Τα μαθήματα Παναθηναϊκής Ιστορίας, σημαντικότερα κι απ' το «4 στα 4»!

Τα μαθήματα Παναθηναϊκής Ιστορίας, σημαντικότερα κι απ' το «4 στα 4»!

Μιχάλης Τσαμπάς
Τα μαθήματα Παναθηναϊκής Ιστορίας, σημαντικότερα κι απ' το «4 στα 4»!

bet365

Ο Γιώργος Δώνης με τα υλικά που διαθέτει παρουσιάζει ένα σύνολο που ως τώρα κερδίζει τις εντυπώσεις, αλλά ο Μιχάλης Τσαμπάς... κρατάει την ατάκα «μέσα στα αποδυτήρια γίνονται και μαθήματα ιστορίας» κι εξηγεί γιατί είναι πιο σημαντική κι από το «4 στα 4»!

0% Γκανιότα* & Συναρπαστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» το είπε στην συνέντευξη τύπου μετά την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό. Μέσα στον γενικό ενθουσιασμό των φίλων του Παναθηναϊκού από την νέα τριάρα της ομάδας τους και την φρεσκάδα των νέων πέρασε στα ψιλά.

Όμως ήταν μια δήλωση που την... κρατάς. «Μέσα στα αποδυτήρια γίνονται και μαθήματα ιστορίας» ήταν η ατάκα προπονητή των «πράσινων» όταν ρωτήθηκε αν το «4 στα 4» αλλάζει και τους αρχικούς στόχους της ομάδας του. Με την πρώτη ματιά μπορεί... να περάσει έτσι.

Αν το σκεφτείς όμως δεύτερη και τρίτη φορά είναι πάρα πολύ σημαντικό και δείχνει το πως ζυγίζει τα πράγματα ένας προπονητής, ο οποίος στο παρελθόν μεγαλούργησε κι έζησε απίθανες στιγμές σε έναν σύλλογο που σήμερα από την δική του πλευρά προσπαθεί να κρατήσει όρθιο. Κι αγωνιστικά, ως τώρα, τα καταφέρνει περίφημα!

Όμως όσο ξεχειλίζει ο ενθουσιασμός και η καύλα για μπάλα μέσα στα «πράσινα» αποδυτήρια, άλλο τόσο μεγάλη είναι και η απειρία της πλειοψηφίας όσων αποτελούν το ρόστερ του Παναθηναϊκού. Παιδιά από την ακαδημία κι άλλοι μικροί σε ηλικία που το περασμένο καλοκαίρι πέρασαν την πόρτα του προπονητικού κέντρου στο Κορωπί για να φορέσουν την φανέλα με το «τριφύλλι».

Σε μια εποχή δύσκολη που ο σύλλογος είναι απαξιωμένος από τον ίδιο του τον ιδιοκτήτη. Ο κατήφορος του τελευταίου χρόνου έχει φαρδιά πλατιά την σφραγίδα του Γιάννη Αλαφούζου. Του εξαφανισμένου μεγαλομετόχου που συνεχίζει να κρατά εγκλωβισμένη μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας. Όλοι αυτοί οι νεαροί ποδοσφαιριστές που έχουν τόσο την τύχη, όσο και την ευθύνη να αγωνίζονται σε έναν σύλλογο με 110 χρόνια ιστορίας τον... γνώρισαν στα κάτω του.

Πιθανότατα σε άλλες εποχές οι περισσότεροι, όσο ταλέντο κι αν διαθέτουν, να μην είχαν την ευκαιρία να το δείξουν ως παίκτες του Παναθηναϊκού. Όμως με το αν δεν γράφεται ιστορία. Τώρα είναι η ευκαιρία τους, τώρα την γράφουν οι ίδιοι την ιστορία, τώρα είναι που (όπως είπε και ο Δώνης) την μαθαίνουν για το club που παίζουν.

Γιατί η ιστορία του Παναθηναϊκού δεν είναι...

... ο σύλλογος που έγινε επαίτης στην Σούπερ Λίγκα ώστε να αλλάξει ο κανονισμός και να μην υποβιβαστεί.

... ο σύλλογος που ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.

... ο σύλλογος που παρακαλάει ένα ολόκληρο καλοκαίρι για ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο.

... ο σύλλογος που χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά και όλες τις άλλες γλώσσες του κόσμου.

... ο σύλλογος που δεν μπορεί να δώσει ούτε ένα μικρό μισθό στους υπαλλήλους του.

... ο σύλλογος που έχει ως γραφεία ένα μικρό δωματιάκι που θυμίζει πολιτιστική λέσχη σε κάποιο επαρχιακό χωριό.

... ο σύλλογος που δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές, παρά μόνο παίκτες κάτω των 23 ετών (σ.σ έστω κι αν το αναγκαστικό πρότζεκτ ως τώρα βγαίνει).

... ο σύλλογος- «πρέσβης» που του έγινε συνήθεια πια να κοιτάει τα ευρωπαϊκά ματς από τον... καναπέ.

... ο σύλλογος που για να συμπληρώσει το ρόστερ του παίρνει δανεικούς παίκτες από ομάδες που «μέχρι προχτές» έδινε.

... ο σύλλογος που έπαιξε ένα ματς Κυπέλλου μέσα στα χιόνια και ταπεινώθηκε επειδή δεν υπήρχαν λεφτά για μια εξτρά διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ο Δώνης που έζησε τον Παναθηναϊκό των τίτλων και τον Παναθηναϊκό «της μιας ανάσας από τον τελικό του Champions League» ξέρει πολύ καλά και τις δυσκολίες του σήμερα, αλλά και επίσης καλά το βάρος αυτής της φανέλας. Γνωρίζει ότι ακόμη και στα... πέτρινα αυτά χρόνια που βιώνει ο σύλλογος οι απαιτήσεις του κόσμου παραμένουν μεγάλες και οι δικαιολογίες δεν είναι άπειρες.

Οπότε υπό αυτή την έννοια αποδεικνύονται υπερ του δέοντος χρήσιμα τα «μαθήματα Παναθηναϊκής ιστορίας στα αποδυτήρια».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα