Κάιρι (και) εσύ, MVP! (pics & vids)

Κάιρι (και) εσύ, MVP! (pics & vids)

Κάιρι (και) εσύ, MVP! (pics & vids)

bet365

Το gazzetta παρουσιάζει την φετινή πορεία του Κάιρι Έρβινγκ, που από τους τραυματισμούς και την κόντρα με τον ΛεΜπρόν έφτασε να γίνει ο παίκτης-κλειδί των φετινών τελικών του ΝΒΑ.

Μπορεί ο ΛεΜπρόν Τζέιμς να ήταν ο unanimous MVP των φετινών τελικών, ωστόσο το μυστικό της επιτυχίας των Καβαλίερς ήταν ο Κάιρι Έρβινγκ.

Από τη στιγμή που ολοκληρώθηκαν οι περσινοί τελικοί και οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς αναδείχθηκαν πρωταθλητές του ΝΒΑ το ερώτημα στα χείλη πολλών θαυμαστών (και μη) των Καβαλίερς ήταν το εξής.

Αν οι Λοβ και Έρβινγκ ήταν υγιείς άραγε θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα;

Το ερώτημα αυτό απαντήθηκε περίτρανα φέτος, καθώς Έρβινγκ (κυρίως) και Λοβ παρόντων οι Καβαλίερς πραγματοποίησαν την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των τελικών και στέφθηκαν πρωταθλητές.

Η περσινή απουσία

Οι Ουόριορς πήραν το πρωτάθλημα πέρσι επικρατώντας με 4-2 στην σειρά των τελικών, ωστόσο το έκαναν κόντρα στους πληγωμένους από τραυματισμούς Καβαλίερς.

Ο Κέβιν Λοβ έλειπε από τον πρώτο γύρο, καθώς ο Κέλι Ολίνικ αποφάσισε να αφήσει το μπάσκετ και να γίνει... παλαιστής, διαλύοντας το χέρι του φόργουορντ των μετέπειτα φιναλίστ.

Ο Κάιρι Έρβινγκ όμως πρόλαβε να φτάσει μέχρι το τέλος και... έπεσε στον πρώτο από τους τελικούς.

Σε μια ανύποπτη φάση που ο γκαρντ των Καβαλίερς προσπάθησε να σκοράρει με drive προς το καλάθι, γλίστρισε και... σωριάστηκε στο έδαφος σφαδάζοντας.

Αποτέλεσμα; Διέλυσε την επιγονατίδα του και έμεινε εκτός δράσης για τους επόμενους 8 μήνες, παρακολουθώντας την προσπάθεια της ομάδας του από το κρεβάτι. Ο 24χρονος παίκτης πέρασε την πόρτα του χειρουργείου και επέστρεψε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η κόντρα με τον ΛεΜπρόν

Η επιστροφή του Έρβινγκ συνοδεύτηκε με μεγάλη χαρά από τους οπαδούς και τους συμπαίκτες του, ωστόσο τους πρώτους μήνες στο παρκέ ο All Star guard μόνο ο εαυτός του δεν ήταν.

Δυσκολεύτηκε πολύ στο να ταιριάξει στο... γύρω από τον ΛεΜπρόν, στημένο παιχνίδι του Μπλατ, ενώ αρκετοί μικροτραυματισμοί κατά τη διάρκεια της σεζόν δεν του επέτρεψαν να παίξει περισσότερα από 50 παιχνίδια.

Το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ωστόσο ήταν η κόντρα του με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ήταν δεδομένο πως από τη στιγμή που ο «βασιλιάς» επέστρεψε στο Οχάιο θα ήταν αναμφίβολα το νούμερο 1 των Καβαλίερς, κάτι που από ότι φάνηκε επηρέασε τον Έρβινγκ.

Η κόντρα τους έγινε δημόσια μέσω ανταλλαγών διάφορων μπηχτών στο twitter και φυσικά επηρέασε και το παιχνίδι τους τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος οι δυο παίκτες τα βρήκαν και οδήγησαν τους Καβαλίερς στον τίτλο.

«Ήταν μία από τις σπουδαιότερες παραστάσεις στην ιστορία των Τελικών. Σούταρε σαν τρελός και έπαιζε πολύ σκληρά στην άμυνα. Ήταν ίσως η σπουδαιότερη παράσταση που έχω δει σε Τελικούς!», είπε ο ΛεΜπρόν μετά την 40άρα.

Η εκτόξευση στα playoffs και ο παίκτης «κλειδί» των τελικών

Ο Έρβινγκ ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με 21,4 πόντους, 6,4 ασίστ και 3,8 ριμπάουντ, ωστόσο με την έναρξη των playoffs ανέβασε επίπεδο το παιχνίδι του και εκτόξευσε τους αριθμούς του.

Ήταν εξαιρετικός στον πρώτο γύρο κόντρα στους Πίστονς έχοντας 27,5 πόντους ανά παιχνίδι, παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα στα ημιτελικά και τελικά της περιφέρειας, ωστόσο την πραγματική διαφορά την έκανε στους τελικούς με τους Ουόριορς.

Με το πέρας των δυο πρώτων τελικών και τους Καβαλίερς στο 0-2 άπαντες έριχναν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στους Έρβινγκ και Λοβ.

Δικαίως, αν αναλογιστεί κανείς πως στα δυο πρώτα ματς είχε 36 πόντους με συνολικά 12/36 προσπάθειες (1/7 τρίποντα) και πολύ κακή αμυντική παρουσία.

Παρόλα αυτά στη συνέχεια της σειράς πραγματοποίησε τρομερό step up στην απόδοσή του και έγινε παίκτης-κλειδί στην μεγάλη ανατροπή των Καβαλίερς.

Πέτυχε 30 στο game 3, 34 στο game 4 και στη συνέχεια έσπασε τα κοντέρ με 41 στο 5ο παιχνίδι της σειράς. Ήταν καθοριστικός στο 6ο παιχνίδι με 23 πόντους, ενώ χάρισε το... πρωτάθλημα στην ομάδα του στον 7ο τελικό με το απίστευτο νικητήριο τρίποντο που πέτυχε.

Κι όλα αυτά βάζοντας κάποια πραγματικά απίθανα καλάθια τα οποία θύμισαν περισσότερο τα σποτάκια του ως Uncle Drew.

Ο ρόλος του στους Καβαλίερς του μέλλοντος

Η λογική λέει ότι ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα παραμείνει στους αγαπημένους του Καβαλίερς μέχρι το... τέλος της καριέρας του παρά τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να μην ανανεώνει από φέτος.

Λαμβάνοντας υπόψιν αυτό το σενάριο λοιπόν, το επικρατέστερο δηλαδή, ο Κάιρι Έρβινγκ θα συνεχίσει να είναι το νούμερο 2 πίσω από τον «βασιλιά».

Παρόλα αυτά, τα χρόνια περνάνε, ο Τζέιμς έχει πατήσει τα 31 πλέον και παρότι στο παιχνίδι του δεν φαίνεται καμιά διαφορά, όπως και να 'χει τον χρόνο δεν τον έχει νικήσει ποτέ κανείς.

Αυτό σημαίνει πως ο Έρβινγκ θα γίνει σιγά σιγά η αιχμή του δόρατος για τους Καβαλίερς και θα κληθεί να... κουβαλήσει την ομάδα στην regular season, όπου ο ΛεΜπρόν παίζει με... σβηστές (σχεδόν) τις μηχανές.

Εκτός κι αν γίνει πράξη το... όνειρο του «βασιλιά» και ο Έρβινγκ γίνει ανταλλαγή για να έρθει στο Κλίβελαντ ο κολλητός του ΛεΜπρόν, Κρις Πολ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα