Ο Τότι, ο Σπαλέτι και... η Ρόμα στη μέση (pics & vids)

Ο Τότι, ο Σπαλέτι και... η Ρόμα στη μέση (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Ο Τότι, ο Σπαλέτι και... η Ρόμα στη μέση (pics & vids)

bet365

Σπαλέτι και Τότι βρίσκονται στα «χαρακώματα». Ο προπονητής και ο «capitano» παίζουν ένα παιχνίδι κυριαρχίας στην καρδιά των αποδυτηρίων της ομάδας και το gazzetta.gr «ξετυλίγει το κουβάρι» μιας κόντρας με μοναδικό χαμένο... το γόητρο της ομάδας.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχόμαστε ξανά τον Σπαλέτι, έναν προπονητή – νικητή που τον ξέρουμε καλά». Έτσι υποδέχτηκε τον προπονητή της ομάδας ο Τζέιμς Παλότα, μόλις 4 μήνες πριν.

Αυτοί οι 4 μήνες ήταν αρκετοί για να δημιουργήσουν μια μεγάλη κόντρα που αναγκάζει τους οπαδούς τη ομάδας να επιλέξουν... να αποθεώσουν για ακόμα μια φορά τον αρχηγό τους και τα μέσα να ασχολούνται περισσότερο με τα αποδυτήρια της ομάδας.

Οι δηλώσεις πολλές και από τις δύο πλευρές και η κόντρα Σπαλέτι - Τότι βρίσκει τον αρχηγό των Ρωμαίων με το ένα πόδι εκτός ομάδας (προτάσεις υπάρχουν και το μέλλον του στην Ρώμη μοιάζει, αυτή την στιγμή, αμφίβολο) και τον Ιταλό προπονητή να δηλώνει ξεκάθαρα ότι το καλό της ομάδας είναι πάνω από οποιονδήποτε πρόσωπο: «προπονώ την Ρόμα, όχι μόνο τον Τότι».

Ο Φραντσέσκο Τότι μπαίνει στο παιχνίδι κόντρα στην Τορίνο στο 86ο λεπτό. Ο πίνακας του σκορ δείχνει 1-2 και ο χρόνος που απομένει για να τελειώσει το παιχνίδι είναι λιγότερος από 10 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις.

Δευτερόλεπτα μετά, ο αρχηγός της Ρόμα, αγγίζει για πρώτη φορά την μπάλα και κάνει κάτι συνηθισμένο... Την στέλνει στα δίχτυα, κάνει το 2-2 και αποφασίζει ότι θα κάνει κάτι που ξέρει πολύ καλά. Θα πάρει την νίκη για την ομάδα του.

Στο 89' θα στήσει την μπάλα στην άσπρη βούλα, θα ευστοχήσει στο πέναλτι και θα διαμορφώσει το τελικό 3-2. Ένα σκορ που στέλνει τη Ρόμα στο +7 από την 4η θέση και της δίνει την έξοδο στο Champions League της επόμενης χρονιάς.

Αυτός είναι ο Φραντσεσκό Τότι. Η σημαία της ομάδας, που, για την ώρα, επιλέγει να μείνει στον ιστό της και έρχεται σε σύγκρουση με την φιλοσοφία του προπονητή της Ρόμα.

Ανάμεσα τους ο κόσμος που θέλει το καλό της ομάδας του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσει κανέναν και τίποτα να στεναχωρήσει τον αρχηγό του.

Το τελευταίο περιστατικό έρχεται να... γίνει το κερασάκι σε μια τούρτα που μετρά αρκετές στρώσεις και καλύτερο θα ήταν να μην βγάλει κάποιον νικητή. Το gazzetta.gr παρουσιάζει:

«Βούλωσε το, παίζεις χαρτιά»

Το Αταλάντα – Ρόμα (3-3) έκανε βαθύτερη μια κρίση η οποία είναι φανερή εδώ και καιρό. Η ομάδα της Ρώμης προηγήθηκε με 0-2 και τελικά δεν κατάφερε να πάρει κάτι καλύτερο από την ισοπαλία. Αυτή ήταν η αφορμή για να ειπωθούν πολλά στα αποδυτήρια του Azzurri d' Italia.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ο Σπαλέτι δεν δίστασε να κάνει επίθεση στον αρχηγό της ομάδας, όταν εκείνος αντέδρασε σε λόγια του προπονητή του.

Οι ατάκες που ακούστηκαν δείχνουν πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα στο στρατόπεδο των Ρωμαίων.

«Εσύ βούλωσε το, γιατί πας από δωμάτιο σε δωμάτιο για να παίζεις χαρτιά ως τις 2 το βράδυ. Τα ίδια και τα ίδια και στο τέλος δεν νικάτε ποτέ»!

Η συνέχεια δόθηκε από τον Σπαλέτι και στις δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα και όταν οι Ιταλοί δημοσιογράφοι επισήμαναν ότι ο Τότι έσωσε την Ρόμα και εκείνος απάντησε:

«Ο Τότι δεν έσωσε τίποτα, την ισοπαλία την έσωσε η ομάδα. Ο Τότι είναι μέρος της ομάδας και η ομάδα πρέπει να κάνει αυτά που λέμε. Αυτό το γκολ ο Τότι μπορεί να βάλει και μετά από τρία χρόνια. Σε τρία χρόνια από τώρα μπορεί να κάνει αυτό το σουτ και να πάει μέσα. Κάνει και κάποια πράγματα, τα οποία δεν βγαίνουν στο φως. Αν δουλέψετε λίγο, θα βγουν».

Σπίτι του ο Τότι

Το γυαλί στις σχέσεις των δυο αντρών έχει σπάσει. Σπαλέτι και Τότι έχουν μια σχέση δύσκολη και αυτό δημιουργεί αναταραχές στο εσωτερικό της ομάδας.

Ήταν 21 Φεβρουαρίου και η Ρόμα θα υποδεχόταν την Παλέρμο. Την προηγούμενη ημέρα είχαν βγει στην δημοσιότητα οι δηλώσεις του Φραντσέσκο Τότι ότι αν συνεχιστεί η αυτή η κατάσταση με τον προπονητή του, ο ίδιος δεν πρόκειται να παραμείνει στο «Ολίμπικο».

«Είμαι ακόμα παίκτης και θέλω να παίζω. Ο τραυματισμός μου ανήκει στο παρελθόν, είμαι καλά και το ότι δεν παίζω είναι απόφαση του προπονητή μου. Δεν είμαι εδώ για να απαιτώ να παίζω, δεν το έχω κάνει ποτέ αυτό και δεν θα αρχίσω τώρα... το συμβόλαιο μου τελειώνει τον Ιούνιο και μετά θα αποφασίσω, γιατί δεν γίνεται να μείνω έτσι. Νιώθω άσχημα και το ίδιο νοιώθουν και οι άνθρωποι που είναι κοντά μου».

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο προπονητής της ομάδας να αφήσει εκτός αποστολής τον «capitano» της ομάδας και να τραβήξει την δημοσιότητα προς το πρόσωπο του.

Για ακόμα μια φορά, ο κόσμος ένοιωσε την ανάγκη να διαλέξει πλευρά μεταξύ του αρχηγού του και του προπονητή του και πολύ απλά διάλεξε τον αρχηγό του. Οι αποδοκιμασίες για τον Λουτσιάνο Σπαλέτι πριν την έναρξη της αναμέτρησης ήταν η αρχή και ο επίλογος γράφτηκε με τον κόσμο να αποθεώνει τον Τότι, όταν εκείνος εμφανίστηκε στις κερκίδες της ομάδας.

Ο ίδιος έδωσε συνέχεια δηλώνοντας: «Δεν δέχομαι κανείς από τους παίκτες να μιλάει έτσι, παραμονή ενός τόσο σημαντικού παιχνιδιού για εμάς, ειδικά όταν τρέχουμε ένα σερί νικών».

«Είναι ηθοποιός τώρα»

Κατά την διάρκεια του αγώνα κόντρα στην Σασουόλο, ο Τότι βαρέθηκε να κάθεται στον πάγκο και ζήτησε από ένα ballboy να ανταλλάξουν κάποιες πασούλες. Όταν δεν έκανε αυτό, ο Τότι επέλεξε να... πειράξει τον Πιάνιτς.

Όταν αυτά τα δύο βίντεο βγήκαν στην δημοσιότητα ο Σπαλέτι δεικτικά σχολίασε: «Είναι ηθοποιός τώρα», επιλέγοντας κάθε φορά να ρίξει λάδι σε μια φωτιά που σιγοκαίει στα αποδυτήρια του «Ολίμπικο».

«Η ομάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε έναν παίκτη. Θα ήθελα να βρω 4-5 σαν τον Τότι, επειδή είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Θα το πω άλλη μια φορά, σκοπός μου είναι η νίκη της Ρόμα και η ομάδα έχει κερδίσει πολλούς αγώνες χωρίς τον Τότι, λυπάμαι αν ο Φραντσέσκο ερμήνευσε εσφαλμένα την ερώτηση, αλλά αυτό είναι δικό του θέμα. Προπονείται καλά, αλλά θα συνεχίσω να κάνω αυτό που θεωρώ καλύτερο για την ομάδα».

«Του λέω γεια και αντίο. Τον σέβομαι σαν άνθρωπο και σαν προπονητή, αλλά θα προτιμούσα να πει μπροστά μου αυτά που έχω διαβάσει στις εφημερίδες. Μετά από όλα όσα έχω δώσει στο κλαμπ όλα αυτά τα χρόνια θα ήλπιζα να μου συμπεριφέρονται με μεγαλύτερο σεβασμό».

Η Ρώμη... φλέγεται!

Η καλή πορεία της ομάδας έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, αφού οι οπαδοί αναγκάζονται να παρακολουθούν μια κόντρα που δεν τους αρέσει καθόλου.

Ο αρχηγός τους βάλλεται και αυτό δεν θα το επιτρέψουν σε κανέναν... και αυτό το κάνουν σαφές σε όποιον έχει την απορία.

 

SERIE A Τελευταία Νέα