Ο... αθόρυβος Ρούμπιν Λουντ (pics)

Ο... αθόρυβος Ρούμπιν Λουντ (pics)

Νίκος Ρόλλας
Ο... αθόρυβος Ρούμπιν Λουντ (pics)

bet365

Το παρθενικό γκολ του Ρόμπιν Λουντ με την Φινλανδία πιστοποιεί την ανοδική του πορεία και το Gazzetta.gr εξηγεί τους λόγους της μεταμόρφωσής του.

Αν υπήρχαν ποδοσφαιρικά βραβεία και οι νικητές ανακοινώνονταν αυτή την περίοδο, τότε ο Ρόμπιν Λουντ θα είχε στο τσεπάκι του τουλάχιστον δύο. Αυτό του πιο σταθερού ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού εφέτος και αυτό του πιο βελτιωμένου, καθώς πλέον δεν αποτελεί μία εναλλακτική επιλογή, αλλά ένα σημαντικό... γρανάζι στη μηχανή του «τριφυλλιού». Κάτι που αρχίζει να δείχνει και με την Εθνική ομάδα της χώρας του, με την οποία την Πέμπτη σκόραρε το πρώτο του γκολ...

Αν γυρίσει όμως κανείς το χρόνο πίσω και πάει στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν, θα δει έναν εντελώς διαφορετικό παίκτη. Ο 22χρονος Φινλανδός είχε αποκτηθεί νωρίς νωρίς, στις 14 Μαΐου συγκεκριμένα και είχε όλο το χρόνο μπροστά του, προκειμένου να προετοιμαστεί για την πρώτη εμπειρία του, εκτός συνόρων... Τηρουμένων των αναλογιών, τα δείγματα που έδειξε στα πρώτα του παιχνίδια ήταν θετικά, όμως στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καμπάλα η τύχη του γύρισε την πλάτη.

Παίξε νόμιμα από Κινητό και Τάμπλετ στη Vistabet!

Στο 66ο λεπτό δέχθηκε ένα χτύπημα που του προκάλεσε πρόβλημα στον πνεύμονα και τον ανάγκασε να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου ενάμιση μήνα, καθώς από τις 20 Αυγούστου αγωνίστηκε ξανά στα τελευταία λεπτά του εκτός έδρας παιχνιδιού με την Ξάνθη. Η αποχώρηση του Γιάννη Αναστασίου και η άφιξη του Αντρέα Στραματσόνι τον βρήκαν να μένει σε συνεχόμενα ματς εκτός αποστολής, καθώς ο Ιταλός δεν έβλεπε στο παιχνίδι του τα στοιχεία που ήθελε... Σιγά σιγά όμως άρχισε να κερδίζει την εμπιστοσύνη του, με τον προπονητή του Παναθηναϊκού να τον δοκιμάζει σε διάφορες θέσεις όπως αμυντικό χαφ, κεντρικό χαφ και αριστερό εξτρέμ, προετοιμάζοντάς τον για τη νέα σεζόν...

Μία σεζόν που τον βρήκε εντελώς μεταμορφωμένο... Χωρίς προβλήματα τραυματισμών, με σταθερά καλές παρουσίασες και συνεισφορά στο δημιουργικό κομμάτι, ανεξαρτήτως θέσης. Και λέμε ανεξαρτήτως θέσης, καθώς φέτος έχει χρησιμοποιηθεί ως μεσοεπιθετικός, ως κεντρικό χαφ, ως αριστερό μπακ ενώ έχουν υπάρξει φορές που έχει λειτουργήσει ως αριστερό εξτρέμ.

Με εξαίρεση το παιχνίδι στο Αγρίνιο και την «λευκή ισοπαλία» με τον Παναιτωλικό όπου χάθηκε στην γενικότερα μετριότατη εικόνα της ομάδας, σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια η παρουσία του ήταν τουλάχιστον θετική. Ακόμη και στο ματς του «Μπαλαΐδος» με την Θέλτα, όπου το πρώτο γκολ που δέχεται ο Παναθηναϊκός έρχεται από την πλευρά του, μέχρι εκείνο το σημείο ήταν από τους διακριθέντες...

Ψάχνοντας κανείς να βρει τους λόγους της μεταμόρφωσης, η απάντηση κρύβεται στα εξής στοιχεία: Προσαρμογή, υγεία, ποιότητα... Ο 23χρονος μέσος βρίσκεται πλέον στον δεύτερο χρόνο του στην Ελλάδα και πλέον έχει προσαρμοστεί πλήρως στα δεδομένα που υπάρχουν γύρο του. Είναι υγιής από το ξεκίνημα της σεζόν, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα που να του κόβουν τον ρυθμό, ενώ οι μεταγραφές που έγιναν τον βοηθούν να δείξει το πλούσιο ταλέντο του.

Σίγουρα δεν είναι εντυπωσιακός όπως ο Λέτο, δεν έχει την εκρηκτικότητα του Ιμπάρμπο, το δολοφονικό ένστικτο του Μπεργκ, την εμπειρία του Λεντέσμα και τα τρεξίματα του Ζέκα, όμως είναι άριστος από τακτικής πλευράς, καθώς ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες του Αντρέα Στραματσόνι... Για αυτό και είναι τόσο αθόρυβος, χωρίς να γεμίζει το... μάτι σε πολλούς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα