Τζόκοβιτς: Το... στέμμα του ανήκει! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Τζόκοβιτς: Το... στέμμα του ανήκει! (pics & vids)

bet365

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε το 4 διαδοχικό γκραν σλαμ, έφτασε τα 12 συνολικά και δείχνει ότι ήρθε για να γίνει ο... ένας. Το gazzetta.gr σας γνωρίζει καλύτερα τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Πίστη είναι η πιο κοινή λέξη για εμένα, ακόμα περισσότερο και από την ελπίδα. Για κάποιον το να πετύχει τα όνειρα του, χρειάζεται απόλυτη πίστη σε αυτόν»

Αυτός είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ήρθε την εποχή που μεσουρανούσαν οι Φέντερερ και Ναδάλ και με... θράσος κάθισε στην κορυφή.

Μια κορυφή που σίγουρα δεν του χαρίστηκε, αφού για να φτάσει εκεί είχε να περάσει από εμπόδια που στην αρχή της καριέρας του ίσως να μην είχε φανταστεί.

Ο στόχος του ήταν μόνο ένας και ίδιος από τότε που ήταν 4 χρονών. Να γίνει το Νο. 1.

Το 2015 έπεισε τον κόσμο ότι ήταν η χρονιά του, αλλά φαίνεται ότι μάλλον ήρθε η στιγμή να να πειστεί ο κόσμος ότι από εδώ και πέρα θα είναι μόνιμα η χρονιά του.

Η αγάπη και η πίστη των οπαδών του Φέντερερ είναι αδιαπραγμάτευτη, όπως και η τεχνική και η δύναμη στο παιχνίδι του Ναδαλ. Βαρβρίνκα και Μάρεί παλεύουν να έχουν μια συνέχεια οι επιτυχίες τους και ο Νόλε είναι εδώ την κατάλληλη στιγμή να πείσει και τους πιο δύσπιστους ότι το όνομα του θα γραφτεί στην ιστορία με ολόχρυσα γράμματα.

Τα επιτεύγματα του μιλούν από μόνα τους.

Ο Τζόκοβιτς έβαλε στην συλλογή του τον μοναδικό τίτλο που του έλειπε και έγινε ο πρώτος παίκτης από το 1969 - και μόλις ο τρίτος στην ιστορία του αθλήματος που κατακτά τα 4 γκραν σλαμ διαδοχικά.

Αυτός ήταν ο 20ος τελικός τελικός γκραν σλαμ για τον Νόλε, ο οποίος ισοφάρισε τον Ραφαέλ Ναδάλ στην δεύτερη θέση της σχετικής λίστα, με τον Φέντερερ να φιγουράρει στην κορυφή με 27 παρουσίες σε τελικούς.

Παράλληλα, αυτός ήταν ο 65ος τίτλος καριέρας του Τζόκοβιτς, στην 92η παρουσία του σε τελικό του στο tour (64-27 σε τελικούς).

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει 10 στοιχεία για τον νέο «Βασιλιά»...

1. Ο Τζόκοβιτς γεννήθηκε στο Βελιγράδι, 22 Μαΐου του 1987 ξεκίνησε να παίζει τένις σε ηλικία 4 ετών και μέχρι τα 12 χρόνια του που γράφτηκε στην ακαδημία του «Πίλιτς» στο Μόναχο, το ταλέντο του είχε αρχίσει ήδη να ξεχωρίζει.

2. Η επαγγελματική του καριέρα θα ξεκινήσει το 2003 και μέχρι το 2005 θα ξεχωρίζει μέσα από μικρά τουρνουά που πάιρνει μέρος. Το 2005 θα καταφέρει να πάρει μέρος στο πρώτο του Αυστραλιανό Όπεν όπου και θα αποκλειστεί στον πρώτο γύρο.

3. Την επόμενη χρονιά σε ηλικία 19 ετών, θα φτάσει την πρώτη 40αδα της παγκόσμιας κατάταξης. Σε αυτό ρόλο έπαιξε η πρώτη του συμμετοχή σε Rolland Garos, όπου κατάφερε και έφτασε μέχρι τους 8 της διοργάνωσης.

Αυτό ήταν και το σημείο που ο Σέρβος πιτσιρικάς άρχισε να ξεχωρίζει. Ο Τζόκοβιτς κέρδισε και του δύο πρώτους του ATP τίτλους, αυτόν του Dutch Open και του Open de Moselle.

4. Η συνέχεια δείχνει είναι ότι ο «δρόμος» για την κορυφή μπορεί να έχει εμπόδια, αλλά είναι στρωμένος μπροστά στα πόδια του 20χρόνου Τζόκοβιτς. Σε ηλικία 20 χρονών φτάνει στον τελικό του Roland Garros, του Wimbledon και του US Open, για να καταφέρει τον Ιούλιο του 2007 να ανέβει στην τρίτη θέση του παγκόσμιου ταμπλό.

5. Η επόμενη χρονιά θα είναι η χρονιά του, μέχρι την επόμενη. Ο Νόλε κατακτάει το Αυστραλιανό Όπεν και γίνεται ο νεότερος σε ηλικία τενίστας που έφτασε ποτέ σε τέσσερις Grand Slam ημιτελικούς. Την ίδια χρονιά έφτασε ξανά στα ημιτελικά του Roland Garros το Μάϊο, ενώ τον Αύγουστο γίνεται χάλκινος Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο.

6. Ο αγώνας του απέναντι από τον Ραφαέλ Ναδάλ στον τελικό του 2012 του Αυστραλιανού Οπεν θεωρείται ο καλύτερος στην ιστορία του θεσμού. Η διάρκεια του... 5 ώρες και 53 λεπτά. Τεράστια «μάχη» που ανέδειξε εκτός από τις ικανότητες και τις αντοχές των δύο παικτών. Η χρονιά θα τελειώσει χωρίς άλλο Open για τον Τζόκοβιτς, αφού ο Ναδάλ «πήρε το αίμα του πίσω» στο French Open και ο Μάρεϊ κέρδισε το US Open της χρονιάς.

7. Οι δύο επόμενες χρονιές κλείνουν με το Αυστραλιανό Όπεν το 2013 και με τον Wimbledon το 2014. Η αντεπίθεση έχει ξεκινήσει. O Τζόκοβιτς κάνει εκπληκτικές χρονιές κερδίζοντας όσα Master παίρνει μέρος και η κορυφή «γράφει» το όνομα του.

8. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τον χαρακτήρα του. Σκληρός στην διάρκεια του αγώνα, απίστευτα χαλαρός και επικοινωνιακός τις υπόλοιπες ώρες, γεγονός που έφερε στο τένις αυτό το κάτι που έλειπε. Έχει τραγουδήσει, έχει χορέψει, έχει κάνει σόου έχει ξεδιπλώσει μια προσωπικότητα που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο...

9. Το 2015 θα εκπλήξει για ακόμα μια φορά τον κόσμο. Θα κερδίσει 3 γκραν σλαμ (Αυστραλιανό, Γουίμπλετον, Us) και θα προειδοποιήσει τι θα επακολουθήσει τις επόμενες χρονιές.

10. Ο Τζόκοβιτς κάνει αυτό που αγαπάει, αμφισβητήθηκε πολύ, ήρθε σε μια εποχή που πολλοί φαντάζονταν ότι δεν χώραγε... αλλά είναι εδώ, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και μπορώντας πλέον, αυτή την εποχή, να αποκαλείται ο «Βασιλιάς» του αθλήματος.

 

Τελευταία Νέα