Δέκα ατάκες για τον σπουδαίο Ντράζεν Πέτροβιτς

Αντωνία Σπανού
Δέκα ατάκες για τον σπουδαίο Ντράζεν Πέτροβιτς

bet365

Σαν σήμερα γεννήθηκε o «μαέστρος» του μπάσκετ, ο Ντράζεν Πέτροβιτς και το gazzetta.gr βρήκε 10 από τις καλύτερες ατάκες που έχουν ειπωθεί για τον Κροάτη bomber.

Αν δεν ήταν εκείνο το καταραμένο ατύχημα στο Μόναχο, στις 7 Ιουνίου του 1993, το παγκόσμιο μπάσκετ σήμερα θα γιόρταζε τα γενέθλια τους ίσως καλύτερου Ευρωπαίου παίκτη του... Δυστυχώς όμως η μοίρα είχε διαφορετικά σχέδια για τον Ντράζεν Πέτροβιτς, ο οποίος έφυγε τόσο άδικα σε ηλικία 28 ετών.

Η «κληρονομιά» όμως που άφησε πίσω του, μνημονεύεται ακόμη και σήμερα, ενώ οι δηλώσεις που έχουν γίνει για αυτόν από όσους έχουν συνεργαστεί μαζί του ή τον έχουν αντιμετωπίσει ως αντίπαλοι, έχουν διαχρονική αξία...

Το Gazzetta.gr συγκέντρωσε 10 από αυτές...

Μάικλ Τζόρνταν (αντίπαλός του με τους Μπουλς): «Ήταν συναρπαστικό να αγωνίζομαι απέναντι στον Ντράζεν. Όποτε παίζαμε αντίπαλοι, είχε πολύ επιθετική συμπεριφορά. Δεν ήταν νευρικός, αλλά ερχόταν πάνω μου τόσο σκληρά, όσο πήγαινα εγώ σε αυτόν. Κάτι που βοήθησε στο να έχουμε μεγάλες μάχες, οι οποίες δυστυχώς δεν κράτησαν πολύ».

Κλάιντ Ντρέξλερ (συμπαίκτης του στο Πόρτλαντ από το 1989 μέχρι το 1991): «Τον σέβομαι επειδή δουλεύει πολύ σκληρά. Σε κάθε προπόνηση πήγαινε πρώτος και έφευγε τελευταίος από το γυμναστήριο. Οποιοσδήποτε έχει τέτοια αφοσίωση σε αυτό που κάνει, πρέπει να τον σέβεσαι αρκετά».

Τσακ Ντέιλι (προπονητής του, στους Νετς): «Θα θυμάμαι πάντα τον Ντράζεν σαν έναν χαρούμενο άνθρωπο που πάντα γέλαγε. Το χαμόγελό του λειτουργούσε σαν... μάσκα στην σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπιζε το μπάσκετ».


Ράσο Νεστέροβιτς (Σλοβένος σέντερ με 10ετή θητεία στο ΝΒΑ): «Εκείνη την εποχή το 90% των παιδιών που έπαιζαν μπάσκετ ήθελαν να του μοιάσουν. Ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του αθλήματος».

Ντέιβιντ Στερν (πρώην κομισάριος του ΝΒΑ): «Ήταν ένας εκπληκτικός άνθρωπος και ένας αληθινός πρωτοπόρος του μπάσκετ, παγκοσμίως. Ουσιαστικά έδειξε το δρόμο σε πολλούς άλλους αθλητές να έρθουν στο ΝΒΑ και να πετύχουν. Η συνεισφορά του στο άθλημα είναι τεράστια. Είμαστε όλοι υπερήφανοι που τον γνωρίσαμε».

Μπορίς Ντιό (Γάλλος σέντερ που από το 2003 αγωνίζεται στο ΝΒΑ): «Ξέρω οτι ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος παίκτης που τους εξέπληξε στις ΗΠΑ. Ο Βλάντε Ντίβατς ήταν ήδη εκεί όπως και ο Άρβιντας Σαμπόνις, αλλά ο Ντράζεν Πέτροβιτς ήταν σαν να άνηκε στο ΝΒΑ».

Ρικ Καρλάιλ (βοηθός των Νετς): «Δεν ήρθε στις ΗΠΑ απλά για να παίξει μπάσκετ και να πληρώνεται. Ήρθε για να κάνει την διαφορά και να γίνει ο πρώτος Ευρωπαίος παίκτης που είχε μεγάλη επιτυχία στο ΝΒΑ».

Τζο Ντουμαρς (αντίπαλός του με τους Πίστονς): «Θυμάμαι οτι είχε βάλει 30 πόντους σε μία βραδιά τόσο γρήγορα που δεν το πίστευα. Στα περισσότερα σουτ, το χέρι μου σχεδόν ακουμπούσε το πρόσωπό του, αλλά εκείνος τα έβαζε σαν... μηχάνημα».


Ντέρικ Κόλεμαν (συμπαίκτης του στους Νετς): «Συνέχεια μου έλεγε “δώσε μου την μπάλα D.C να ρίξω τρίποντο. Εγώ του την έδινα και σήκωνα τα χέρια μου ψηλά, σίγουρος οτι θα μπει. Ήταν λεφτά στην... τράπεζα τα σουτ του».

Ρέτζι Μίλερ (αντίπαλός του με τους Ιντιάνα Πέισερς): Υπάρχει ένας παίκτης που ήταν καλύτερος σουτέρ από εμένα και κατάφερνε να μου καταστρέφει το μυαλό. Ο συγχωρημένος Ντράζεν Πέτροβιτς. Όταν έβγαινε από το σκριν και ερχόταν πάνω μου, άρχιζε να μου μιλάει, αλλά δεν καταλάβαινα τι έλεγε. Μύριζε σαν να μην είχε κάνει μπάνιο ποτέ. Ήταν η Νέμεσις μου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα