Πατ Καλάθης: Γέμισε εμπειρίες και... επιστρέφει (pics & vids)

Πατ Καλάθης: Γέμισε εμπειρίες και... επιστρέφει (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Πατ Καλάθης: Γέμισε εμπειρίες και... επιστρέφει (pics & vids)

bet365

Ο Πατ Καλάθης επιστρέφει στον Παναθηναϊκό και το gazzetta.gr παρουσιάζει την σχέση του με τον αδελφό του Νικ αλλά και την πορεία του μέχρι την μεγάλη επιστροφή στο «τριφύλλι»

Οι... Καλάθηδες γίνονται 2 στον Παναθηναϊκό του Αργύρη Πεδουλάκη, αφού το «τριφύλλι» ανακοίνωσε την συμφωνία του με τον Πατ Καλάθη για την επόμενη σεζόν.

Ο Πατ φοράει τα πράσινα για 2η φορά στην καριέρα του και ευελπιστεί να φέρει μαζί του τις εμπειρίες που μάζεψε αυτά τα 4 χρόνια που πέρασε μακρυά και να προσφέρει μια ποιοτική λύση στον προπονητή του.

Παίξε νόμιμα με ανανεωμένο Mobile Site στην Sportingbet

ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΡΑΜΜΑΤΑ...

Ο Νικ έχει τις αποδείξεις για όσα έχει κάνει και έχει περάσει από τα αδέλφια του και όταν του ζητήθηκαν από το ESPN να τις δώσει δεν αρνήθηκε.

Βλέπετε τα αδέλφια Καλάθη είχαν κάνει τόσο μεγάλη... αίσθηση με την πορεία τους στο κολέγιο που τράβηξαν αμέσως την προσοχή και το ενδιαφέρον.

Η μεγάλη προοπτική ερχόταν από τον Πατ.

Ο νέος φόργουορντ του Παναθηναϊκού ήταν αυτός που με τα εντυπωσιακά του καμώματα στους Saint Joseph's Hawks είχε κάνει τους Αμερικάνους να ρίξουν λίγο περισσότερο... φως στην οικογένεια Καλάθη.

Μια οικογένεια που είχε τον τρόπο να «τραβάει» την προσοχή, με θετικό τρόπο.

Με τον Πατ να έχει 18.6 πόντους κατά μέσο όρο στο κολέγιο και τον Νικ να έχει με την σειρά του 15.2 οι δυο τους έγραψαν ιστορία, αφού δεν είχε ξαναγίνει στην ιστορία του NCAA δύο αδέλφια να είναι πρώτοι σκόρερ, σε δύο ξεχωριστές ομάδες, την ίδια σεζόν.

Τα πάντα μέσα στο σπίτι δεν ήταν... ονειρικά ή ίσως αυτό που γινόταν να ήταν τελικά ονειρικό.

Τα αδέλφια Καλάθη γεννήθηκαν στο Casselberry της Φλόριδα και μέσα στο σπίτι υπήρχε πάντα... αδελφική αγάπη, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι.

«Αν κρατήσετε ένα blue light κοντά στα δόντια του Πατ, θα δείτε ότι δεν είναι αληθινά», έλεγε ο Νικ εξηγώντας πως έριξε μια πόρτα στο πρόσωπο του μεγαλύτερου αδελφού του, ενώ τον κυνηγούσε μέσα στο σπίτι.

Μπάσκετ και ράμματα ήταν τα δύο πράγματα που άκουγες πιο συχνά στο σπίτι της οικογένειας Καλάθη.

Άπειρες ιστορίες με παιδικά παιχνίδια, που σχεδόν πάντα κατέληγαν σε αίματα και ράμματα...

Από κοντά και ο έτερος... μπασκετικός αδελφός της οικογένειας, ο Τζον.

Ο δίδυμος και ολόιδιος αδελφός του Πατ, «ποτισμένος» και αυτός από το «μαγικό» μικρόβιο της πορτοκαλί θεάς είχε ταλέντο που ίσως να ξεπερνούσε των αδελφών του, αλλά τα πράγματα για εκείνον δεν πήγαν όπως τα είχε υπολογίσει.

Η μοίρα όμως του έπαιξε άσχημο παιχνίδι και ένα πρόβλημα υγείας δεν τον άφησε να δείξει τι μπορεί να κάνει.

Ο Τζον πέρασε πολλές δυσκολίες και αναγκάστηκε να κάνει αρκετά χειρουργία.

«Είμαι ο καλύτερος σουτέρ απ' όλους», παραδέχεται ο Τζον και τα αδέλφια του δεν θα μπορούσαν να διαφωνήσουν.

Όσο ήταν στην Αμερική, μοίραζε τις αποστάσεις για να βλέπει και τους 2, με τον Πατ να... γκρινιάζει λίγο παραπάνω, αφού ως δίδυμος θα ήθελε να τον έχει με το μέρος του.

Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Η οικογένεια παραμένει ενωμένη, τα αδέλφια ξανασμίγουν στον Παναθηναϊκό, έχοντας μεγαλώσει πλέον, και βάζουν σαν στόχο να φτάσουν την ομάδα τους στην κορυφή.

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

Ο Πατ Καλάθης γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 1985 και ξεκίνησε το μπάσκετ στο γυμνάσιο του Lake Howell ως γκαρντ τότε, αφού το ύψος του ήταν μόλις 1,80μ..

Πολύ σύντομα όμως, πήρε ύψος και φτάνοντας κοντά στα 2,08μ. έπρεπε να αλλάξει θέση και να μεταφερθεί στις θέσεις των φόργουορντ.

Οι προοπτικές του πηγαίνοντας στο κολέγιο ήταν τεράστιες. Ίσως και μεγαλύτερες από αυτές του μικρότερου αδελφού του Νικ.

Στο Saint Joseph Hawks o Πατ θα είναι εντυπωσιακός, τραβώντας πάνω του όλη την προσοχή.

Η ομάδα του θα φτάσει για πρώτη φορά στην ανώτερη κατηγορία του NCAA και ο ίδιος με μέσο όρο 1,5 πόντους και 7,5 ριμπάουντ θα μπει στους 30 πρώτους σκόρερ στην ιστορία του κολεγίου και τελικά θα γράψει ιστορία όντας στην λίστα των 26 παικτών που έχουν ταυτόχρονα σκοράρει πάνω από

1000 πόντους και πάνω από 500 ριμπάουντ.

Η επιλογή στο draft του 2008 δε θα έρθει ποτέ και ο Πατ θα κάνει το μακρύ ταξίδι για την πατρίδα... υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο με το Μαρούσι.

Με την φανέλα του Αμαρουσίου θα παίξει στην Ευρώπη την σεζόν 2008-09 και συγκεκριμένα Eurocup έχοντας 5,3 πόντους και 3,3 ριμπάουντ και τη σεζόν 2009-10 θα κάνει το ντεμπούτο του και στην Euroleague με μέσο όρο 4,5 πόντους και 1,6 ριμπάουντ.

Μετά από 2 χρόνια στο Μαρούσι και συγκεκριμένα το 2010 θα μετακομίσει στην Ρόδο και τον Κολοσσό, για να βρει πλέον περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Εκεί με 14,2 πόντους κατά μέσο όρο και 30:45 λεπτά συμμετοχής, θα εντυπωσιάσει και θα πάρει τον δρόμο για την Αθήνα και τον Παναθηναϊκό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΑΣΤΑΝΑ

Τον Ιούλιο του 2011 ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό και τα αδέλφια Καλάθη βρίσκονται μαζί πλέον στο ρόστερ της ελληνικής ομάδας.

Ο Πατ θα έχει κυρίως συμπληρωματικό ρόλο και θα ολοκληρώσει την χρονιά έχοντας παίξει κατά μέσο όρο 10:22 λεπτά, μετρώντας 6 πόντους κατά μέσο όρο και έχοντας γενικότερα θετική παρουσία, χωρίς όμως να είναι αυτό αρκετό για να τον κρατήσει στο ΟΑΚΑ.

Οι επόμενες χρονιές θα τον βρουν μακρυά, αλλά γεμάτες και συνδυασμένες με επιτυχίες.

Ο Πατ Καλάθης το 2012 υπογράφει με την Μακάμπι Χάϊφα και θα κλείσει την χρονιά όντας πρωταθλητής, κόντρα στην Μακάμπι, αλλά και MVP των τελικών.

Το ταξίδι συνεχίζεται και το 2013 θα βρεθεί στο Καζακστάν, που θα έχει 3 γεμάτες χρονιές με την Αστάνα συνδυάζοντας τες με εντυπωσιακά νούμερα, αλλά και εμφανίσεις που τελικά του έδωσαν άλλη μια ευκαιρία να παίξει δίπλα στον αδελφό του με την φανέλα του «τριφυλλιού».

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΟ

ΣΕΖΟΝΟΜΑΔΑΠΟΝΤΟΙΡΙΜΠΑΟΥΝΤΑΣΙΣΤ
2012-13ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ16,39,22,1
2013-14ΑΣΤΑΝΑ9,25,61
2014-15ΑΣΤΑΝΑ11,17,41,4
2015 -16ΑΣΤΑΝΑ12,58,22,2

ΠΑΟ 2016

Ο Πατ επιστρέφει στον Παναθηναϊκό σε μια χρονιά που η διοίκηση έχει στόχο να επαναφέρει την ομάδα στην κορυφή.

Ο Καλάθης στα 31 του πλέον και έχοντας «γράψει» πολλά λεπτά στο παρκέ, επιστρέφει ώστε να μπει στο πλάνο του Αργύρη Πεδουλάκη και να προσφέρει ποιοτικά λεπτά στην θέση του φόργουορντ.

Τα αδέλφια μεγάλωσαν, ξαναβρίσκονται και έχουν στόχο να προσπαθήσουν μαζί να φέρουν τον Παναθηναϊκό στο πιο ψηλό σημείο...

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα