«Μπορούσαμε τη νίκη στο Γουέμπλεϊ»

«Μπορούσαμε τη νίκη στο Γουέμπλεϊ»

Θάνος Σαρρής
«Μπορούσαμε τη νίκη στο Γουέμπλεϊ»

bet365

Με αφορμή την επέτειο του Γουέμπλεϊ, ο Τάκης Οικονομόπουλος μιλάει στο gazzetta.gr για τον τελικό με τον Άγιαξ, τον Πούσκας και τον τωρινό Παναθηναϊκό.

«Φεύγω από το σπίτι μου το πατρικό, έχω στο Λονδίνο μια δουλειά». Πριν από ακριβώς 42 χρόνια, ολόκληρη η Ελλάδα λικνιζόταν στους ρυθμούς του «Ob-La-Di, Ob-La-Da» των Μπιτλς, συνοδεύοντας την επική πορεία του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης, η οποία ολοκληρώθηκε στον τελικό του Γουέμπλεϊ με την ήττα από τον Άγιαξ. Ο Τάκης Οικονομόπουλος, το «πουλί» κάτω από τα γκολπόστ της θρυλικής ομάδας του Πούσκας μιλάει στο gazzetta.gr για τις μέρες δόξας που βίωσε, για τις αναμνήσεις που δεν ξεθωριάζουν ποτέ, αλλά και για την τωρινή προσπάθεια που γίνεται για το «τριφύλλι».

Ακριβώς 42 χρόνια μετά το Γουέμπλεϊ, τι είναι αυτό που σας πρωτοέρχεται στο μυαλό ενθυμούμενοι το έπος;

«Ήταν η ικανοποίηση για έναν στόχο που είχαμε βάλει από την αρχή και βεβαίως καταφέραμε να τον πετύχουμε με το να φτάσουμε στον τελικό»

Είπατε ότι από την αρχή το είχατε θέσει στόχο. Πότε αρχίσατε να πιστεύετε ότι μπορείτε να φτάσετε μέχρι τέλους;

«Όταν αρχίσαμε να περνάμε τις μεγάλες ομάδες μία-μία, είπαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και βεβαίως θα το είχαμε καταφέρει. Την ημέρα που μας μίλησε ο Πούσκας για το ματς μας είπε ότι είναι μια ομάδα που μπορούμε να την παίξουμε. Αν μας είχε πει ότι ήταν πολύ δύσκολη ίσως ήταν διαφορετικά. Μπήκαμε με την ψυχολογία του νικητή και καμιά φορά αυτό μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ».

Η γαλούχηση της ομάδας για την πορεία ήταν έργο Πούσκας;

«Ναι, ήταν έργο Πούσκας και βεβαίως η πολύ καλή προπόνηση που είχαμε κάνει με τον Πετρόπουλο. Το στοιχείο που μας έδωσε ο Πούσκας και έκανε τη διαφορά ήταν η αυτοπεποίθηση. Είναι μεγάλη υπόθεση να πιστεύεις στον εαυτό σου, να λες "μπορώ και προσπαθώ να φτάσω κάτι" και να το πετυχαίνεις. Θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια και όταν έχεις εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μπορείς να τα καταφέρεις».

Πώς ήταν οι τελευταίες ώρες πριν το ματς;

«Ζούσαμε με την αγωνία του παιχνιδιού, για να κερδίσουμε. Ο κόσμος ήταν πολύ κοντά μας και μας βοήθησε σε όλη γενικά την πορεία που κάναμε. Και για αυτό πάντα αναφέρομαι στους φίλους του Παναθηναϊκού. Εμείς ήμασταν πολύ καλά, δεν ήμασταν σφιγμένοι. Αν ήμασταν ίσως τελικά να κερδίζαμε!».

Το γκολ του Βαν Ντάικ στο 5' ήταν το σημείο-κλειδί; Σας έκοψε τα φτερά;

«Ναι. Προσπαθήσαμε βέβαια στη συνέχεια, χάσαμε δύο ευκαιρίες με Αντωνιάδη και Καμάρα και θα μπορούσαμε να έχουμε ισοφαρίσει. Αλλά ο Άγιαξ εκείνης της εποχής ήταν πολύ δύσκολη ομάδα με τον τρόπο που έπαιζε».

Τι αντιμετώπιση είχατε από τον κόσμο στη συνέχεια;

«Ήταν πολύ ευχαριστημένοι με το γεγονός ότι φτάσαμε εκεί και αντιμετωπίσαμε τον Άγιαξ. Όλα ήταν πολύ καλά».

Υπάρχουν στις μέρες μας πιτσιρικάδες που σας συναντούν στο δρόμο και σας ρωτούν για το Γουέμπλεϊ;

«Υπάρχουν, θυμάμαι βρέθηκα μια φορά μέσα στο μετρό και όταν κάθισα στο κάθισμα ήταν δίπλα δύο μικρούλες, 15-16 χρονών. Με το που με είδαν έκαναν σαν παλαβές. Με γνώρισαν, μου ειπαν ότι έχουν μάθει από τον πατέρα τους για το Γουέμπλεϊ και τους έδωσα φωτογραφίες που είχα μαζί μου. Τα παιδιά τώρα ενημερώνονται πολύ. Για αυτό και τα έχουν στη μνήμη τους».

Κάποιοι όμως προσπάθησαν να σπιλώσουν την πορεία, λέγοντας διάφορα για το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα...

«Αυτό πάντα συμβαίνει όταν μια ομάδα πηγαίνει καλά, όλοι προσπαθούν να της βρουν ψεγάδια. Είναι ίδιον των Ελλήνων».

Πώς βλέπετε τα πράγματα τώρα στον Παναθηναϊκό;

«Αυτή τη στιγμή κάνει μια μεγάλη προσπάθεια ο Γιάννης Αλαφούζος, έχει μείνει μόνος του και παλεύει και πιστεύω στο τέλος θα δικαιωθεί. Εγώ τόσο καιρό δεν το είχα ζήσει από κοντά, Από όταν μπήκε στη Συμμαχία ως αντιπρόεδρος και έχω επαφή μαζί του, είναι ένας άνθρωπος που έχει οράματα και κάνει προσπάθειες για τον κόσμο. Θα τα καταφέρουμε αν μπορέσουμε τη συμμαχία να την καθιερώσουμε και ο κόσμος να έρθει κοντά μας και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για μεταγραφές και για το γήπεδο, που από ότι βλέπω θα μείνουμε αρκετό καιρό στη Λεωφόρο. Είναι μια προσπάθεια που θέλει βοήθεια και από αυτούς αυτή τη στιγμή. Είναι μια κοινή προσπάθεια. Δεν πρέπει να έχουμε αντιπαραθέσεις όπως έχουν ορισμένοι. Δεν κάνει καλό».

Η πορεία σας εκείνη είναι κάτι που θα μείνει για πάντα στη μνήμη των Παναθηναϊκών, όσες γενιές κι αν περάσουν;

«Θα μείνει, αλλά πιστεύω με καλό προγραμματισμό και μεθοδικότητα να μπορέσει η ομάδα να φτάσει εκεί που ήταν. Εμείς από την πλευρά μας θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα