Ένας απολαυστικός χρόνος, γεμάτος Γιούργκεν Κλοπ (vids)

Ένας απολαυστικός χρόνος, γεμάτος Γιούργκεν Κλοπ (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ένας απολαυστικός χρόνος, γεμάτος Γιούργκεν Κλοπ (vids)

bet365

Το gazzetta.gr τιμά τη συμπλήρωση ενός χρόνου (8/10) από την ημέρα που ο Γιούργκεν Κλοπ ανέλαβε τη Λίβερπουλ και πράγματι, turned doubters into believers...

Αν και δεν χρειάζεται να τα ξαναλέμε, ο Γερμανός είναι ο προπονητής που όλοι θα ήθελαν να βλέπουν στην άκρη του πάγκου της ομάδας τους.

Από που να το πιάσεις; Από το γεγονός πως αναγνωρίζει και τιμά τις αξίες του αθλήματος και θέλει να το βλέπει όμορφο;

Από το ποιον του ως άνθρωπος;

Από την ιδέα περί ένωσης του επαγγελματισμού με το συναισθηματικό κομμάτι και την έλλειψη απομυθοποίησης;

Από τις προχωρημένες αντιλήψεις γύρω από την τακτική;

Από το χαμόγελο που σπάνια φεύγει από το πρόσωπό του;

Είναι απολαυστικός και έκλεισε έναν χρόνο στον πάγκο της Λίβερπουλ!

Για τον λόγο αυτό, το gazzetta.gr αναλύει ορισμένα από τα πράγματα που έχει πετύχει στη σύντομη θητεία του στους «κόκκινους» και που τον οδήγησαν στην εξαιρετικά πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του με τον σύλλογο για πολλά χρόνια ακόμα...

Είναι στην αρχή κι όμως έχει αλλάξει πολλά...

Η Λίβερπουλ έχει γίνει ομάδα που απολαμβάνει κανείς να παρακολουθεί. Μπορεί να κάνει τα παιχνίδια της ροντέο, μπορεί να έχει προβλήματα στην άμυνα, μπορεί να μην πρόλαβε το «τρένο» για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της φετινής σεζόν, όμως κάτι πολύ καλό δείχνει να χτίζεται. Γιατί μπορεί να γίνεται λόγος για... επανάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ και τεράστια αλλαγή εικόνας μέσα στο γήπεδο, όμως έχει περάσει μόλις ένας χρόνος από την ημέρα που ο Κλοπ κάθισε στην άκρη του πάγκου, η διοίκηση τον εμπιστεύεται και αυτό το «ταξίδι» δείχνει ικανό να κρατήσει για πολύ ακόμα. Το «κόκκινο» καράβι μοιάζει να πορεύεται σε... γαλήνια νερά, φαντάζει εξαιρετικά πιθανό να γνωρίσει «προορισμούς» που θα του δώσουν τρόπαια και όσο το μυαλό του Κλοπ συνεχίζει να δουλεύει, θ' αφήσει την εποχή που ονειρεύεται ο κόσμος της ομάδας.

Ομάδα και κόσμος «ΕΝΑ»!

Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Αγγλία και στο λιμάνι του Λίβερπουλ για να κλείσει το «deal», σκεφτόταν την ημέρα που θα βρισκόταν στο «Άνφιλντ» και ανυπομονούσε για ν' αντικρίσει από κοντά την ατμόσφαιρα για την οποία είχε ακούσει και είχε μάθει τόσα πολλά, άσχετα αν στο Βεστφάλεν βίωνε μοναδικές εμπειρίες με τους οπαδούς της Ντόρτμουντ. Η δική του τρέλα ενώθηκε με αυτή των φίλων της Λίβερπουλ, οι οποίοι με τη σειρά τους φροντίζουν να μεταδίδουν στο χορτάρι και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τη δύναμη και την ώθηση που χρειάζονται εκείνοι ώστε να παλέψουν μέχρι το τέλος και να πάρουν το αποτέλεσμα. Όπως ανέφερε, σε μια από τις πιο πρόσφατες συνεντεύξεις του, ο Κλοπ θα θυμάται για πάντα το τελευταίο ημίωρο του αγώνα με την πρώην ομάδα του, την περασμένη αγωνιστική περίοδο στο «Άνφιλντ», όταν ξύπνησαν οι μνήμες του 2005 και η Λίβερπουλ έφτασε στο 4-3 και την πρόκριση με επική ανατροπή και γκολ του Λόβρεν στις καθυστερήσεις. Ο τρόπος με τον οποίο οι εξέδρες έμοιαζαν έτοιμες να... καταρρεύσουν από το πάθος του κόσμου και τους τρελούς πανηγυρισμούς, του προκάλεσαν... once in a lifetime συναισθήματα.

Ο τύπος είναι τρελός... Πώς να το κάνουμε;

Και γι' αυτό τον λατρεύει όλος ο κόσμος! Δεν πα' να βάλει δύο και τρία και τέσσερα γκολ στην ομάδα σου η δική του Λίβερπουλ, θα δεις τον Κλοπ, το χαμόγελό του, τον τρόπο που θα πανηγυρίζει και θα το διασκεδάζει, θα καταλάβεις τη σχέση του με τους ποδοσφαιριστές του και την αγκαλιά στον καθένα τους ξεχωριστά και θα καταλάβεις πόσο ξεχωριστός προπονητής και άνθρωπος είναι. Ουδέποτε τον έχουμε δει τρομερά σοβαροφανή (προσοχή, άλλος σοβαρός, άλλο σοβαροφανής) ουδείς θυμάται αν έχει υπάρξει μίζερος σε κάποια συνέντευξη Τύπου πριν ή μετά από κάποιο παιχνίδι και ουδείς έχει κρατηθεί και δεν έχει γελάσει βλέποντας βίντεο με στιγμές γεμάτες... Κλοπ στο διαδίκτυο. Αν αρνηθείτε ότι θα θέλατε να βγείτε για μπύρες μαζί του, είστε όλοι ψεύτες!

Turned doubters into believers

Εξαιρουμένης της σεζόν 2013-2014 όπου η Λίβερπουλ άγγιξε το πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα από 24 ολόκληρα χρόνια, πάει καιρός που οι οπαδοί της Λίβερπουλ ήξεραν ότι καλό συμβαίνει... Ότι με υπομονή και στήριξη θ' αρχίσουν οι προσπάθειες ν' αποφέρουν καρπούς και θα βλέπουν στο γήπεδο κάτι που πραγματικά αξίζει και θα τους κάνει χαρούμενους. Αυτό είναι και το «μότο» του Γιούργκεν Κλοπ ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Όπως έχει δηλώσει «από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι να φεύγει ο οπαδός από το γήπεδο και να περιμένει πως και πως την ημέρα που θα έρθει ξανά να δει την ομάδα». Πόσο δίκιο έχει... Και τα έχει καταφέρει περίφημα μέχρι και αυτή τη στιγμή. Το αντιλαμβάνεται ο κόσμος, το αντιλαμβάνονται τα «μεγάλα κεφάλια» της ομάδας, το αντιλαμβάνονται οι ποδοσφαιριστές που και με το ανακατασκευασμένο «Main Stand» βλέπουν να γεμίζει ακόμα περισσότερο το «Άνφιλντ». Είναι μια άλλη Λίβερπουλ αυτή που παρακολουθούν από την 8η Οκτωβρίου του 2015. Ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος ικανός να γράψει νέα, σύγχρονη ιστορία και να μην μείνει με τις αναμνήσεις του παρελθόντος. Έχουν αρχίσει όλοι και πιστεύουν. Μεταμορφώθηκαν. Από ανήσυχους αμφισβητίες, σε απόλυτα πιστούς... He really turned them into believers...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα