Γουακάσο Μουμπάρακ: Μαχητής και νικητής της ζωής (vids+pics)

Γουακάσο Μουμπάρακ: Μαχητής και νικητής της ζωής (vids+pics)

Νίκος Ρόλλας
Γουακάσο Μουμπάρακ: Μαχητής και νικητής της ζωής (vids+pics)

bet365

Το Gazzetta.gr σας παρουσιάζει την τραγική ιστορία του 25χρονου μεσοεπιθετικού, Γουακάσο Μουμπάρακ που βρίσκεται πολύ κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Το όνομα του Γουακάσο Μουμπάρακ βρίσκεται σε περίοπτη θέση για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής του Παναθηναϊκού και όλα δείχνουν οτι μέσα στις επόμενες ημέρες ημέρες θα ντυθεί στα πράσινα... Για τις ικανότητές του 25χρονου μέσου μπορούν να ειπωθούν πολλά. Άλλοι στέκονται στο ταλέντο και στις ικανότητές του, καθώς μιλάμε για έναν παίκτη που έχει 40 συμμετοχές στην Εθνική Γκάνας και άλλοι στο γεγονός οτι δέχεται εύκολα κάρτες, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την θητεία του στην Έλτσε όπου σε 60 ματς αντίκρισε 29 κίτρινες.

Αυτό όμως για το οποίο ουδείς μπορεί να αμφιβάλει είναι για την μαχητικότητα, το σθένος και ο χαρακτήρας του. Δεν είναι εύκολο άλλωστε να μπορέσει κάποιος να συνέλθει από την απώλεια του τεσσάρων μηνών παιδιού του και να καταφέρει να συνεχίσει να αγωνίζεται σε τόσο υψηλό επίπεδο, καθώς την τελευταία σεζόν είχε 20 συμμετοχές με την Λας Πάλμας που τερμάτισε στην 11η θέση της Primera Division...

«Ο γιος μου με εμπνέει. Είμαι δυνατός άνδρας, αλλά όταν χάνεις κάποιον που σημαίνει τόσα πολλά στην ζωή σου, είναι λογικό να... πέφτεις. Τα πάντα μπορεί να γίνουν στην ζωή, για αυτό και ότι γίνει πρέπει να το αποδεχθείς και να προχωρήσεις μπροστά. Τώρα είμαι καλά, καθώς όλο αυτό με ωθεί στο να δουλέψω σκληρά και να γίνω όσο καλύτερος γίνεται για αυτόν», είχε πει σχετικά, το καλοκαίρι του 2014 που παραχωρήθηκε δανεικός από την Ρούμπιν Καζάν στην Σέλτικ.


Όσο για το πως έγινε αυτό το τραγικό περιστατικό; Ο ίδιος το περιέγραψε λέγοντας: «Με την οικογένειά μου είχαμε πάει στην Γκάνα για δύο εβδομάδες, αλλά το μωρό αρρώστησε. Το σώμα του ήταν αρκετό ζεστό και έκανε εμετούς. Αμέσως τον πήγαμε στο νοσοκομείο, όπου του έκαναν εξετάσεις και μας είπαν οτι δεν είχε κάτι. Γυρίσαμε σπίτι και η κατάστασή του άρχισε να βελτιώνεται σε τέτοιο βαθμό που παίζαμε, όμως και πάλι επιδεινώθηκε. Επικοινώνησα με την μητέρα μου για να με βοηθήσει να πάμε ξανά το παιδί στο νοσοκομείο, αλλά στον δρόμο κατάλαβα οτι δεν ζούσε πλέον».

Η τραγική αυτή είδηση, έγινε αμέσως γνωστοί παντού και όλοι έσπευσαν να του συμπαρασταθούν. «Εκτιμώ αρκετά την στήριξη των συμπαικτών του μου στην Εθνική Γκάνας. Μερικές φορές το να δέχεσαι τόσο μεγάλη αγάπη, δεν είναι εύκολο», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, ενώ οι πρώην συμπαίκτες του στην Έλτσε, κράτησαν ενός λεπτού σιγή για να τιμήσουν την μνήμη του Γουακάσο Μουμπάρακ JR...

«Δεν μπορώ να φανταστώ την τεράστια απώλεια που νιώθεις για τον θάνατο του γιου σου. Πιο στοργικοί και προστατευτικοί γονείς από εσάς, δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν. Η ζωή του ήταν ευλογία για όλους όσους είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε. Εκ μέρους του τεχνικού τιμ και των ποδοσφαιριστών, θα θέλαμε να εκφράσουμε την θλίψη μας και να ανοίξουμε την αγκαλιά μας για εσάς, σε αυτή την δύσκολη περίοδο», είχε πει ο Στέφεν Άπια.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, οι περισσότεροι -αν όχι όλοι-, δύσκολα θα μπορούσαν να επανέλθουν σε τέτοια κατάσταση που για να ανταπαξέλθουν στις απαιτήσεις που υπάρχουν σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ο 25χρονος μέσος όμως τα κατάφερε, έστω και αν η απόκτησή του από την Ρούμπιν έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ, δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Την εξήγηση, την έδωσε ο ίδιος: «Δεν θα ήθελα να μιλήσω για τα ρατσιστικά περιστατικά, αλλά για εμένα ήταν δύσκολο. Ο καιρός στην Ρωσία, ο κόσμος και η γλώσσα, με δυσκόλεψαν αρκετά. Κάθε μέρος είναι διαφορετικό. Δεν ήταν κακό, αλλά δεν ήταν τόσο καλό, όσο θα ήθελα». Στην Σέλτικ, έπαιξε σε 11 ματς, όμως στον επόμενο δανεισμό του, αυτόν στην Λας Πάλμας τα πράγματα ήταν καλύτερα, καθώς έπαιξε σε 22 ματς.

To γκολ που πέτυχε στο παιχνίδι της Ρούμπιν Καζάν με την Κρίλια Σάμαρα και το αφιέρωσε στον γιο του...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα