Σύμφωνοι δεν θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους θεαματικότερους, όταν μάλιστα για πολλούς κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό κι από ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης. Ένα πρώτο ημίχρονο χάθηκε στην μετριότητα.

Αλλά ως εκεί. Υπάρχει και η άλλη όψη του φεγγαριού. Η δικαίωση του Γιούργκεν Κλοπ, που θα ήταν κρίμα να γράψει μια θητεία χωρίς να έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Η δικαίωση του Σαλάχ, που στον τελικό ήταν… εξαφανισμένος (πλην του γκολ-πέναλτι), αλλά πήρε κάτι χρωστούμενα από πέρσι.

Η φανταστική ατμόσφαιρα των οπαδών της Λίβερπουλ, αλλά κι αυτή των φίλων της Τότεναμ που αν και… παγωμένοι με την σέντρα του ματς δεν το παράτησαν.

Έσπρωξαν, ώθησαν όσο πήγαινε την ομάδα τους ειδικά στο 2ο ημίχρονο που τους άνηκε. Όμως περισσότερο φάνηκε πως άνηκε στον Άλισον. Ο κίπερ της Λίβερπουλ μπορεί να μην γυρίζει από την Μαδρίτη στο Νησί έχοντας στις αποσκευές του το αγαλματάκι του MVP (το πήρε ο Φαν Ντάικ), αλλά ξέρει καλά και ο ίδιος και όλος ο κόσμος ότι ήταν ο… αληθινά πολυτιμότερος. Αυτός που έκανε σωστά όλη την δουλειά με τις εκπληκτικές επεμβάσεις του, όταν τα «σπιρούνια» πάλεψαν για την αντεπίθεση τους. Για τα… ρέστα τους.

Αυτά που όμως χάρη στον Βραζιλιάνο δεν ήρθαν ποτέ! Ο Οριζί απλά δεν άφησε περιθώρια για… σασπένς στα χασομέρια. Εκεί όπου δύο φορές φέτος με Σίτι και Άγιαξ η Τότεναμ είχε happy end! Το όνομα της Λίβερπουλ χαράχτηκε για 6η φορά πάνω στο… τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά και κάπως έτσι και το φετινό όμορφο παραμύθι του Champions League έγραψε για φέτος τίτλους τέλους. Οι αναμνήσεις που άφησε ήταν σίγουρα έντονες.

Είτε κανείς ήταν στο… στρατόπεδο των θριαμβευτών (βλέπε: Λίβερπουλ) ή αυτών που εγκατέλειψαν στον δρόμο. Νωρίτερα ή αργότερα. Δεν θα μας λείψει πάντως. Ο Ιούλιος και τα προκριματικά του δεν αργούν…

YΓ. Η παρακάτω φωτογραφία έχει τραβηχτεί ακριβώς την στιγμή που ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Tζόρνταν Χέντερσον σηκώνει στον… ουρανό της Μαδρίτης το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πέταλο που μέχρι πριν λίγα λεπτά φιλοξενούσε χιλιάδες φίλους της Τότεναμ, απέμειναν για την απονομή μόνο μερικές εκατοντάδες. Για να μην λέμε ότι μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει. Το πικρό ποτήρι ενός χαμένου τελικού έχει παντού την ίδια γεύση… Δεν αντέχεται. Συμβαίνει δηλαδή και στις καλύτερες (αθλητικές) οικογένειες.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα