Η καλή μέρα από την πρεμιέρα φαίνεται;

Μιχάλης Τσαμπάς
Η καλή μέρα από την πρεμιέρα φαίνεται;

bet365

Όταν το party του προσφέρει με το... καλημέρα μια πεντάρα και δύο γκολάρες τότε ο Μιχάλης Τσαμπάς έχει πολλούς λόγους να είναι αισιόδοξος για το Μουντιάλ που μόλις άρχισε!

Κάθε ποδοσφαιρόφιλος που σέβεται τον εαυτό του, αυτή την... ανά τετραετία ιεροτελεστία του Παγκοσμίου Κυπέλλου την περιμένει όπως ο διψασμένος που περπατάει ατελείωτα χιλιόμετρα στην έρημο και περιμένει να βρει την όαση για να βουτήξει στο νερό. Αυτή η... Άγια Μέρα έφτασε.

Πέρασε για την ακρίβεια αφού στην ιστορία ανήκει και η φαντασμαγορική τελετή έναρξης και το πρώτο ματς της διοργάνωσης. Ακόμη και το διάγγελμα του Πούτιν. Αλλά ας πούμε την αλήθεια. Δεν βγήκαμε και στην Ομόνοια να πανηγυρίσουμε όταν το πρόγραμμα έφερε στην πρεμιέρα το Ρωσία-Σαουδική Αραβία.

Κι αφού αρχίσαμε με παραδείγματα ας το συνεχίσουμε έτσι. Δεν γίνεται ρε παιδί μου να περιμένεις με τις ώρες τον ντελιβερά να σου φέρει την παραγγελία και ξαφνικά να σου πει ότι είναι τα μπιφτέκια είναι... σόγιας. Πλάκα κάνουμε; Έτσι και με το εναρκτήριο παιχνίδι. Δεν ψήθηκε κανείς, ειδικά όταν την αμέσως επόμενη ημέρα έρχεται το Πορτογαλία-Ισπανία στην... είσοδο του Κριστιάνο στο Μουντιάλ. Τελικά η... σόγια όχι μόνο ήταν νόστιμη αλλά γλείφαμε και τα δάκτυλα μας.

Πέντε γκολ σε πρεμιέρα δεν είναι μικρό πράγμα με τις ομάδες να ψάχνονται. Από τα προηγούμενα 20 Παγκόσμια Κύπελλα, μόνο σε 3 συναντήσαμε εναρκτήριους αγώνες με 5+ γκολ. Μάλιστα αν σκεφτεί κανείς ότι από τα 5 γκολ των διοργανωτών, τα δύο (τελευταία) ήταν γκολάρες τότε παράπονο δεν μπορούμε να έχουμε. Εξάλλου στην υπερβολή μας ήδη εδώ στο gazzetta το... υπερτεμάχιο του Τσερίσεβ το... βαπτίσαμε ως «η γκολάρα του Μουντιάλ», αλλά σε αυτό συμφωνεί και ο κόσμος αν κρίνουμε από την ψηφοφορία που τρέχει για λογαριασμό του #FaeToGoal!

Eίναι προφανές από τα όσα είδαμε στο πρώτο 90λεπτο, ότι η Ρωσία δεν... σκότωσε κανένα θηρίο και προφανώς η Σαουδική Αραβία θα είναι ο «Τζανετάκος» του ομίλου. Ο... καρπαζοεισπράκτορας δηλαδή. Η χαρά του over για να μιλήσουμε και με στοιχηματικούς όρους. Από την άλλη όμως, μια Ρωσία που σε περασμένες μεγάλες διοργανώσεις την τελευταία 20ετία ήταν κομπάρσος, μπροστά στο κοινό της άφησε τουλάχιστον μια υπόσχεση.

Μια προσμονή. Κάτι, που αν θα ήταν και «κάτι παραπάνω» θα φανεί στα crash test με Αίγυπτο και Ουρουγουάη, αν και τη χαρά της πεντάρας μετριάζει το μαντάτο για τον Τζαγκόεβ.

Είναι προφανές πως ούτε τώρα στο 5-0, αλλά ούτε αν η... σέντρα του Μουντιάλ δεν είχε γκολ, θα μπορούσαμε να κρίνουμε την συνέχεια και την επιτυχία της διοργάνωσης. Όμως επειδή όπως έλεγε κάποτε γελώντας και ο Γιάννης Αργυρίου «το γκολ είναι η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου» σαφώς και έχουμε λόγους να χαμογελάμε και να υποστηρίζουμε ότι «η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί».

Και με τρία ματς την μέρα θέλουμε να φαίνεται κι από το πρωί, κι από το μεσημέρι, κι από το βράδυ!

 

Τελευταία Νέα