Μετά τον Νταβίντ Λουίζ... έσπασε το καλούπι (vids)

Μετά τον Νταβίντ Λουίζ... έσπασε το καλούπι (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μετά τον Νταβίντ Λουίζ... έσπασε το καλούπι (vids)

bet365

Το gazzetta.gr χαίρεται που ξαναβλέπει τον Νταβίντ Λουίζ στην Πρέμιερ Λιγκ και τον καλωσορίζει στην Τσέλσι, θυμίζοντάς του κατορθώματα που έδειξαν ότι... δεν πρόκειται για ένα απλό στόπερ.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός που αγάπησε τους «μπλε» του Λονδίνου αλλά και τους «πλήγωσε» σκοράροντας εις βάρος τους στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν σε κρίσιμη αναμέτρηση για το Τσάμπιονς Λιγκ, έκανε το μεγάλο «come-back» στην τελευταία ημέρα της θερινής μεταγραφικής περιόδου του 2016.

Απουσίασε δύο χρόνια από την Πρέμιερ Λιγκ, κατέκτησε ό,τι υπήρχε για να κατακτήσει στη Γαλλία, εκεί όπου η νυν ομάδα του Ουνάι Έμερι δεν είχε αντίπαλο και κάθε χρόνο έβλεπε με τα... κυάλια τον δεύτερο, καταλαμβάνοντας από νωρίς την κορυφή σε μια τροχιά δίχως σοβαρά εμπόδια και πλέον ο Νταβίντ Λουίζ θα πρέπει να συνηθίσει πάλι το δυνατό, σκληρό αγγλικό παιχνίδι του τρομερού ανταγωνισμού και των αναμετρήσεων από τις οποίες μπορεί ακόμα και η ομάδα που «χαροπαλεύει», να κάνει έκπληξη.

Ο ίδιος, δηλώνει κεντρικός αμυντικός. Έχει χρειαστεί να παίξει και δεξί μπακ. Έχει χρειαστεί να παίξει και ως «κόφτης» μπροστά από τη γραμμή των μετόπισθεν. Επιθετικός δεν έχει παίξει, αλλά ίσως να μπορούσε να το κάνει αυτό.

Ένας ποδοσφαιριστής του οποίου η κανονική δουλειά είναι να σταματάει τους αντιπάλους προτού αυτοί βρεθούν με απειλητικές προθέσεις στα καρέ της ομάδας του, ξέρει τόσο να στέκεται... βράχος πίσω, όσο και να ταράζει τα δίχτυα με τρόπο που θα ζήλευε κάθε βιρτουόζος συμπαίκτης του, ή το «κανόνι» της γραμμής κρούσης.

Το gazzetta.gr θυμήθηκε ορισμένες από τις καλύτερες στιγμές του Νταβίντ Λουίζ και περιμένει τις νέες, από φέτος και για τα επόμενα χρόνια του συμβολαίου που υπέγραψε ο 29χρονος άσος με την Τσέλσι.

vs. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1/3/2011)

Ο Γουέιν Ρούνεϊ έχει βάλει μπροστά στο σκορ τη Γιουνάιτεντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και ο Νταβίντ Λουίζ δίνει το σύνθημα για την αντεπίθεση και τη νίκη, προκειμένου να διατηρηθούν οι όποιες ελπίδες της Τσέλσι στη διεκδίκηση του τίτλου (τερμάτισε βέβαια στο -9 από την πρωταθλήτρια του 2011, ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον). Με εναέριο δεξί σουτ, προσέχοντας και το πόδι του στην κόντρα που πήγε να του βάλει ο Εβρά, ο αμυντικός της Τσέλσι έστειλε με στυλ τη μπάλα στα δίχτυα, προτού ο Λάμπαρντ ανατρέψει την κατάσταση για το τελικό 2-1 με εκτέλεση πέναλτι στα τελευταία λεπτά.

vs. Μπάγερ Λεβερκούζεν (13/9/2011)

Στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012, η οποία ολοκληρώθηκε με την Τσέλσι να φτάνει στην κατάκτηση του τροπαίου στο Μόναχο, στον μεγάλο τελικό με τη Μπάγερν, η ομάδα του Αντρέ Βίλας – Μπόας, τότε, ξεκίνησε το ταξίδι μέχρι την κορυφή της Ευρώπης, από το Λονδίνο, σε ματς με αντίπαλο τη Λεβερκούζεν. Ο Λουίζ με ωραίο φαλτσαριστό δεξί σουτ άνοιξε το σκορ στο 67', για να διαμορφώσει το τελικό 2-0 ο Χουάν Μάτα στις καθυστερήσεις.

vs. Μπόλτον (25/2/2012)

Τα δύσκολα είχαν ξεκινήσει για τον Αντρέ Βίλας – Μπόας, ο οποίος μέχρι το παιχνίδι με τη Μπόλτον είχε φανερώσει αδυναμία να οδηγήσει την Τσέλσι στη νίκη, σε πέντε παιχνίδια. Το ματς με τους «γουόντερερς» σταμάτησε αυτή την αρνητική επίδοση, με τον Νταβίντ Λουίζ να κάνει την κούρσα από αριστερά, να ευνοείται από τις κόντρες στο γέμισμα που έγινε στην περιοχή και αφού πρώτα έφερε όμορφα τη μπάλα στο δεξί για ν' αποφύγει ένα μαρκάρισμα, σούταρε δυνατά για να δείξει το δρόμο προς τη νίκη με το τελικό 3-0.

vs. Νόρτζελαντ (2/10/2012)

Στη Δανία ήρθε η πρώτη νίκη της Τσέλσι στα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ, τη σεζόν που ολοκληρώθηκε με το δεύτερο σερί ευρωπαϊκό τρόπαιο, αυτό του Γιουρόπα Λιγκ, έπειτα από τον πρόωρο αποκλεισμό απ' την κορυφαία διοργάνωση. Ο Νταβίντ Λουίζ, αυτή τη φορά, είχε τη μπάλα στημένη και φανέρωσε την ικανότητά του και στις εκτελέσεις φάουλ, μη αφήνοντας περιθώριο στον αντίπαλο πορτιέρο, στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί του δοκάρι και στα δίχτυα.

vs. Φούλαμ (17/4/2013)

Και στο κάτω – κάτω, τι εννοείτε όταν λέτε ότι ένα στόπερ δεν έχει τεχνική και δεν μπορεί να κουμαντάρει τη μπάλα; Μήπως σας βγάζει όλους ψεύτες ο Νταβίντ Λουίζ; Και ναι, πρόκειται για κλασσική περίπτωση Βραζιλιάνου που έχει πολύ περισσότερες ικανότητες από τον μέσο όρο των κεντρικών αμυντικών. Άλλοι, πάλι, θα βρεθούν να πουν ότι ο άνθρωπος, πολύ απλά, δεν είναι κεντρικός αμυντικός. Το τελευταίο βίντεο του αφιερώματος, είναι ικανό να πείσει και για τη δύναμή του στο αμυντικό κομμάτι, όμως, ας θυμηθούμε πρώτα το τρομερό σουτ με αντίπαλο τη Φούλαμ στο «Craven Cottage», στην 100η του εμφάνιση με τη μπλε φανέλα...

vs. Βασιλεία (2/5/2013)

Μέχρι στιγμής είδαμε το... φαρμακερό (τρομερό να το αναφέρεις για ποδοσφαιριστή που παίζει στην άμυνα) δεξί του πόδι. Ε, ο Λουίζ έπρεπε να βρει την κατάλληλη ευκαιρία για να δείξει ότι και το αριστερό δεν το έχει μονάχα για τον... συμπλέκτη στο αυτοκίνητο. Στον επαναληπτικό ημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ εκείνης της αγωνιστικής περιόδου, οι «μπλε» έφτασαν πανάξια και εύκολα στο τελικό 3-1 στο Λονδίνο (νίκη και στο πρώτο ματς, 2-1), με τον Βραζιλιάνο να στέλνει τη μπάλα συστημένη στα δίχτυα με αριστερό σουτ που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό και σε κάνει να ... λυπάσαι τον τερματοφύλακα που απλά γονάτισε και χάζευε το γκολ...

Bonus video:

Το γκολ είναι όντως η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου. Αν και αυτό που μένει στην ιστορία θα είναι πάντοτε το αποτέλεσμα, το ακριβές σκορ κι έπειτα έρχεται η ανάμνηση μιας καλής εμφάνισης ή ενός τρομερού στιγμιότυπου. Και ναι, όσοι σκοράρουν πάντοτε τραβούν πάνω τους τα φώτα, όμως ας ευλογήσουμε τα γένια (που δεν έχει) του Νταβίντ Λουίζ και για τα αμυντικά του καθήκοντα.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα