Πατίτο: Ο «Αγουέρο», ο Ολυμπιακός και το... λιμάνι της ΑΕΚ (vids&pics)

Πατίτο: Ο «Αγουέρο», ο Ολυμπιακός και το... λιμάνι της ΑΕΚ (vids&pics)

Πατίτο: Ο «Αγουέρο», ο Ολυμπιακός και το... λιμάνι της ΑΕΚ (vids&pics)

bet365

Ο Πατίτο Ροδρίγκες ετοιμάζεται να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα της ΑΕΚ και το gazzetta.gr πηγαίνει την καριέρα του «νέου Αγουέρο« βήμα-βήμα, κάνοντας στάση στο... Λιμάνι του Πειραιά στο οποίο τελικά δεν έδεσε ο Αργεντινός.

Το 2012 συστήθηκε στον ελληνικό Τύπο όταν ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα πατήσει στο Λιμάνι του Ολυμπιακού από την Ιντεπεντιέτε.

Εν τέλει, τέσσερα χρόνια μετά και έχοντας φορέσει την φανέλα άλλων τριών ομάδων, ο «Πάτο» ή Πατίτο Ροντρίγκες έρχεται στην Ελλάδα για την ΑΕΚ και όχι για τον Ολυμπιακό.

Ό,τι είναι γραφτό να γίνει, πάντα θα βρίσκει το δρόμο του. Κι ο Πατίτο, που δεν ήταν να έρθει στην Ελλάδα το 2012, μπήκε στο αεροπλάνο και προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τέσσερα χρόνια μετά. Μάλιστα, έχει περάσει ήδη τα ιατρικά και αναμένεται να αποτελεί σε λίγο το τελευταία μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ.

Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός γεννήθηκε στο Κιλμές στις 4/5 του 1990 και η Ιντεπεντιέτε είναι η ομάδα που τον μύησε στα μυστικά του ποδοσφαίρου.

Σε ηλικία 10 ετών βρέθηκε στις ακαδημίες της ομάδας και τη σεζόν 2007 - 2008 έγινε... άντρας.

Παίζει σε 8 ματς, ενώ την επόμενη σεζόν τον βλέπουμε σε μόλις 11 αγώνες.

Με τον Αμέρικο Γκαγιέρδο, τη σεζόν 2009-2010 αρχίζει και έχει γεμάτες χρονιές, αν και στα περισσότερα ματς ήρθε από τον πάγκο (28 ματς, 2 γκολ, 5 ασίστ).

Ακόμη πιο σημαντικός ο ρόλος του την επόμενη χρονιά, όπου βάζει το... ποδαράκι του για να κατακτήσει η Ιντεπεντιέτε το μοναδικό Sudamericana της ιστορίας της. Μάλιστα είχε και ασίστ στον δεύτερο τελικό με την Γκοϊάς.

Το καλοκαίρι του 2012 υπογράφει με την Σάντος συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας.

Στις 11/8 του 2012 κάνει το ντεμπούτο του με την «ομάδα του Πελέ», σκοράροντας μάλιστα στο 2-2 με την Ατλέτικο Γκοϊανένσε.

Τη σεζόν 2013-2014 την περνάει μεταξύ Βραζιλίας και Αργεντινής. Η Εστουδιάντες έρχεται να τον αποκτήσει ως δανεικό και εκείνος παίζει σε 27 ματς, σκοράροντας 2 γκολ με τους «φοιτητές».

Το 2015 φεύγει για πρώτη φορά μακριά από τη Λατινική Αμερική, με την Τζόχορ της Μαλαισίας να τον καλεί. Με την εν λόγω ομάδα κατακτά το πρωτάθλημα.

Στη Σάντος, δεν καταφέρνει να μείνει κι η ΑΕΚ έρχεται να τον κάνει δικό της. Ο ίδιος αποχαιρέτησε το βραζιλιάνικο σύλλογο λέγοντας: «Πάω μακριά με ένα εκατομμύριο ανθρώπους στην καρδιά μου».

Το Λιμάνι στο οποίο δεν έδεσε ο «αετός»

Η Ένωση είναι η πρώτη του ομάδα στην Ευρώπη, αν και όλα θα μπορούσαν να έχουν πάρει διαφορετική τροπή στην καριέρα του αν το 2012 αντί για τη Σάντος ερχόταν στον Ολυμπιακό.

Τα πάντα ξεκίνησαν από το χρέος της Ιντεπεντιέτε προς τον Ολυμπιακό από την αγορά του Λιονέλ Νούνιες.

Ανθρωπος των «ερυθρόλευκων» είχε ταξιδέψει μάλιστα στην χώρα του τάγκο για να τον δει από κοντά.

Τότε στο scout report των «ερυθρόλευκων» είχε σημειωθεί ότι πρόκειται για έναν παίκτη που παίζει πίσω από τον επιθετικό (και στις τρεις θέσεις), είναι πολύ γρήγορος και αρέσκεται στο να κάνει ντρίπλες.

Τους θύμιζε... Αγουέρο

Τότε, στο gazzetta.gr είχατε διαβάσει για έναν παίκτη που... μιλάει στην μπάλα. Ο Γιώργος Καραμάνος σάς είχε παρουσιάσει τον Πάτο Ροδρίγκες, ο οποίος έκανε τους συμπατριώτες του να τον χαρακτηρίζουν «νέο Αγουέρο» λόγω του στιλ παιχνιδιού του.

Μάλιστα, στην Ιντεπεντιέτε του είχαν δώσει το νούμερο 10, όταν έφυγε ο αρχηγός της ομάδας Ντάνιελ Μοντενέγκρο.

Τότε, ένα θέμα που προβλημάτιζε ήταν οι τραυματισμοί του και δη αυτός στο γόνατο όταν το 2011 είχε υποβληθεί σε δύο αρθροσκοπήσεις, για να επιστρέψει στη δράση τον Φεβρουάριο του 2012.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα