Κάσπερ Σμάιχελ: Ο ... αφανής ήρωας της Λέστερ

Κώστας Ζάλιαρης
Κάσπερ Σμάιχελ: Ο ... αφανής ήρωας της Λέστερ

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τη δικαίωση που άργησε, αλλά ήρθε για τον Κάσπερ Σμάιχελ, ο οποίος, κάτω απ' τα δοκάρια της Λέστερ, αποτελεί βασικό θεμέλιο λίθο στη φετινή επιτυχία της ομάδας.

Όλοι επικεντρώνονται στα γκολ του Βάρντι, τις ... υδραυλικές κινήσεις του Μαχρέζ, το ρόλο που παίζει στο παιχνίδι της Λέστερ ο Ντάνι Ντρινκγουότερ, κερζίοντας και την κλήση του στην εθνική ομάδα της Αγγλίας, αλλά και τους στόπερ – κολώνες των «αλεπούδων», με τους Μόργκαν και Χουτ να κινούν τα νήματα.

Ο Κάσπερ Σμάιχελ, μένει στην ...αφάνεια. Είναι, όμως, από τους ήρωες της φετινής Λέστερ. Με... επώνυμο βαρύ, σαν ιστορία. Με τον πατέρα του να έχει αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τον Κάσπερ ν' ακολουθεί το ίδιο επάγγελμα, την ίδια θέση, να τολμά και να είναι πλέον μέλος της ομάδας που φτάνει όλο και πιο κοντά στη μεγαλύτερη έκπληξη από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ και σε μια από τις μεγαλύτερες στα χρονικά του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Στο παιχνίδι με τη Σάντερλαντ, στο «Στάδιο του Φωτός», ο Σμάιχελ κράτησε για 14η φορά ανέπαφη την εστία του στις 33 αγωνιστικές που έχουμε δει στο κορυφαίο πρωτάθλημα μέχρι και αυτή τη στιγμή. Οι 14 φορές που δεν επέτρεψε σε κανέναν να παραβιάσει την εστία του, είναι η καλύτερη επίδοση από οποιονδήποτε άλλο τερματοφύλακα στην Πρέμιερ Λιγκ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο!

Ναι, προφανώς για να βρίσκεται η Λέστερ εκεί που βρίσκεται, χρειάζεται να μη δέχεται γκολ και να παίρνει όλους τους βαθμούς από τα παιχνίδια της φορτώνοντας τ' αντίπαλα δίχτυα, όμως, στην έναρξη της σεζόν, η ομάδα του Ρανιέρι... συστήθηκε ως το «θαύμα των ανατροπών».

Όσα δεχόταν, σε τόσα απαντούσε ή και τα ξεπερνούσε για να πάρει τις νίκες που... έχτιζαν σιγά – σιγά το φετινό παραμύθι μέχρι να φτάσουμε πλέον σε σημείο που έπειτα από κάθε αγωνιστική το νήμα αρχίζει και κόβεται για να πάρουν οι «αλεπούδες» το στέμμα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Κάσπερ Σμάιχελ έχει «ταλαιπωρηθεί» τρομερά στην καριέρα του. Από τη Μάντσεστερ Σίτι που δεν τον πίστεψαν, το 2005, στην Κάρντιφ, στη Νοτς Κάουντι, μέχρι και τις Ντάρλινγκτον και Μπέρι, ενώ, βρέθηκε και στο σκοτσέζικο ποδόσφαιρο όπου φόρεσε τη φανέλα της Φόλκερκ.

Αυτός που τον πίστεψε περισσότερο απ' όλους τα προηγούμενα χρόνια, προτού βρει εν έτει 2016 έναν «φύλακα – άγγελο» στο πρόσωπό του ο Κλαούντιο Ρανιέρι και τον αποδεχθεί όσο ποτέ άλλοτε ο κόσμος, ήταν ο Σβεν Γκόραν Έρικσον.

Ο Σουηδός κόουτς, ήταν εκείνος που τον είχε μαζί του στη Μάντσεστερ Σίτι, άσχετα αν δεν δόθηκαν στον νυν πορτιέρο της Λέστερ περισσότερες ευκαιρίες. Ήταν τεχνικός διευθυντής στη Νοτς Κάουντι όταν ο Σμάιχελ αποκτήθηκε, ενώ, τον συνάντησε ξανά στις «αλεπούδες», το 2011, πληρώνοντας μόλις 1 εκατ.λίρες για τη μεταγραφή.

Από τότε, μόλις πέντε χρόνια, είναι ο μοναδικός που έχει απομείνει και συνεχίζει να προσφέρει σημαντικά στον σύλλογο!

Στα 29 του χρόνια, πιο ώριμος, έμπειρος και ... μακριά από τη σκιά του πατέρα του, ο Κάσπερ Σμάιχελ λάμπει από τη λάμψη που προκαλούν τα δικά του επιτεύγματα και όχι απλά η ιστορία του επωνύμου του, όντας αυτή τη στιγμή ο καλύτερος πορτιέρο στην Πρέμιερ Λιγκ με τα 14 ματς δίχως να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του.

Όσο κι αν εκείνος φεύγει από το γήπεδο με πονόλαιμο από τις φωνές καθοδήγησης προς την άμυνά του, πάντα θα στέκεται στην σημασία της εμφάνισης των παικτών που βρίσκονται ακριβώς μπροστά του στα μετόπισθεν. Πάντα θα στέκεται στην παρουσία και την ώθηση του κόσμου, πάντα θα μιλάει για όλους τους υπόλοιπους και το κλίμα ενότητας και ομοιογένειας.

Θα στέκεται στο ένας για όλους και όλοι για έναν. Δεν θα περιαυτολογήσει. Κάνει τον δικό του «θόρυβο», όσο ... αφανής ήρωας κι αν θεωρείται.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα