Ντουέιν Ουέιντ: Η ζωντανή ιστορία των Χιτ (vids)

Ντουέιν Ουέιντ: Η ζωντανή ιστορία των Χιτ (vids)

bet365

Ο Ντουέιν Ουέιντ μπορεί να αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στους Σικάγο Μπουλς, αλλά όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, το όνομα του θα είναι για πάντα συνυφασμένο με τους Μαϊάμι Χιτ.

Παρότι ο Αλόνζο Μόρνιγκ με τον Τιμ Χάρνταγουεϊ (οι μοναδικοί παίκτες των οποίων έχουν αποσύρει τις φανέλες οι Χιτ) έβαλαν για τα καλά στον χάρτη του ΝΒΑ το Μαϊάμι (μετράει μόλις 28 χρόνια ιστορίας) στα τέλη των 90's, ο Σακίλ Ο'Νίλ με την έλευση του στα μέσα της περασμένης δεκαετίας το μετέτρεψε πάλι σε κυρίαρχη δύναμη και ο ΛεΜπρον Τζέιμς το οδήγησε στην κατάκτηση δύο συνεχόμενων πρωταθλημάτων (2012, 2013) μόνο ένας παίκτης έχει καταφέρει να συνδέσει άρρηκτα το όνομα του με αυτή την ομάδα.

Αυτός φυσικά δεν είναι άλλος από τον Ντουέιν Ουέιντ. Μπορεί από την επόμενη σεζόν να αγωνίζεται στους Μπουλς αλλά θα είναι για μια ζωή το πρόσωπο των Χιτ. Άλλωστε αποτελεί την ζωντανή ιστορία τους. Έπαιξε εκεί 13 χρόνια, είναι ο πρώτος σκόρερ τους με 20.221 πόντους, πρώτος σε ασίστ (4.944), κλεψίματα (1.414), αγώνες (855), λεπτά συμμετοχής (30.560), εύστοχα σουτ (7.325), βολές (5.185) και είναι δεύτερος σε κοψίματα (759) πίσω από τον Μόρνινγκ (1.625).

Οι αριθμοί όμως είναι απλά αριθμοί. Τα γεγονότα ή αν προτιμάτε οι τίτλοι είναι που μένουν και από τη στιγμή που ο Ουέιντ χάρισε μόνος του (στις τέσσερις νίκες επί των Μάβερικς είχε μέσο όρο 39.3 πόντους και αναδείχτηκε MVP των τελικών) στο Μαϊάμι το πρώτο του πρωτάθλημα το 2006 σε συνδυασμό με όλα τα άλλα κατορθώματα του θα είναι για πάντα (ή τουλάχιστον μέχρι να τον ξεπεράσει κάποιος) ο κορυφαίος παίκτης του.

Το απέδειξε άλλωστε και με την συμπεριφορά του. Όταν το 2009 πραγματοποίησε την κορυφαία σεζόν της καριέρας του (ήταν ο πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ με 30.2 πόντους ανά αγώνα) οι φήμες έδιναν και έπαιρναν πως το καλοκαίρι του 2010, που θα έμενε ελεύθερος, θα πήγαινε στους Μπουλς γιατί είναι από το Σικάγο. Τελικά όμως προτίμησε να μείνει στους Χιτ και να πάρει λιγότερα χρήματα προκειμένου να αποκτηθούν ο ΛεΜπρον Τζέιμς και ο Κρις Μπος.

Η έλευση του «Βασιλιά» σήμαινε πως ο «Φλας» δεν θα ήταν πλέον το πρώτο βιολί στην επίθεση του Μαϊάμι αλλά αυτό δεν τον πείραξε καθόλου. Παραχώρησε τον ρόλο του ηγέτη στον ΛεΜπρον και «θυσιάστηκε» οικειοθελώς για το κοινό καλό. Το αποτέλεσμα ήταν οι Χιτ να βρεθούν τέσσερις σερί χρονιές στους τελικούς και ο ίδιος να προσθέσει αλλά δύο δαχτυλίδια στο χέρι του.

Μετά την επιστροφή του Τζέιμς στο Κλίβελαντ και την τρομακτική αύξηση του σάλαρι καπ όμως είχε έρθει η ώρα να ανταμειφθεί για όλα αυτά. Οι Χιτ πέρυσι έκαναν τους δύσκολους αρχικά αλλά τελικά του έδωσαν 20 εκατομμύρια δολάρια. Φέτος κράτησαν την ίδια στάση απέναντι του και αυτή τη φορά ο Ουέιντ δεν έκανε πίσω. Έστω και στα 34 του αποφάσισε να παίξει και λογικά να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα της πόλης του, αφού οι Μπουλς ήταν πρόθυμοι να δαπανήσουν 50 εκατομμύρια για δύο χρόνια για να εντάξουν στο δυναμικό τους τον μεγαλύτερο σταρ που θα φορέσει τη φανέλα τους μετά τον Μάικλ Τζόρνταν.

 

NBA Τελευταία Νέα