Δεν τον φόβισαν ούτε τα καλάζνικοφ! (vid)

Δεν τον φόβισαν ούτε τα καλάζνικοφ! (vid)

Δεν τον φόβισαν ούτε τα καλάζνικοφ! (vid)

bet365

Ο Ματζίντ Μπουγκερά, το καλοκαιρινό απόκτημα του Άρη, δεν έχασε τη ψυχραιμία του ούτε στη διάρκεια της απαγωγής του, στην κακόγουστη φάρσα που του είχε κάνει ένα τηλεοπτικό δίκτυο της Αλγερίας.

Την περασμένη Παρασκευή η τούρτα γενεθλίων του Ματζίντ Μπουγκερά είχε 34 κεράκια. Ένας χρόνος έφυγε, ένας άλλος μπήκε. Για έναν άνθρωπο που νιώθει ευλογημένος για τη ζωή του. Αλλά και περήφανος. Από τα σοκάκια της Fountaine dOuche, έφτασε στα υψηλότερα πατώματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, συνδυάζοντας την επαγγελματική καριέρα με πανεπιστημιακές σπουδές. Αυτή είναι η “αλήθεια” του Μπουγκερά τον οποίον σύντομα θα δούμε να αγωνίζεται με τη φανέλα του Άρη.

Η ζωή του 34χρονου ποδοσφαιριστή μπορεί κάλλιστα να ενταχθεί στη σχολική διδακτική ύλη διότι αποδεικνύει ότι η ανθρώπινη δύναμη υπερέχει κάθε άλλης. Το ίδιο ισχύει πολύ περισσότερο για τον πατέρα του Αμπντελουαχάμπ ο οποίος πριν από (περίπου) τριάντα χρόνια πήρε τη μεγάλη απόφαση. Εγκατέλειψε την Αλγερία κι έγινε οικονομικός μετανάστης στη Γαλλία, όπως έπραξαν εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες του.

Μόνο που η μοίρα είχε διαφορετική άποψη για τον μπογιατζή και διακοσμητή στο επάγγελμα. Λίγα χρόνια μετά την εγκατάσταση στη Γαλλία, ένα πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να σταματήσει τη δουλειά. Και στην πλάτη του δεν ήταν μόνο ο Ματζίντ αλλά ακόμη πέντε στόματα. Κι όμως, δουλεύοντας νυχθημερόν, κάνοντας μεροκάματα κατάφερε να εξασφαλίσει ένα πιάτο φαγητό στα παιδιά του και στη γυναίκα του. Πολυτέλειες δεν υπήρχαν στο ισόγειο διαμέρισμα στο οποίο εγκαταστάθηκε η οικογένεια έπειτα από βαθιά περιπλάνηση.

Μεγαλώνοντας στη Fountaine dOuche (σ. σ. είναι η περιοχή στην οποία τοποθετήθηκαν στη Ντιζόν όλοι οι πρόσφυγες από τη Νότια Αφρική), ο Ματζίντ είδε αρκετούς φίλους του να αποκτούν βαρύ ποινικό μητρώο. Αυτός χάραξε διαφορετική πορεία. Στους δρόμους της περιοχής έπαιζε μπάλα με τον πατέρα του, αυτός ήταν ο πρώτος προπονητής του. Στο μυαλό του Αμπντελουαχάμπ, το ποδόσφαιρο αποτελούσε τη μοναδική διέξοδο για τον γιο του, είχε διακρίνει εξάλλου το ταλέντο του.

Γενικότερα, είναι πολύ έντονη η επιρροή του πατέρα του καθώς ο Ματζίντ είναι βαθιά θρησκευόμενος, προσέχευται πέντε φορές τη μέρα. “Μεγαλώσαμε με αξιοπρέπεια αλλά φτωχικά. Η μητέρα μου δεν δούλευε, δεν θα μπορούσε άλλωστε έχοντας να προσέξει πέντες παιδιά. Ο πατέρας μου έκανε το καλύτερο για μας, έκανε πολλές δουλειές για να πληρωθούν οι λογαριασμοί, φαντάζομαι ότι η ζωή ήταν σκέτη κόλαση για τον ίδιο. Δεν είναι τόσο εύκολο για έναν άνεργο να θρέφει πέντε παιδιά”, είχε πει ο Ματζίντ.

Το ποδόσφαιρο έδωσε στον Ματζίντ την οικονομική άνεση που επιζητούσε για να εξασφαλίσει μια ευλογημένη ζωή στα παιδιά του. Τα αδέρφια του ακολούθησαν τη δική τους πορεία. Ο ένας είναι υπάλληλος γραφείου, ο άλλος οικοδόμος, υπάρχει πολύ στενό δέσιμο μεταξύ των αδερφών. Ολοι νιώθουν περήφανοι για τον Ματζίντ που έφθασε να ανακηρυχθεί δύο φορές (2009, 2010) κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Αλγερίας, με... ένσημα σε Μουντιάλ και σε κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες όπως η Ρέιντζερς.

Αυτή είναι η ομάδα που αγάπησε όσο καμία άλλη. Ακόμη κι όταν ήρθαν τα πολύ δύσκολα για την ομάδα της Σκωτίας, αυτός έθεσε εαυτόν διαθέσιμο φωνάζοντας... “εγώ έρχομαι να παίξω ακόμη και τζάμπα”. Δεν διαγράφονται έτσι απλά οι εικόνες από την κατάκτηση επτά τίτλων.

Στην Αλγερία, ο Μπουγκερά είναι κάτι παραπάνω από θρύλος. Κοινωνικά ευαίσθητος, στηρίζει οικονομικά τους συμπατριώτες του, καθόλου τυχαία έφτασε να είναι συνομιλητής με σπουδαίες προσωπικότητες πριν τελικώς ενταχθεί στους προσβευτές της UNICEF εκπροσωπώντας τη χώρα του.

Είναι άνθρωπος που δεν φοβάται τις προκλήσεις, έχει μια μοναδική ικανότητα να διατηρεί τη συγκέντρωσή του ακόμη και στις πιο ακραίες καταστάσεις. Όπως έκανε δηλαδή ένα πρωινό, την ώρα που έπινε καφέ με έναν φίλο του. Τηλεοπτικό δίκτυο από την Αλγερία σκηνοθέτησε την απαγωγή του. Στην καφετέρια ήταν πολλοί ηθοποιοί οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτή την κακόγουστη φάρσα και ξαφνικά ο Μπουγκερά βρέθηκε γονυπετής με τα χέρια πίσω από το κεφάλι και με τρία καλάζνικοφ να τον σημαδεύουν.

Μετά από κάμποσα λεπτά μεταφέρθηκε στην έρημο. Εκεί τον περίμενε ο εμπνευστής της φάρσας, ένας καλός φίλος του που εργάζεται στο συγκεκριμένο κανάλι. Η εικόνα απέδειξε ότι ο Μπουγκερά διατήρησε τη ψυχραιμία του. Η σκηνοθετημένη απαγωγή έγινε κατά την περίοδο πραγματικών περιστατικών και εκτελέσεων στις... ερήμους της Αλγερίας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα