Βαρέλα πες αλεύρι, ο Ντόλμπεργκ σε γυρεύει! (vid)

Βαρέλα πες αλεύρι, ο Ντόλμπεργκ σε γυρεύει! (vid)

bet365

Είναι όντως σπάνιο φαινόμενο το «γκολ-αυτογκόλ» από τον ίδιο παίκτη σ’ ένα ματς, αλλά στον ΠΑΟΚ συμβαίνει για δεύτερη φορά! Το Gazzetta.gr θυμάται τον Κριστιάν Ντόλμπεργκ, που πριν από 17 χρόνια είχε «ντυθεί» Φερνάντο Βαρέλα!

Ο Φερνάντο Βαρέλα ήταν πρωταγωνιστής και… γκαφατζής ταυτόχρονα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Σκόραρε εις διπλούν μια φορά στην αντίπαλη εστία και μία στην εστία της ομάδας του. Όμως, δεν είναι ο πρώτος στην ιστορία του ΠΑΟΚ, αφού ο Κριστιάν Ντόλμπεργκ τον είχε προλάβει και έκανε το ίδιο πριν από 17 χρόνια.

Το 1978 στα γήπεδα της Αργεντινής ο Ερνι Μπραντς έγινε ο πρώτος που έβαλε αυτογκόλ και κανονικό γκολ στο ίδιο παιχνίδι σε Μουντιάλ. Ήταν στο Ολλανδία-Ιταλία, όπου έβαλε άθελα του τους Ιταλούς μπροστά στο σκορ και ισοφάρισε με βολίδα για να έρθει τελικά η ανατροπή 2-1 με τον μετέπειτα προπονητή του ΠΑΟΚ, Άρι Χάαν.

Ο «ιπτάμενος Ολλανδός» είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της σημερινής ιστορίας. Δεκαεπτά χρόνια πριν, το καλοκαίρι του 1999, έφερε τον Ντόλμπεργκ στην Τούμπα. Ο Χάαν τον γνώριζε από το σύντομο πέρασμά του από την Κολονία (1995-’96), ενώ ο Αργεντινός με γερμανικές ρίζες, όπως φανέρωνε και το επίθετό του, είχε το προνόμιο να είναι κάτοχος κοινοτικού διαβατηρίου.

Ο Κρίστιαν Ντόλμπεργκ είναι μια ωραία, ίσως λίγο παρεξηγημένη, περίπτωση ποδοσφαιριστή, που ήρθε στην Ελλάδα με τις δάφνες της παρουσίας του στην Μπόκα Τζούνιορ, όμως «πέρασε και δεν ακούμπησε» από τον ΠΑΟΚ, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να μην τον… βλέπει όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του «Δικεφάλου» στις αρχές του 2000. Με το που απολύθηκε ο Χάαν άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον Αργεντινό κεντρικό αμυντικό. Ο «Ντούσκο» έφερε μαζί του από τον Ολυμπιακό τον Κόφι Αμπονσά, έδωσε εκείνη την εποχή το «ΟΚ» για την απόκτηση του Βίντακ Μπράτιτς από τη Βοϊβοντίνα και με συνοπτικές διαδικασίες ο Ντόλμπεργκ βρέθηκε εκτός ομάδας.

Το... επος του Κριστιάν!

Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε 14 αγώνες, σκόραρε τρία γκολ και ένα αυτογκόλ στο ίδιο ματς! Και τι ματς… Ματσάρα, στην κατάμεστη Τούμπα, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 4-4 στην πρεμιέρα (20 Σεπτεμβρίου) της σεζόν 1999-2000.

Η ΑΕΚ του Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς αιφνιδιάζει τον ΠΑΟΚ και στο 1ο λεπτό ανοίγει το σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τσίριτς. Ο «Δικέφαλος» ισοφάρισε στο 16’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σπύρου Μαραγκού, αλλά μέσα σε τρία λεπτά (20’-23’) η Ένωση έκανε το σκορ 1-3, χάρη στην κεφαλιά του Ντέμη Νικολαϊδη και το αυτογκόλ του Ντόλμπεργκ.

Για να είμαστε δίκαιοι η φάση ξεκινάει από λάθος του Νάγκμπε, που στην προσπάθεια του να διορθώσει τα πράγματα, έκανε δεύτερο λάθος μπερδεύοντας και τον Αργεντινό συμπαίκτη του, ο οποίος «εκτέλεσε» τον Μιχόπουλο!

Δεκατρία λεπτά αργότερα ο Ντόλμπεργκ «πήρε το αίμα του πίσω» σκοράροντας με το κεφάλι, μετά από φάουλ του Μαραγκού, μειώνοντας σε 2-3. Στο 46’ ο Δέλλας έκανε το 2-4, όμως ο ΠΑΟΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι αγωνιζόντουσαν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Μπιέκοβιτς, από το 52’, και με γκολ των Γεωργιάδη (65’) και Βαλένσια (89’) ισοφάρισε σε 4-4 στο πιο απολαυστικό ΠΑΟΚ - ΑΕΚ της τελευταίας 20ετίας.

Ο Λατίνος κεντρικός αμυντικός με ύψος 1.92μ. ήταν σχεδόν ανίκητος στον αέρα, όμως είχε ένα… κουσούρι. Όταν έβγαινε στην επίθεση έμοιαζε αδύνατο να επιστρέψει στην άμυνα στο σωστό χρόνο. Ύστερα από μια βαριά ήττα με 4-1 από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, στο τελευταίο ματς του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον ερυθρόλευκο πάγκο, δεν ξαναφόρεσε ποτέ τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Σήμερα, αν και στα νιάτα του αγωνίστηκε στη μισητή αντίπαλο, Μπόκα, ανήκει στο προπονητικό τιμ της Ρίβερ Πλέιτ και στα 45 του συνεχίζει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, το οποίο ξεκίνησε να παίζει με τη φανέλα των Αρχεντίνος Τζούνιορς, όμως σταμάτησε την μπάλα μόλις στα 30 του χρόνια το 2001.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα