Και ο Πέτριτς για το restart, μετά από 3 φλερτ με ΟΣΦΠ!

Και ο Πέτριτς για το restart, μετά από 3 φλερτ με ΟΣΦΠ!

Γιάννης Σερέτης
Και ο Πέτριτς για το restart, μετά από 3 φλερτ με ΟΣΦΠ!

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τα δεδομένα και τα ερωτηματικά της επικείμενης μεταγραφής που αν ολοκληρωθεί, μπορεί να αλλάξει τη ζωή του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μισό της σεζόν…
Ο Ολυμπιακός είχε εξετάσει την περίπτωσή του τρεις φορές. Μία επί Κόκκαλη, δύο επί Μαρινάκη σύμφωνα με τα «ερυθρόλευκα» ρεπορτάζ (το 2011 με Ζαρντίμ και εφέτος για «τρίτο» φορ, αντί του Πάντελιτς, τελικά πήρε τον Σκέποβιτς…).
Πιο “hot» υπόθεση ήταν το 2007. Στα 26 του τότε ο Μλάντεν Πέτριτς. Ο Τάκης Λεμονής τον είχε «εντοπίσει» στη Βασιλεία. Δεν ήταν δα και δύσκολο, σούπερ χρονιές έκανε εκεί. Ηθελε να τον «προλάβει». Γι΄ αυτό και το Πάσχα του 2007 είχε ταξιδέψει ο ίδιος στην Ελβετία, είχε συζητήσει με τον παίκτη και την Ελληνίδα σύζυγό του, Δέσποινα Αγαπητού. «Ψηνόταν» ο Πέτριτς.
Όχι όμως και ο Κόκκαλης. Ακόμη δεν είχε πωληθεί στη Σαχτάρ ο Νέρι Καστίγιο με 15 εκατ. ευρώ. Και όταν πωλήθηκε και… λεφτά υπήρχαν, το πουλάκι είχε πετάξει για την Ντόρτμουντ. Όχι την… τωρινή.
Εκείνη την Ντόρτμουντ, που είχε τερματίσει στην ένατη θέση της Bundesliga.Kαι πήρε εκείνο το καλοκαίρι δανεικό από την Μπάγερν τον 18χρονο Χούμελς, με 3 εκατ. ευρώ από την Βίσλα Κρακοβίας τον Μπλαστσικόφσκι, με 1,5 από την Βόλφσμπουργκ τον σκόρερ Ντιέγκο Κλίμοβιτς στα… τελευταία του και τρεις Κροάτες: τον ανερχόμενο Πέτριτς με 3,5 εκατ. ευρώ, τον ελεύθερο από την Γιουβέντους Ρόμπερτ Κόβατς στα 33 του και τον ταλαντούχο δεξιό μπακ Αντόνιο Ρουκάβινα από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Τι είχε πάρει εκείνο το καλοκαίρι της μεγάλης αλλαγής ο Ολυμπιακός για την επίθεσή του; Το καλοκαίρι πριν από τα «διπλά» στο Τσάμπιονς Λιγκ με Βέρντερ και Λάτσιο; Ντάρκο – Γκαλέτι, Λούα Λούα – Νούνιες και τον άγουρο 18χρονο Κώστα Μήτρογλου από τα «δεύτερα» της Γκλάντμπαχ. Και Μπελούτσι αντί Ριβάλντο, που είχε φύγει μαζί με Καστίγιο, Οκκά και Μπόρχα, Μπαμπγακίντα, Ντακόλ. Ιστορίες για αγρίους…

Γιατί να έρθει ο Πέτριτς στον Παναθηναϊκό; Επειδή του έχει πει καλά λόγια ο Καραγκούνης; Μάλλον όχι…

- Επειδή ο Μπεργκ που προερχόταν από αποχή και τραυματισμό έχει 9/16 σε πρωτάθλημα – Κύπελλο και χτυπά ξανά την πόρτα της εθνικής Σουηδίας: restart No 1.

- Eπειδή ο Πράνιτς που προερχόταν από αποχή και ήταν ο «Τοτσέ» της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, παίζει βασικός, επανακλήθηκε στην εθνική Κροατίας, έπαιξε στα μπαράζ με την Φινλανδία και πιθανότατα θα πάει στη Βραζιλία: restart No 2.

- Επειδή και με τον Μπεργκ στο Αμβούργο και με τον Πράνιτς στην εθνική Κροατίας, είχε καλή σχέση.

- Επειδή ο Παναθηναϊκός παίζει 4-4-2, (θεωρεί ότι) θα είναι μέλος της ενδεκάδας, με παρτενέρ που γνωρίζει, σε ομάδα που σκοράρει εύκολα εφέτος.

- Επειδή ο κόουτς Κόβατς, λόγω Πράνιτς – Σίλντενφελντ, έχει τον Παναθηναϊκό στην ατζέντα του και βασικός στόχος του Πέτριτς στα 33 του είναι το Μουντιάλ.

- Επειδή μάλλον δεν έχει πολλές δελεαστικές προτάσεις στην Ευρώπη και τα χρήματα πια, μετά από 5 χρόνια στην Bundesliga και 1,5 χρόνο στην Premier League, δεν είναι το κύριο ζητούμενο για τον ίδιο (εν αντιθέσει, όπως αποδείχθηκε, με τον Φιγκερόα – ο Πέτριτς στη Μαλαισία μάλλον δεν θα πήγαινε).

- Επειδή το περιβάλλον του Παναθηναϊκού και της Ελλάδας είναι οικείο. Σύζυγος, διακοπές, γνωστοί… Δεν «εξορίζεται» η οικογένεια με τον νεογέννητο μπέμπη Ρομέο, αδελφό της μικρής Μελίνας, στο μέσον της σεζόν.

Τι μπορεί να κερδίσει ο Παναθηναϊκός αν κλείσει η μεταγραφή;

- Οικονομικά θα είναι ωφελημένος, βάσει της συμφωνίας με την Γιοχόρ και το συνολικό κέρδος ύψους 1 εκατ. ευρώ από την πώληση του Φιγκερόα.

- Έναν αριστεροπόδαρο επιθετικό, ο οποίος θεωρητικά έχει καλύτερη «χημεία» με τον Μπεργκ, συγκριτικά με τον Λουτσιάνο, λόγω της κοινής τους θητείας (και μάλιστα για δύο χρόνια) στο Αμβούργο.

- Έναν παίκτη που ξέρει ότι έχει μπροστά του 4 ½ μήνες για να τα δώσει όλα και να μπει στο κροατικό αεροσκάφος για τη Βραζιλία.

- Έναν γκολτζή που θα έρθει θετικά διακείμενος απέναντι στο κλαμπ και τους ανθρώπους του μετά από τις συζητήσεις με Πράνιτς – Νταμπίζα (ίσως και Αναστασίου- Σίλντενφελντ – Καραγκούνη και άλλους πρώην Κροάτες της ομάδας), παρότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι δα και στα high του.

- Έναν παίκτη ο οποίος μπορεί (να δούμε αν θα τα καταφέρει…) να τον βοηθήσει πολύ στις στημένες φάσεις, ειδικά στα φάουλ (δείτε τα highlights).

Ποια τα ερωτηματικά;

- Σε τι κατάσταση θα είναι και πόσο χρόνο προσαρμογής θα χρειαστεί; Είχε μόνο 5 ματς εφέτος με την Γουέστ Χαμ, είχε τραυματιστεί στην κνήμη στα μέσα Οκτωβρίου και ακολούθως είχε υποστεί υποτροπή. Προπονείται, έχει personal trainer, μα έτερον η προπόνηση, εκάτερον τα ματς. Πάντως, δεδομένης της παρουσίας και της ετοιμότητας Κλωναρίδη – Καρέλη, δεν συνιστά μεγάλο πρόβλημα, αρκεί, βεβαίως, να μην κάνει ντεμπούτο στα… τέλη Φεβρουαρίου.

- Πώς θα «κινηθεί» και θα λειτουργήσει στα αποδυτήρια; Είναι ισχυρή προσωπικότητα, έχει το βαρύτερο βιογραφικό από όλους, θα έρθει για να παίξει. Και είναι στενός φίλος του Πράνιτς, δηλαδή του πιο «δύσκολου» στη διαχείριση χαρακτήρα και παίκτη του εφετινού Παναθηναϊκού. Φαντάζομαι ότι θα χρειαστεί «ειδικός» χειρισμός και πολύ μπλα – μπλα από Νταμπίζα και Αναστασίου.

- Τι κίνητρα θα έχει του χρόνου, δεδομένου ότι αν κλείσει η μεταγραφή θα είναι για 1,5 έτος; Είτε πάει στο Μουντιάλ, είτε όχι. Θα έχει κίνητρα, δίψα, θέληση;

Για όσους δεν τον γνωρίζουν…

1. Highlights από Βασιλεία:http://www.myvideo.de/watch/1658980/Mladen_Petric_Fc_Basel

2. Και τερματοφύλακας που αποκρούει πέναλτι στη θέση του αποβληθέντος Κοστάντζο, στη Βσισλεία: http://www.youtube.com/watch?v=G0Iyn-T_R-E

3. Ο τελικός Κυπέλλου με την Μπάγερν το 2008, όταν ισοφάρισε στο 92’:http://www.youtube.com/watch?v=ByrzzSwhq80

4. Ηighlights από Αμβούργο: http://www.youtube.com/watch?v=dYZcSdO7iZc

5. Πράνιτς – Πέτριτς και… Αγγλία – Κροατία 2-3 στο Γουέμπλεϊ, εκτός Euro 2008 οι Αγγλοι!

https://www.youtube.com/watch?v=JyWTBwd1Bc4&feature=player_embedded

·* Follow me on Twitter: Seretinio

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα