Ο Λεντέσμα... απογειώνει τον Παναθηναϊκό (pics & vid)

Ο Λεντέσμα... απογειώνει τον Παναθηναϊκό (pics & vid)

Νίκος Ρόλλας
Ο Λεντέσμα... απογειώνει τον Παναθηναϊκό (pics & vid)

bet365

Το Gazzetta.gr αναλύει τα στοιχεία που προσθέτει ο Κριστιάν Λεντέσμα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και ανεβάζει κατακόρυφα την ποιότητα και την δυνατότητα των «πράσινων».

Στο άκουσμα της είδησης οτι ο Κριστιάν Λεντέσμα ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Ολλανδία, προκειμένου να δοκιμαστεί από τον Παναθηναϊκό και να διαπραγματευτεί με τους Αντρέα Στραματσόνι και Ζιλμπέρτο Σίλβα το ενδεχόμενο να φορέσει τα πράσινα, πολλοί παρουσιάστηκαν ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί... Και όχι άδικα, καθώς το πάθημα με τον Μάικλ Εσιέν που ήρθε και έφυγε χωρίς να... ακουμπήσει, ήταν πολύ πρόσφατο.

Ο Αργεντίνος όμως αποδείχθηκε άλλη... ιστορία. Τηρουμένων των αναλογιών και των συνθηκών, παρουσιάστηκε υπέρ του δέοντος fit, η ποιότητα και οι ικανότητές του έμειναν αναλλοίωτες από το 6μηνο που ήταν χωρίς ομάδα, ενώ το γεγονός και μόνο οτι με το βιογραφικό που διαθέτει, δέχθηκε να ταξιδέψει στο Τέχελεν και να παίξει σε φιλικό χωρίς να έχει υπογράψει συμβόλαιο, επιβεβαίωνε την «δίψα» του για επιστροφή στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο...

Έτσι, από τη στιγμή που οι δύο πλευρές βρήκαν τη χρυσή τομή και το «τρένο της παταγονίας» ντύθηκε και επίσημα στα πράσινα, στον Παναθηναϊκό έχουν κάθε λόγο να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Πόσω μάλλον βλέποντας το αντίκτυπο που έχει στο αγωνιστικό προφίλ του «τριφυλλιού» στα μέχρι στιγμής παιχνίδια, καθώς ο 33χρονος μέσος προσθέτει ουκ ολίγα στοιχεία που έλειπαν στην ομάδα...

Top class playmaker
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά... Ο Παναθηναϊκός από πέρυσι έψαχνε έναν παίκτη που να του φτιάχνει το παιχνίδι από πίσω. Να παίρνει δηλαδή την μπάλα από την άμυνα και να έχει το καθαρό μυαλό, την εμπειρία και την ικανότητα να την μοιράσει σωστά είτε στον άξονα, είτε στα πλάγια, είτε ακόμη και στην επίθεση. Αυτό ο Λεντέσμα το κάνει σε ιδανικό βαθμό, καθώς δεν περιορίζεται στις κοντινές και σίγουρες μεταβιβάσεις, αλλά ψάχνει τρόπους να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Ιμπάρμπο, αλλά και τα «κοψίματα» του Μπεργκ στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

Στημένα... φωτιά
Μία από τις πληγές του «τριφυλλιού» που δείχνει να «γιατρεύει» είναι και αυτή των στημένων φάσεων. Είτε πρόκειται για κόρνερ, είτε για φάουλ... Οι εκτελέσεις του τις περισσότερες φορές είναι εξαιρετικές και με ψηλά κορμιά στην περιοχή, όπως του Ιμπάρμπο, του Μπεργκ και του Λέτο, οι αντίπαλες άμυνες δεδομένα θα πρέπει να καταβάλουν σκληρή προσπάθεια, προκειμένου να τα... βγάλουν πέρα.

Ξέρει από... πίεση
Έχοντας στην πλάτη του 13 χρόνια στην Serie A, εκ των οποίων τα 9 σε μία ομάδα με το όνομα και τις απαιτήσεις της Λάτσιο, εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή νικητή που ξέρει από καθεστώς πίεσης. Τι σημαίνει αυτό; Οτι η εμπειρία του σε τόσο υψηλό επίπεδο, σίγουρα θα βοηθήσει τους πράσινους στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά και στα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Για παράδειγμα σε ένα ματς του Europa League ή σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι που ο Παναθηναϊκός πιέζεται απο τον αντίπαλο, μπορεί να κρατήσει την μπάλα ή να παίξει το παιχνίδι των αντεπιθέσεων, ψάχνοντας με τη μία τους Μπεργκ και Ιμπάρμπο στην επίθεση.

Σουτ και κάθετες
Την περσινή σεζόν, το παιχνίδι του Παναθηναϊκού γινόταν ουκ ολίγες φορές μονοδιάστατο με σέντρες από τα πλάγια, που δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα καθώς ο Μπεργκ κλεινόταν από δύο αντίπαλους στόπερ. Η άφιξη του Λεντέσμα όμως, σε συνδυασμό με την παρουσία του Βιγιαφάνιες προσθέτει άλλες δύο επιλογές. Πρώτον, τον έχουμε δει αρκετές φορές να βγάζει κάθετες μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και δεύτερον, μπορεί να μην σκοράρει και τόσο συχνά, όμως δεδομένα με το πόδι που διαθέτει, μπορεί να απειλήσει εκτός περιοχής με κάποιο σουτ. Το είδαμε άλλωστε με την γκολάρα που πέτυχε κόντρα στην Τσβόλε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα