Ταρίκ Ελιουνούσι: Ενας ποδοσφαιρικός, χαμογελαστός μετανάστης (vids&pics)

Ταρίκ Ελιουνούσι: Ενας ποδοσφαιρικός, χαμογελαστός μετανάστης (vids&pics)

Ταρίκ Ελιουνούσι: Ενας ποδοσφαιρικός, χαμογελαστός μετανάστης (vids&pics)

bet365

Από την Αλ Χοσέιμα, στη Νορβηγία για να ξεκινήσει ένα ποδοσφαιρικό ταξίδι με επιτυχίες, αρκετά γκολ και πολλές υποσχέσεις. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Ταρίκ Ελιουνούσι που έρχεται στον Ολυμπιακό για να βρει και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα!

Μετά τους Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Λεάλι, Μάρτινς και Μάριν, ο Ταρίκ Ελιουνούσι θα αποτελέσει το 6ο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού.

Στις 13:00 προσγειώνεται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στη συνέχεια θα μεταβεί για τα απαραίτητα εργομετρικά και στη συνέχεια θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ελλάδας, που θα αποτελέσουν την 6η ομάδα του στην επαγγελματική του καριέρα.

Ο 28χρονος μπορεί να αγωνιστεί τόσο σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, όσο και στην κορυφή της επίθεσης, εκεί όπου έκανε θαύματα στη Νορβηγία αλλά μπορεί να ανταποκριθεί και στο αριστερό άκρο.

Η μετανάστευση, η Φρέντρικσταντ και τα... βραβεία!

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού γεννήθηκε στην Αλ Χοσέιμα του Μαρόκου, την περιοχή που βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα των βουνών του Ριφ και βρέχεται από τα παράλια της Μεσογείου. Μιλάμε για μια περιοχή με 100.000 κατοίκους, όπου είναι έντονα τα χρώματα της ισπανικής κουλτούρας. Η οικονομία βασίζεται στο ψάρεμα, ενώ αρκετοί κάτοικοι της περιοχής μετανάστευσαν σε χώρες της Ευρώπης όπως οι Ολλανδία, Γαλλία και Βέλγιο από το 1960 μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '80. Μία από αυτές τις οικογένειες ήταν κι αυτή του Ελιουνούσι, αλλά σε αντίθεση με τους άλλους όταν εκείνος ήταν 12 ετών η οικογένειά του μετανάστευσε και κυνήγησε το όνειρο για μια καλύτερη ζωή στο Φρέντρικσταντ της Νορβηγίας.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στις ακαδημίες της Nylende από το 2000 μέχρι το 2002 και από το 2003 ως το 2005 έπαιξε στα κλιμάκια της Trosvik, όπου παίζουν πολλοί ντόπιοι.

Η πρώτη του επαγγελματική ομάδα ήταν η Φρέντρικσταντ. Στην πρώτη του γεμάτη σεζόν (2005-006) έπαιξε σε 27 ματς, σκοράροντας έξι φορές ενώ μοίρασε και πέντε ασίστ.

Μάλιστα με το γκολ του στον ημιτελικό του Κυπέλλου με την Σταρτ οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του τροπαίου.

Το πρώτο του τέρμα ήρθε στις 23/7 του 2006 στο 2-1 επί της Βίκινγκ. Την επόμενη σεζόν σε 25 εμφανίσεις σημείωσε 9 γκολ και είχε 3 ασίστ. Στην τρίτη του σεζόν είχε 18 ματς, με 5 γκολ και 6 ασίστ.

Η ώρα να αφήσει τη Νορβηγία

Αφού κέρδισε δύο φορές το βραβείο του καλύτερου νεαρού παίκτη στη Νορβηγία (2006 και 2007), φέρνει πρόταση ύψους 4.000.000 ευρώ από τη Λε Μαν στις 9 Ιουλίου του 2008. Εκείνος όμως δεν θέλει να πάει στη Γαλλία και έτσι δέχεται την προοπτική της Χέρενφεεν, που προσέφερε στο νορβηγικό σύλλογο 3.500.000 ευρώ. Ετσι, τον Αύγουστο του 2008 ξεκινά το... ταξίδι του στην Ολλανδία.

Στο ντεμπούτο του απέναντι στην Φόλενταμ σκοράρει και βοηθάει την ομάδα με τις καρδούλες να πάρει την εκτός έδρας νίκη με 3-2.

Μάλιστα είναι μεγάλος πρωταγωνιστής στα ματς με την Σετούμπαλ, όπου και σημείωσε συνολικά στις δύο αναμετρήσεις τα τρία από τα έξι γκολ που σημείωσε η ομάδα του.

Η χρονιά του ολοκληρώθηκε με 28 ματς και έξι τέρματα. Η επόμενη χρονιά δε είναι όπως την περίμενε στην Ολλανδία και έτσι το Γενάρη παίζει δανεικός στη Λίλεστρομ, όπου και σε 14 ματς σκοράρει 4 τέρματα και έχει 3 ασίστ.

Και στην επόμενη σεζόν δεν καταφέρνει να βρει τη θέση του στην ομάδα και έτσι έρχεται η επιστροφή του στην Φρέντρικσταντ. Εκεί βρίσκει τον εαυτό του, κάνει... παπάδες και σε 28 ματς βρίσκει το δρόμο για τα δίχτυα 13 φορές, έχοντας 4 ασίστ.

και το 2011-2012 φοράει τη φανέλα δύο ομάδων. Το πρώτο μισό το περνάει στην αγαπημένη του Φρέντρικσταντ, όπου παίρνει το περιβραχιόνιο και σκοράρει 10 φορές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Η Ρόζενμποργκ γίνεται ο επόμενος του σταθμός. Αφού προσαρμόζεται στο «Τρονχαϊμ», η σεζόν 2012-2013, είναι άκρως επιτυχημένη. Σε 24 αγώνες έχει 12 γκολ και 7 ασίστ.

Η Χόφενχαϊμ τον κάνει δικό της στις 18 Ιουνίου του 2013. Στην τριετία του στη Γερμανία, η καλύτερή του ήταν η δεύτερη όπου σε 26 ματς πέτυχε 5 γκολ και είχε 3 ασίστ.

Ετσι, αφήνει τη Bundesliga με 58 ματς, 5 τέρματα και 9 ασίστ για να πιάσει Λιμάνι. Ο Ολυμπιακός θα είναι η τέταρτη του ομάδα μακριά από τη Νορβηγία κι ο ίδιος έχει πολλά να αποδείξει.

* Έχει περάσει από όλα τα κλιμάκια της εθνικής Νορβηγίας από το 2005, ενώ είναι μέλος στην πρώτη ομάδα από το Μάιο του 2008. Συνολικά μετρά 39 συμμετοχές και 9 γκολ και αποτελεί ένα από τα βασικά μέλη της εθνικής.

Ενας ωραίος τύπος

Κάνοντας μια βόλτα στα social media βλέπεις έναν ευχάριστο τύπο που προσπαθεί να χαμογελά όλη την ώρα και να απολαμβάνει τη ζωή. Κολλητοί του δεν είμαστε αλλά βλέποντας τις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε έναν παίκτη, που περνάει καλά με τους συμπαίκτες, την οικογένειά του και όσους φαν του πάνε να φωτογραφηθούν μαζί του. Πληροφορίες μας από τη Νορβηγία, πάντως, κάνουν λόγο για έναν ήρεμο άνθρωπο, που ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα σε βαθμό μάλιστα που του κάνει κακό μέσα στο γήπεδο καθώς δεν βγάζει πολύ τσαμπουκά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα