Νίκολα Λεάλι: Στη σκιά της λάμψης του Μπουφόν (vids&pics)

Νίκολα Λεάλι: Στη σκιά της λάμψης του Μπουφόν (vids&pics)

bet365

Ο Νίκολα Λεάλι έρχεται στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr σκιαγραφεί το προφίλ του 23χρονου που έκανε τους συμπατριώτες του να αναρωτιούνται «θα βάλει τα γάντια του Μπουφόν»;

Και εκεί που βλέπεις έμπειρους τερματοφύλακες, κυρίως από την ισπανική αγορά, ως αντικαταστάτες του Ρομπέρτο... σκάει το όνομα του Νίκολα Λεάλι.

Ο 23χρονος ταλαντούχος τερματοφύλακας της Γιουβέντους που έχει καταφέρει ήδη να κερδίσει τους συμπατριώτες του, ετοιμάζει τη βαλίτσα του και νωρίς το βράδυ αναμένεται να προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπως επιβεβαίωσε στο gazzetta.gr ο μάνατζερ του Γκρατσιάνο Μπατιστίνι.

Την Πέμπτη (7/7) θα περάσει από ιατρικά και στη συνέχει θα υπογράψει τον ετήσιο δανεισμό του στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ποιος είναι όμως ο 23χρονος, που έχει... ξετρελάνει τη Serie A; Το gazzetta.gr ακολουθεί τα χνάρια του από την Μπρέσια μέχρι σήμερα.

«Εχοντας τον αγοράσει από την Μπρέσια το καλοκαίρι του 2012, ο Λεάλι είναι ένας από τους τέσσερις πιο ταλαντούχους νέους τερματοφύλακες της Ιταλίας», αναφέρει το «bleacherreport.com» σε σχετικό αφιέρωμα που του κάνει το 2014, όταν κι ο παίκτης είχε παίξει ήδη ως δανεικός σε Βίρους Λαντσιάνο και Σπέτσια.

Οι σεζόν του ήδη γεμάτες με 75 συμμετοχές σε δύο χρόνια. Τη σεζόν 2014-2015 πηγαίνει στην Τσεζένα όπου και παίζει σε 28 μας, ενώ την χρονιά που μας πέρασε βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια της Φροζινόνε, καταφέροντας να βοήθησε στην σωτηρία της νεοφώτιστης ομάδας.

Σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο, ο Λεάλι είναι πολύ καλός στο να σταματάει τα σουτ που πηγαίνουν προς την εστία του, αλλά ακόμη χρειάζεται βελτίωση.

Επίσης, για να γίνει «αυτοκρατορικός» όπως ο Μπουφόν, πρέπει να δουλέψει πάνω στην αντίληψη στις εξόδους.

Βέβαια, όλα αυτά έγιναν σε σύγκριση της Γιουβέντους με την Τσεζένα, όπου και ήταν τότε ο Λεάλι. Η άμυνα της μίας ομάδας με την άλλη δεν μπορούσε να μπει καν στο ίδιο ζύγι, ενώ γίνεται αναφορά στο ότι ο Λεάλι δεν ευθυνόταν σε ελάχιστα από τα γκολ που δεχόταν.

Ενα χαρακτηριστικό που έφερε στο φως της δημοσιότητας τo Squawka είναι ότι από τα 18 γκολ που είχε δεχτεί τα 14 ήταν στη δεξιά πλευρά του, ενώ αριστερά ψηλά είναι το δυνατό του σημείο.

Από τότε μέχρι σήμερα άλλαξαν πολλά. Ο Λεάλι πήγε στην Φροζινόνε. Βρήκε θέση βασικού, προσπαθώντας να συμβάλλει στην παραμονή της. Δεν τα κατάφερε όμως αφού η ομάδα επέστρεψε στην Serie B!

Ρόσι, Ferrari... Ιταλία

Εχει περάσει απ' όλα τα κλιμάκια της εθνικής Ιταλίας, υπηρετώντας το εθνόσημο. Φυσικά και περιμένει να φορέσει τα γάντια της «σκουάντρα ατζούρα».

Δεν είναι μόνο η εθνική Ιταλίας ποδοσφαίρου η μόνη που στηρίζει.

Παρακολουθεί μηχανοκίνητο αθλητισμό και όπως είναι φυσικό από Formula 1 είναι... φόλα Ferrari, ενώ στο MotoGP, όταν υπάρχει ο Βαλεντίνο Ρόσι δεν υπάρχει δεύτερη επιλογή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα