Οι ηγέτες της Εθνικής Νέων

Οι ηγέτες της Εθνικής Νέων

Κώστας Κουκούσης
Οι ηγέτες της Εθνικής Νέων

bet365

Εάν δύο παίκτες της Εθνικής Νέων ξεχώρισαν πραγματικά στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β' Κατηγορίας τότε αυτοί - όπως αναλύει το gazzetta.gr - είναι σίγουρα ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο Βασίλης Τολιόπουλος.

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και για άλλους αλλά δεδομένης της χαμηλής δυναμικότητας της διοργάνωσης, που φιλοξενήθηκε στη Χαλκίδα, αποφασίσαμε να σταθούμε σε αυτά τα δύο παιδιά που λογικά θα έκαναν ανάλογες εμφανίσεις και στην Α' Κατηγορία όπου αυτή η ομάδα να «χτυπούσε» μετάλλιο εάν είχε και τον Γιώργο Παπαγιάννη στην πεντάδα της.

Ας ασχοληθούμε όμως με τα όσα έκαναν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο Βασίλης Τολιόπουλος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων της Β' Κατηγορίας για να οδηγήσουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην άνοδο.

Ο πρώτος είναι αναμφισβήτητα ο ηγέτης αυτής της φουρνιάς παικτών,που πέρυσι είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ των εφήβων. Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού ξεχώριζε σαν τη μύγα μες το γάλα σε κάθε παιχνίδι και γι' αυτό αναδείχτηκε MVP του τουρνουά (ήταν ο μόνος Έλληνας που βρέθηκε στην καλύτερη πεντάδα) όπως και την περασμένη χρονιά στο Βόλο.

Ήταν ο πρώτος σκόρερ και ο πρώτος ριμπάουντερ της Εθνικής έχοντας μέσο όρο 16.2 πόντους και 7.0 ριμπάουντ. Ξεκίνησε τη διοργάνωση με 10 πόντους και 4 ριμπάουντ κόντρα στην Ιρλανδία, είχε 16 πόντους,5 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα στην αναμέτρηση με την Ολλανδία, 18 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3/5 τρίποντα με την Αλβανία, ενώ το χειρότερο του παιχνίδι το έκανε με το Κόσοβο όπου σκόραρε μόνο 8 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ γιατί δεν χρειάστηκε να παίξει παραπάνω από 16 λεπτά.

Από εκεί και πέρα πήρε μπροστά για τα καλά. Απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία σημείωσε 25 πόντους (οι περισσότεροι που έβαλε σε ένα παιχνίδι σε αυτό το τουρνουά) έχοντας 3/3 τρίποντα και πήρε 8 ριμπάουντ. Στον προημιτελικό με την Βοσνία ήταν επίσης εξαιρετικός με την στατιστική του να καταγράφει 23 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα.

Στην ήττα από την Ισλανδία στον ημιτελικό πέτυχε 14 πόντους, συνέλεξε 11 ριμπάουντ αλλά έκανε και 8 λάθη όμως στον μικρό τελικό με την Κροατία επέστρεψε δριμύτερος με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ και μαζί με τον Βασίλη Τολιόπουλο βοήθησαν την Εθνική να επιστρέψει στην Α' Κατηγορία.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού έδειξε πως οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να προσέξουν την περίπτωση του, αφού έκανε σπουδαίες εμφανίσεις στη Χαλκίδα. Μάλιστα υπήρχαν αναμετρήσεις στις οποίες ήταν εντυπωσιακός όπως αυτή με την Αλβανία όπου σταμάτησε στους 29 πόντους έχοντας 5/7 τρίποντα,4/5 δίποντα και 6/6 βολές.

Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι φόρτωσε το καλάθι του Κοσόβου με 19 πόντους και 3/5 τρίποντα. Τα βρήκε σκούρα στους αγώνες με την Μεγάλη Βρετανία (7 πόντοι με 3/9 σουτ) και τη Βοσνία (4 πόντοι με 1/9 τρίποντα), πήρε τα πάνω του με την Ισλανδία (11 πόντοι) και με την Κροατία ήταν ο πιο αποφασισμένος-πεισμομένος παίκτης της Εθνικής. Ήταν ο πρώτος σκόρερ της με 17 πόντους, είχε 5/7 τρίποντα και πιστοποίησε πως διαθέτει στόφα ηγέτη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα