Ποια ήταν η γκολάρα της φάσης των «16»; (poll)

Μιχάλης Τσαμπάς
Ποια ήταν η γκολάρα της φάσης των «16»; (poll)

bet365

Eν αναμονή της Μεγάλης Εβδομάδας! Τότε θα γίνουν τα πρώτα ματς της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ που υπόσχονται... μαγικές βραδιές. Ως τότε ας απολαύσουμε τις γκολάρες που σημειώθηκαν στους «16».

Έγινε και η κλήρωση της φάσης των «8». Ήταν δεδομένο ότι θα προέκυπταν ενδιαφέρουσα ζευγάρια. Η κληρωτίδα είχε κέφια κι... έβγαλε μεγάλα ματς όπως το Σίτι-Λίβερπουλ, αλλά και την απόλυτη ματσάρα ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης και την φιναλίστ Γιουβέντους. Η Μεγάλη Εβδομάδα της Ορθοδοξίας θα είναι μια... μεγάλη εβδομάδα και για όλους τους ποδοσφαιρόφιλους του πλανήτη αφού τότε θα γίνουν τα πρώτα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης. Φαβορί και αουτσάιντερ έχουν τις δικές τους πιθανότητες για να βρεθούν στην επόμενη φάση, αν και σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση με τόσο σπουδαία ονόματα τίποτα δεν μπορεί να φαντάζει ως έκπληξη. Περιμένοντας λοιπόν τα 8 σπουδαία ματς που υπόσχονται πολλά γκολ και θέαμα, ήρθε η ώρα να πάρουμε μια... τζούρα από όλα όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες.

Ειδικά να θυμηθούμε τα «μεγάλα γκολ» που άλλα έδωσαν προκρίσεις και άλλα απλώς κάποιες νίκες γοήτρου. Η Nissan όπως συμβαίνει από την πρώτη αγωνιστική και της φετινής περιόδου, μετά από τους αγώνες συγκεντρώνει τα 5 ομορφότερα και πιο εντυπωσιακά τέρματα και τα... δίνει στον φίλαθλο κόσμο. Από κει και πέρα η διαδικασία είναι απλή. Ο αναγνώστης βλέπει και τα πέντε βίντεο, φρεσκάρει την μνήμη του και μέσω της ηλεκτρονικής κάλπης ψηφίζει το καλύτερο... Για πάμε!

ΠΑΟΥΛΟ ΝΤΙΜΠΑΛΑ (Τότεναμ-Γιουβέντους 1-2)

Οι Λονδρέζοι έχουν ανοίξει το σκορ και με βάση το 2-2 του πρώτου αγώνα έχουν κάνει το μεγάλο βήμα πρόκρισης. Στην επανάληψη ο Γκονζάλο Ιγουαϊν ισοφαρίζει για την Γιουβέντους, αλλά και πάλι η Τότεναμ είνα αυτή που έχει στα... χέρια της το σκορ που θα την στείλει στους «8». Ώσπου φτάνει η ώρα για ένα αργεντίνικο τανγκό. Ο απόλυτος συνδυασμός δύο μεγάλων παικτών. Ο «Πιπίτο» από σκόρερ γίνεται πασέρ, η ασίστ στον Ντιμπάλα είναι μοναδική και αυτός δεν χάνει την ευκαιρία. Το τέλειο πλασέ, το τέλειο γκολ και το 1-2 στέλνει στην επόμενη φάση τη «Μεγάλη Κυρία». Μια γκολάρα που θα ψηφιστεί τόσο για την ομορφιά της, όσο και για την σημασία της. Ολόκληρη πρόκριση στους 8 έδωσε.

ΟΥΣΜΑΝ ΝΤΕΜΠΕΛΕ (Μπαρτσελόνα-Τσέλσι 3-0)

Ο Μέσι ανοίγει το σκορ. Μετά το 1-1 του Λονδίνου, η Μπαρτσελόνα κάνει πιο εύκολο το θέμα της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο τεράστιος Αργεντίνος παικταράς εν συνεχεία κάνει αυτό που μπορεί καλύτερα από κάθε άλλον πάνω στον πλανήτη γη! Να... μοιράζει γκολ σε συμπαίκτες του. Μια ενέργεια μαγική, περνάει σαν σταματημένους δύο αντιπάλους και στην συνέχεια πασάρει στον Γάλλο που βρίσκεται απέναντι από τον Κουρτουά. Με ένα... άπιαστο σουτ ο Ντεμπελέ «παίρνει μέσα» και τα χέρια του βέλγου κίπερ και το 2-0... κλειδώνει την πρόκριση. Όλα τα άλλα είναι ιστορία. Γκολάρα με όλη τη σημασία της λέξης και φυσικά αξίζει την ψήφο σας.

ΒΙΣΑΜ ΜΠΕΝ ΓΕΝΤΕΡ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σεβίλλη 1-2)

Ήταν η βραδιά του. Αυτή που το όνομα του γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο άνθρωπος που έστειλε την Γιουνάιτεντ και τον Μουρίνιο... σπίτι τους. Και μάλιστα μέσα στο Ολντ Τράφορντ. Ο Γάλλος έκανε... παπάδες και έστειλε την Σεβίλλη στην προημιτελική φάση. Υποδέχθηκε υπέροχα την μπάλα μέσα στην περιοχή της Μάντσεστερ, χόρεψε τους αμυντικούς της, εκτέλεσε στη γωνιά, εκεί που ο Ντε Χέα δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Ένα τεράστιο γκολ, όμορφο σε εκτέλεση και σημαντικό για την ιστορία της ομάδας του, αλλά και της διοργάνωσης.

ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ (Μπαρτσελόνα-Τσέλσι 3-0)

Δεν ήταν το πιο όμορφο γκολ της τεράστιας καριέρας του. Δεν είναι καν μέσα στα 20 καλύτερα που έχει πετύχει. Άλλωστε από τα πόδια του έχουμε δει «έργα τέχνης» που μας συγκλόνισαν! Ήταν όμως το 100ο που πέτυχε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Κατόρθωμα απίστευτο (μόνο ο CR7 το πέτυχε πριν από τον Αργεντίνο), τρομερό. 100 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και μόνο που το σκέφτεσαι σε ζαλίζει. Υπό αυτή την έννοια το 2ο γκολ που σημείωσε ο Μέσι κόντρα στη Σεβίλλη δεν θα μπορούσε να λείπει από την 5άδα της Nissan!

MIKAΕΛ ΛΑΝΓΚ (Μάντσεστερ Σίτι-Βασιλεία 1-2)

Το 0-4 του πρώτου αγώνα της Βασιλείας είχε κάνει την ρεβάνς διαδικαστικού χαρακτήρα. Μια ευκαιρία για τους παίκτες του Πεπ Γουαρδιόλα, αλλά κι αυτούς της Βασιλείας να παίξουν ελεύθερα. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά. Αυτό επιβεβαιώθηκε άλλη μια φορά στην αναμέτρηση του Μάντσεστερ. Τίποτα δεν κρίνονταν και οι φιλοξενούμενοι έφυγαν νικητές με 2-1. Την πρόκριση την έχασαν, αλλά πήραν μια νίκη γοήτρου και φυσικά και τα χρήματα που δίνει κάθε τρίποντο σε αυτή την διοργάνωση. Στα αξιοσημείωτα είναι η γκολάρα που Λανγκ στη κλειστή γωνιά, που φυσικά έχει θέση στο top5 της Νissan!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα