Μεταγραφές με ΠΑΣΟΚ, μεταγραφές με ΣΥΡΙΖΑ!

Μιχάλης Τσαμπάς
Μεταγραφές με ΠΑΣΟΚ, μεταγραφές με ΣΥΡΙΖΑ!

bet365

Ο Μιχάλης Τσαμπάς θυμάται τα... πρωτοσέλιδα (μεταγραφικά) πάρτι των αθλητικών εφημερίδων στην προ κρίσης εποχή και κάνει τις συγκρίσεις με την «φτωχή ονοματολογία» του σήμερα, αλλά και την «εκπαίδευση» των αναγνωστών-φιλάθλων.

Στο παρελθόν, πριν μπει στην καθημερινότητά μας η οικονομική κρίση και τα μνημόνια, η πιο γνωστή φράση που... έπαιζε αυτές τις γιορτινές μέρες ήταν το «double dot» που χρέωναν όλα τα μεγάλα μαγαζιά που σέβονταν το... όνομά τους και παρ' όλα αυτά το δεχόμασταν οι πάντες στην προσπάθειά μας για να κάνουμε κράτηση ενόψει του ρεβεγιόν της αλλαγής του χρόνου.

Η δεύτερη πιο γνωστή φράση των ημερών ήταν η «διάβασες ποιον έγραψε η (τάδε εφημερίδα) ότι παίρνουμε στην ομάδα;». Εκτός από τις μεγάλες πίστες... πάρτι στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έκαναν και οι εφημερίδες που έβλεπαν το δελτίο κυκλοφορίας να παίρνει την ανηφόρα με την καθημερινή ονοματολογία. Παρέλαση έκαναν τα σενάρια. Άλλα υπαρκτά κι άλλα επιστημονικής φαντασίας.

Τα περισσότερα όμως ήταν πιστευτά και ο τρόπος που πλασάρονταν στο κοινό τα έκανε κι ελκυστικά. Μάλιστα όσο πιο... βαρύ ήταν το όνομα, τόσο πιο μεγάλα όνειρα έκανε ο αναγνώστης-φίλαθλος για την ομάδα του. Έστω κι αν μερικά 24ωρα μετά το «ηχηρό όνομα» με τρόπο αποσύρονταν από την επικαιρότητα αφού κάποιο άλλο club από μια προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα έκανε κάποια καλύτερη πρόταση. Το σημαντικότερο άλλωστε είναι ότι οι συνθήκες της εποχής επέτρεπαν και στα σενάρια να λέγονται και να γράφονται και στον κόσμο να θεωρεί πως υπάρχει μεγάλη δόση αλήθειας. Ο λόγος είναι απλός.

Οι διοικήσεις δεν είχαν μπει σε... λογικές μνημονίου, αλλά έβαζαν βαθιά το χέρι στην τσέπη για μεταγραφές αεροδρομίου. Δεν υπήρχε ομάδα με απαγόρευση μεταγραφών, δεν υπήρχε συγκεκριμένο μπάτζετ αλλά για ένα καλό όνομα μπορούσε να γίνει η υπέρβαση. Παλιά χρόνια όμως. «Μεταγραφές με ΠΑΣΟΚ, μεταγραφές με ΣΥΡΙΖΑ» που θα έγραφαν και αυτά τα μοδάτα memes.

Πλέον οι εποχές άλλαξαν. Όποιος παραμένει αναγνώστης αθλητικών εφημερίδων ή είναι συνεχώς on line στα αθλητικά sites εύκολα παρατηρεί ότι η ονοματολογία δεν υφίσταται πια. Για παράδειγμα από τις «μεγάλες ομάδες» του ελληνικού πρωταθλήματος για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ δεν γράφτηκαν ονόματα ή το πολύ 1-2 για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Όμως και για τον Ολυμπιακό με την ΑΕΚ που δεδομένα έχουν ανάγκη ενίσχυσης σε αντίθεση με το παρελθόν και το... πανηγυράκι που θα είχε στηθεί «χρονιάρες μέρες» αυτή την φορά τα ονόματα γράφονται με το σταγονόμετρο. Σημεία των καιρών.

Άλλωστε πλέον μέσα από τη κρίση και το φίλαθλο κοινό της Ελλάδος στην πλειοψηφία του έχει εκπαιδευτεί να καταλαβαίνει τι ισχύει και τι όχι και το ποιες είναι οι δυνατότητες της ομάδας του ώστε να μην πιστεύει τα κάθε λογής ευφάνταστα σενάρια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα