Τάντια Ντραγκίσεβιτς: Όταν η τρέλα υπερβαίνει το ταλέντο! (pics & vids)

Τάντια Ντραγκίσεβιτς: Όταν η τρέλα υπερβαίνει το ταλέντο! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Τάντια Ντραγκίσεβιτς: Όταν η τρέλα υπερβαίνει το ταλέντο! (pics & vids)

bet365

Ο Άρης ανακοίνωσε τον Τάντια Ντραγκίσεβιτς στην θέση του άτυχου Σανικίτζε και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει το προφίλ του εκρηκτικού Σέρβου.

Ο Άρης έκανε τον καλοκαιρινό του σχεδιασμό στηρίζοντας πολλά πάνω στο Βίκτορ Σανικίτζε. Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια και ο Γεωργιανός «άσος» έμελλε να τραυματιστεί στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, να εγχειριστεί και να μείνει εκτός για τους επόμενους 6 μήνες.

Η αντίδραση της ομάδας του Άρη ήταν άμεση και ανακοίνωσε τον Τάνια Ντραγκίσεβιτς.

«Η Άρης Κ.Α.Ε. ανακοινώνει την απόκτηση του Tadija Dragicevic μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Ο Σέρβος πάουερ φόργουορντ προστίθεται στο ρόστερ της ομάδας μας ως ο έκτος ξένος παίκτης για τη σεζόν 2016-17».

Η ομάδα κινήθηκε με αποφασιστικότητα και φέρνει στην Θεσσαλονίκη έναν παίκτη έμπειρο, αλλά και εκρηκτικό, που θα μπορέσει να προσφέρει τα στοιχεία που θέλει ο Δημήτρης Πρίφτης για την ομάδα του.

Ο Ντραγκίσεβιτς γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1986 στην πόλη Τσάτσακ και έκανε τα πρώτα του βήματα στα τμήματα υποδομής του Ερυθρού Αστέρα.

Ο πατέρας του τον «έσπρωξε» στον αθλητισμό, γιατί ήταν λάτρης της υγιεινής ζωής και μαζί με τον αδελφό του έμαθαν την υπευθυνότητα που αποκτά κάποιος όντας μέλος μιας ομάδας.

Ανέβηκε με υπομονή όλα τα σκαλιά της εξέλιξης βελτιώνοντας τον εαυτό του και κατάφερε να γίνει αρχηγός στην Σέρβικη ομάδα, όπως να να αναδειχθεί MVP της Αδριατικής Λίγκας.

Μετά από 5 χρόνια στην ομάδα τον Ιανουάριο του 2010 και εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων της ομάδας αναγκάστηκε να φύγει.

Στην τελευταία του γεμάτη χρονιά με την φανέλα του Ερυθρού Αστέρα, ο Ντραγκίσεβιτς είχε 10,8 πόντους και 3,4 ριμπάουντ.

Το πρώτο εξάμηνο του 2010 υπέγραψε στην Ρόμα, αλλά εκεί θα παραμείνει για λίγο, μέχρι να μετακομίσει στην Γερμανία για να φορέσει τα χρώματα της Άλμπα.

Ο Ντραγκίσεβιτς δυσκολεύεται να βρει το λιμάνι του και τον Ιούλιο του 2011 θα μετακομίσει και πάλι, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο στην Μπιέλα, όπου θα βρει χρόνο και θα μετρήσει 30 συμμέτοχες στην ιταλική λίγκα με μέσο όρο 10,6 πόντους και 6,4 ριμπάουντ.

Το διετές πήγε περίπατο και τον Ιούλιο του 2012 θα υπογράψει με την Άζοβμας.

Εκεί θα παραμείνει για ακόμα έναν χρόνο και τον Οκτώβρη του 2013 θα προκύψει το ενδιαφέρον της Εφές, με την οποία θα υπογράψει για 2 μήνες, με την οποία θα μετρήσει 10 εμφανίσεις στην Euroleague και μέσο όρο 6,3 πόντους.

Έτσι, ο Ιανουάριος του 2014 θα τον βρει να επιστρέφει στον Ερυθρό Αστέρα, υπογράφοντας συμβόλαιο μέχρι το τέλος της περιόδου.

Μέχρι να δέσει στην Θεσσαλονίκη, ο Ντραγκίσεβιτς πέρασε από την γαλλική Στράσμπουργκ και την Μπούντουσνοστ, όπου πέρυσι μέτρησε 16,5 πόντους και 5,2 ριμπάουντ.

Το ντραφτ και οι προσδοκίες

Ο Ντραγκίσεβιτς έθεσε συμμετοχή στο ντραφτ του 2008 και επιλέχθηκε από τους Τζαζ (Νο. 53). Τα δικαιώματα του ανταλλάχθηκαν με τους Μάβερικς το 2012 και τελικά τον Ιούλιο του 2014 δόθηκαν στους Μπουλς για τον Γκεγκ Σμιθ.

Οι Αμερικάνοι το 2008 και μετά από μια εντυπωσιακή σεζόν με τον Ερυθρό Αστέρα, «έσταζαν μέλι» για τον νέο φόργουορντ του Άρη.

Η ανάλυση του στο Draft Express είναι χαρακτηριστική:

«Γίνεται μέρα με την ημέρα ένας ολοκληρωμένος επιθετικά παίκτης. Μπορεί να απειλήσει από οποιαδήποτε σημείο του γηπέδου. Από την περίμετρο μέχρι και την γραμμή νοιώθοντας αρκετά άνετα και από τις μεσαίες αποστάσεις.

Ενώ προσπαθεί να βάλει στο παιχνίδι του το σουτ μετά από ντρίπλα, το στατικό του σουτ είναι εγγύηση. Προσπαθεί να πάρει πλεονέκτημα πλησιάζοντας το καλάθι αν δει ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα.

Κινείται πολύ καλά και χωρίς την μπάλα και αυτό τον κάνει αποτελεσματικό και στο πικ εν ρολ».

Η επιθετική του ικανότητα ήταν αδιαπραγμάτευτη, αν και δεν μπόρεσε να φτάσει εκεί που τον υπολόγιζαν.

Η ανάλυση του από τους ειδικούς πριν την ένταξη του στο ντραφτ συνεχίζει με τα κενά που παρουσίαζε στις αμυντικές αρμοδιότητες του.

Περισσότερη ενέργεια, καλύτερες περιστροφές και περισσότερα ριμπάουντ ήταν στο μπλοκάκι για τον Νταγκίσεβιτς.

Η Αμερικάνικη περιπέτεια του Τάντια δεν ξεκίνησε ποτέ. Οι προσδοκίες ήταν πάντα εκεί, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να τις κάνει πράξη.

Η πορεία του στην Ευρώπη, χαρακτηρίζεται επιτυχημένη αλλά χωρίς να μπορέσει να βρει το «λιμάνι» που έψαχνε για να βγάλει τον δυναμικό χαρακτήρα του.

Η κοινή καταγωγή με τον Ζοτς και το ενδιαφέρον του ΠΑΟ

Ο Τάντια Νταγκίσεβιτς γεννήθηκε στο Τσάτσακ, τόπος που αποτελεί και την γενέτειρα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο 24χρονος Σέρβος φόργουορντ έκανε εντυπωσιακή χρονιά με τον Ερυθρό Αστέρα το 2010 και κατάφερε να τραβήξει την προσοχή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Σε 14 αγώνες που είχε αγωνιστεί στην Αδριατική Λίγκα μετρούσε 13,5 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ.

Οι Αμερικάνοι είχαν ήδη αρχίσει να μιλούν για εκείνον και ο τότε προπονητής του Παναθηναϊκού θέλησε να πάρει πληροφορίες για τον παίκτη, για να αντικαταστήσει τον Κώστα Τσατσαρή.

Φρόντισε να ρωτήσει τον φίλου του Αλεξάντερ Τριφούνοβιτς και να μαζέψει τα στοιχεία που χρειαζόταν για να είναι σίγουρος για τον παίκτη, με την συμφωνία όμως να κολλάει και τον παίκτη να καταλήγει τελικά στην Ρόμα.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει ο παίκτης το 2011 είχε αναφερθεί με κολακευτικότατα λόγια για τον νυν τεχνικό της Φενέρ.

«Δεν έχω είδωλο από την γενέτειρα μου αλλά υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι σέβομαι. Ο Ντράγκαν Κισάνοβιτς είναι διάσημος στην πόλη μας, φυσικά.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και σαν παίκτης και σαν προπονητής, αν και περισσότερο σαν προπονητή στην περίπτωση του.

Είναι πολλοί παίκτες εκεί. Είναι μπασκετο – πόλη. Βγάζουμε σουτέρ».

Η ιστορία με τον διαιτητή

Μια ιστορία που «κυνηγάει» τον Σέρβο νέο παίκτη του Άρη είναι από την περασμένη σεζόν και την Μπουντούσνοστ. Η ομάδα του Ντραγκίσεβιτς αγωνιζόταν κόντρα στην Γέντινστβο και λίγο πριν από το ημίχρονο ο Τάντια έχασε την ψυχραιμία του και έπιασε από το κεφάλι τον διαιτητή.

Η τιμωρία του ήταν βαριά. Αρχικά, αποδεσμεύτηκε από την ομάδα του, αποκλείστηκε από το υπόλοιπο της λίγκας και κατέβαλε 5000 ευρώ πρόστιμο.

Στον Άρη πριν κλείσουν τον παίκτη, ασχολήθηκαν με το περιστατικό και μετά από ενέργειες του Πρίφτη βγήκε το συμπέρασμα ότι ο παίκτης είναι καλός χαρακτήρας και το συγκεκριμένο είναι μια άτυχη στιγμή του.

Τα αδέλφια στις μισητές αντιπάλους!

Ο Τάντια δεν γεννήθηκε μόνος του, αλλά έχει έναν δίδυμο αδελφό τον Στραχίνια.

Γεννήθηκαν μαζί αλλά το σπίτι χρειάστηκε να «διχαστεί» για τους δυο τους.

Από μικροί έπαιζαν μαζί μπάσκετ και μάλιστα βρέθηκαν αντίπαλοι στις μισητές Ερυθρό Αστέρα και Παρτιζάν.

«Ήταν ενδιαφέρον γιατί πρώτη φορά τύχαινε σε αδέλφια. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν παίζαμε πολύ τότε. Ήμασταν και οι δύο στον πάγκο.

Θυμάμαι την μια φορά που βρεθήκαμε αντίπαλοι, εκείνος μπήκε και εγώ όχι, οπότε χάσαμε την ευκαιρία. Συνέβη μερικά χρόνια αργότερα όταν εκείνος πήγε σε άλλη ομάδα στην Σερβία.

Είχαμε επιτέλους την ευκαιρία να βρεθούμε αντίπαλοι, και τον προκάλεσα να με περάσει και να βάλει καλάθι. Είναι αστείο γιατί μεγαλώνοντας ήταν πολύ καλύτερος από εμένα. Και εγώ το μόνο που έκανα ήταν σκριν και τάπες.

Σκόραρε 40 πόντους σε μερικά παιχνίδια. Αλλά στην Σερβία, πρέπει να είσαι την κατάλληλη ώρα στο κατάλληλο μέρος για την ευκαιρία. Ήμουν τυχερός, και εκείνος θα είναι σύντομα».

Ο Ντραγκίσεβιτς τα αφήνει όλα πίσω του και υπογράφει στον Άρη για να φέρει την ποιότητα του και το Σέρβικο ταμπεραμέντο του.

Το ταλέντο του το έχει αποδείξει. Το ενδιαφέρον υπήρχε από το καλοκαίρι και η μοίρα το έφερε έτσι ώστε να βρεθεί τελικά στα... κίτρινα και να βγάλει όσους τον επέλεξαν ασπροπρόσωπους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα