Ο Στραματσόνι θέλει το... πουλέν του Μουρίνιο (pics+vids)

Ο Στραματσόνι θέλει το... πουλέν του Μουρίνιο (pics+vids)

Νίκος Ρόλλας
Ο Στραματσόνι θέλει το... πουλέν του Μουρίνιο (pics+vids)

bet365

Το Gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον Λορέντζο Κρισέτιτζ που βρίσκεται στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού: Η εκτίμηση του Ζοσέ Μουρίνιο, η σχέση του με τον Αντρέα Στραματσόνι, το ιδιοκτησιακό καθεστώς και οι απολαβές του.

Το όνομα του Λορέντζο Κρίσετιτζ δεν είναι καινούργιο στην ειδησεογραφία του Παναθηναϊκού, καθώς ο Αντρέα Στραματσόνι είχε επιχειρήσει να τον ντύσει στα πράσινα και τον Ιανουάριο, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Τώρα όμως, φαίνεται να έχει πάρει πιο ζεστά την υπόθεση. Άλλωστε ο 23χρονος μέσος είναι ένας παίκτης, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά ο Ιταλός τεχνικός, καθώς είχαν συνυπάρξει στην Primavera της Ίντερ...

Η ανακάλυψη του Μουρίνιο
Μέχρι όμως ο νυν προπονητής του «τριφυλλιού» φτάσει στο σημείο να τον συναντήσει στην δεύτερη ομάδα των «νερατζούρι», χρειάστηκε ένας άλλος να βάλει το... χέρι του, προκειμένου ο πιτσιρικάς να καταφέρει να κάνει όνομα στην γειτονική χώρα. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Ζοσέ Μουρίνιο. Ο «Special One» που κάθισε στον πάγκο της Ίντερ από τον Ιούλιο του 2008 μέχρι το καλοκαίρι του 2010, αμέσως ξεχώρισε το ταλέντο του πιτσιρικά που είχε μετακομίσει στο Μιλάνο τέσσερα χρόνια νωρίτερα από το Ούντινε και την Ντονατέλο.

Μάλιστα η εκτίμηση που έτρεφε ο Πορτογάλος για τις ικανότητές του, ήταν τέτοια που το επόμενο καλοκαίρι τον συμπεριέλαβε στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας. Αν και ήταν μόλις 16 ετών, έγραψε την πρώτη του συμμετοχή υπό τις οδηγίες του, στις 16 Αυγούστου του 2009, όταν στο 81ο λεπτό του φιλικού με το Μπαχρέιν, κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Μουντάρι, με αποτέλεσμα όλη η Ιταλία να μιλάει για το next big thing της Ίντερ, το οποίο είχε καταφέρει να «κερδίσει» τον «Μου».


Τον Οκτώβριο ήταν στην αποστολή για το φιλικό με την Πιατσέντζα, ενώ τον Ιανουάριο του 2010 ήταν για τον αγώνα πρωταθλήματος με την Κιέβο, έστω και δεν αγωνίστηκε, κάτι που έγινε και για τα αντίστοιχα ματς με την Μίλαν, την Γιουβέντους, την Σιένα και την Πάρμα. Λεπτά συμμετοχής μπορεί να μην έπαιρνε, έπαιρνε όμως πολύτιμες εμπειρίες που συνεχίστηκαν επί των ημερών των Μπενίτεθ, Λεονάρντο και Γκασπερίνι.

Ο εκλεκτός του Στραματσόνι
Έτσι, όταν το 2011 ο Αντρέα Στραματσόνι ανέλαβε την Primavera της Ίντερ, βρήκε στο ρόστερ της έναν παίκτη με παραστάσεις από υψηλό επίπεδο, καθώς και ο Κλαούντιο Ρανιέρι του έδειχνε ανάλογη εμπιστοσύνη, με τους προκατόχους του. Είναι χαρακτηριστικό πως ο νυν προπονητής της Λέστερ, του έδωσε την πρώτη του επίσημη συμμετοχή, χρησιμοποιώντας τον στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού με την ΤΣΣΚΑ για το Champions League, όπου η Ίντερ κέρδισε 3-2 στην Μόσχα.


Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς λοιπόν, ο 19χρονος μέσος αποτέλεσε βασικό στέλεχος των «νερατζούρι» στον δρόμο προς την κατάκτηση του NextGen Series κόντρα στην Μίλαν. Μάλιστα στον τελικό που έγινε στο Λονδίνο, ο Κρισέτιτζ ανέλαβε να εκτελέσει το τελευταίο πέναλτι και ευστοχώντας χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του και την πρώτη μεγάλη διάκριση στον Αντρέα Στραματσόνι. Μόλις, ο προπονητής του Παναθηναϊκού κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Κλαούντιο Ρανιέρι, η πρώτη κίνηση που έκανε ήταν να τον καθιερώσει στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Δεν κατάφερε όμως να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ και έτσι, ξεκίνησαν οι δανεισμοί του, προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Αρχικά στην Σπέτζια, στην Κροτόνε και μετά στην Κάλιαρι.

Ιδιοκτησία και απολαβές
Τον Ιανουάριο του 2012, η Ίντερ πούλησε στην Πάρμα του 50% του παίκτη έναντι 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, διατηρώντας τον στο ρόστερ της. Το καλοκαίρι του 2014 όμως έγινε εκ νέου ο αποκλειστικός κάτοχος των δικαιωμάτων του Κρισέτιτζ, πληρώνοντας 4,7 εκατομμύρια στην Πάρμα. Τον Ιούλιο του 2015, η Μπολόνια εξασφάλισε τον δανεισμό του για δύο χρόνια, με οψιόν αγοράς του για το καλοκαίρι του 2017 έναντι 3,5 εκατομμυρίων ευρώ... Στην ομάδα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι έπαιρνε 500.000 ετησίως, κάτι που σημαίνει οτι το οικονομικό δεν θα αποτελέσει και τόσο μεγάλο εμπόδιο για τον Παναθηναϊκό.

Το στιλ παιχνιδιού του
Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται, επέτρεψε στο goal.com να τον συγκρίνει με τον Τιάγκο Μότα. Παίζει στον άξονα της μεσαίας γραμμής, προτιμώντας περισσότερο την θέση του αμυντικού χαφ. Έχει καλή αντίληψη του παιχνιδιού και εξαιρετικές τοποθετήσεις, υστερώντας όμως στην δύναμη. Η καλή τεχνική και το αριστερό που διαθέτει, του έχει επιτρέψει να παίξει ακόμη και ως 10άρι πίσω από τους επιθετικούς, στην Serie B με την Κάλιαρι και την Σπέτζια...

Οι μικρές Εθνικές
Μέσα σε περίπου δύο χρόνια κατάφερε να αγωνιστεί σε όλες τις μικρές Εθνικές της Ιταλίας: Την U-16, την U-17, την U-18, την U-19 και την U-21. Μάλιστα στην τελευταία έγραψε και ένα ρεκόρ, καθώς έγινε ο νεότερος παίκτης που φόρεσε ποτέ την φανέλα της. Σε ηλικία 17 ετών, αγωνίστηκε στο παιχνίδι με την Δανία και έσπασε το ρεκόρ του Φεντερίκο Ματσέντα που ήταν 18 ετών και 10 ημερών.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα