Αντρέ Μάρτινς: Ενας «ιππότης» για τον Ολυμπιακό (vids&pics)

Αντρέ Μάρτινς: Ενας «ιππότης» για τον Ολυμπιακό (vids&pics)

Αντρέ Μάρτινς: Ενας «ιππότης» για τον Ολυμπιακό (vids&pics)

bet365

Γεννημένος σε μια περιοχή που καμαρώνει για το... κάστρο της, ο Αντρέ Μάρτινς είναι ο «ιππότης» που θέλει ο Μάρκο Σίλβα για τον άξονά του. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τη διαδρομή του 26χρονου Πορτογάλου που είναι στο στόχαστρο του Ολυμπιακού.

Στις 21 Ιανουαρίου του 1990 έρχεται στη ζωή ο Αντρέ Μάρτινς, στη Σάντα Μαρια ντα Φέιρα, μια περιοχή που εκτείνεται σε 215.88 χιλιόμετρα και απαριθμά περίπου 140.000 κατοίκους.Η εν λόγω περιοχή είναι γνωστή για το κάστρο της, τη βαριά βιομηχανία και τα εργοστάσια παπουτσιών. Α, και για το καλοκαιρινό φεστιβάλ, Medieval festival, όπου οι κάτοικοι γυρνούν πίσω στο Μεσαίωνα.

Τίποτα απ' αυτά δεν... συγκίνησε τον φερόμενο μεταγραφικό στόχο του Ολυμπιακού, ο οποίος από παιδάκι έδειξε την ροπή του στο τόπι.

Μόλις στα οκτώ του χρόνια βρέθηκε στις ακαδημίες της Associação Desportiva de Argoncilhe, στην περιοχή του. Ύστερα από τρία χρόνια περνά το κατώφλι της Φερεϊρένσε, το καμάρι της περιοχής της Σάντα Μαρία ντα Φέιρα.

Το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, όμως, έρχεται το 2003 όταν και πηγαίνει στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Το 2009 βρίσκεται στην πρώτη ομάδα αλλά πρέπει να δοθεί δανεικός στην Ρεάλ Μασαμά. Αποτελεί βασικό μέλος της ομάδας και στη συνέχεια δίνεται ξανά δανεικός στην Μπελενένσες. Αρχίζει να παίρνει περισσότερες παρουσίες και την επόμενη σεζόν ο Ντομίνγκος Πασιένσια του δίνει την ευκαιρία που περίμενε.

Και πίσω από τον επιθετικό και στο κέντρο

Κόντρα στη Βασλούι, παίζει το πρώτο του ευρωπαϊκό ματς κόντρα στις 20/10 του 2011, όπου η ομάδα του νίκησε με 2-0. Εκείνη τη σεζόν έφτασε μέχρι τα ημιτελικά με τα «λιοντάρια», ενώ στη ήττα από την Μπιλμπάο με 3-1 είναι αυτός που κάνει την ασίστ, στο μοναδικό τέρμα της ομάδας του.

Κλείνει τη σεζόν με 21 συμμετοχές και 2 ασίστ (11 για το πρωτάθλημα, 6 στο Europa League, 3 Taça de Portugal Placard, 1 TRaca CTT).

Και με τον Σα Πίντο παίρνει ματς στα πόδια του. Στην Σπόρτινγκ των Ρόχο, Μπουλαρούζ, Καπέλ, Φαν Φονσφίγκελ και Καρίγιο σημειώνει 22 συμμετοχές, παίζοντας στο 4-2-3-1 πίσω από τον επιθετικό.

Τη σεζόν 2012-2013, ο Ζαρντίμ αλλάζει σύστημα και στο 4-3-3 τον χρησιμοποιεί σε αρκετά ματς ως δεξί μέσο, μπροστά από τον Καρβάλιο. Με τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού, έχει την πιο γεμάτη της μέχρι τότε καριέρας του. Σε 29 ματς, μετρά 3 γκολ και 5 ασίστ.

Εκείνη τη σεζόν έπαιξε σε μερικά ματς και αριστερά στο κέντρο αλλά και πίσω από τον επιθετικό. Στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος, η τότε Εστορίλ του Μάρκο Σίλβα νικάει την Σπόρτινγκ στο «Χοσέ Αλβαλάδε» με 0-1. Ο Αντρέ Μάρτινς θα παίξει 90 λεπτά και φαίνεται ότι θα κερδίσει τον προπονητή που θα έχει αργότερα στην ομάδα της Λισαβόνας, αλλά και όπως όλα δείχνουν και στο Λιμάνι.

Στο επίσης 4-3-3 του Μάρκο Σίλβα παίζει επίσης μπροστά από τον Καρβάλιο, αλλά κυρίως αριστερά στο κέντρο με τον Ζοάο Μάριο να αποτελεί παρτενέρ του. Η χρονιά ολοκληρώνεται με τον ίδιο να έχει έξι 90λεπτα. Ο Σίλβα τον ξεκίνησε βασικό στα πρώτα τέσσερα ματς του πρωταθλήματος αλλά μετά τον έβαζε, κυρίως, από τον πάγκο.

Δεδομένα, όμως, ο Σίλβα ξέρει πολύ καλά τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα του. Και στο πρόσωπο του 26χρονου Μάρτινς θα βρει έναν παίκτη που μπορεί να τον χρησιμοποιήσει στο κέντρο, με το να «κόβει και να ράβει» όσο και πίσω από τον επιθετικό αν χρειαστεί. Εκεί βέβαια, υπάρχουν οι Φορτούνης και Τσόρι (αν παραμείνει) αλλά σε μια χρονιά με τόσες υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, ποτέ δεν ξέρεις. Στον Ολυμπιακό, στο 4-2-3-1 μπορεί να παίζει είτε ως εναλλακτική του Φορτούνη είτε ως παρτενέρ του Μιλιβόγεβιτς, έχοντας πιο δημιουργικό ρόλο.

Και... εθνική

Με την εθνική Πορτογαλίας έχει αγωνιστεί τόσο στην U-20 όσο και στην U-21, με την οποία και μετρά 12 συμμετοχές και ένα γκολ. Τον Οκτώβριο του 2013 ο Πάουλο Μπέντο τον κάλεσε στην πρώτη ομάδα και αγωνίστηκε για 7', μπαίνοντας στο 83' αντί του Ζοάο Μουτίνιο.

Επίσης αγωνίστηκε και απέναντι στην Ολλανδία, στο φιλικό που έγινε στο «Αλγκάρβε» και που τελείωσε ισόπαλο με σκορ 1-1. Ο Μάρτινς εκεί αγωνίστηκε σχεδόν ένα τέταρτο όταν πήρε τη θέση του Ρούμπεν Αμορίμ. Βρέθηκε να παίζει μαζί με τον Πάουλο Μασάντο, τον πρώην άσο του Ολυμπιακού αλλά και τον πρώην αμυντικό της ΑΕΚ Μπρούνο Άλβες. Ωστόσο, στα προκριματικά για το Μουντιάλ δεν πήρε κάποια ευκαιρία, ενώ ακόμη δεν έχει πείσει τον Φερνάντο Σάντος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα