Συγκλονίζει παγκοσμίως η ιστορία του Κρις Τζένκινς! (pics & vid)

Αντωνία Σπανού
Συγκλονίζει παγκοσμίως η ιστορία του Κρις Τζένκινς! (pics & vid)

bet365

Η ιστορία του τελικού του ΝCAA θα μπορούσε να είναι από παραμύθι. Ένα τρελό buzzer beater, ένα πρωτάθλημα και η δύσκολη ιστορία του Κρις Τζένκινς που σε αφήνει τουλάχιστον συγκινημένο. Το gazzetta.gr παρουσιάζει μια «παραμυθένια» ιστορία που συγκλονίζει το διαδίκτυο.

Ο Κρις Τζένκινς από χθές το βράδυ είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του διαδικτύου. Ο νεαρός σε έναν από τους πιο συγκλονιστικούς τελικούς της ιστορία του NCAA, με τρίποντο στην εκπνοή του χρόνου έδωσε την νίκη – τίτλο στην ομάδα του.

Όλοι οι πρωταγωνιστές ήταν εκεί, ο αγώνας ήταν μια τεράστια «μάχη» μεταξύ δύο πολύ δυνατών ομάδων και το θέαμα αποζημίωσε όσους πήγαν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.

Με 4,7 δευτερόλεπτα για το φινάλε και την επαναφορά από την τελική γραμμή το Villanova ξεκίνησε την τελευταία του επίθεση, με τη μπάλα να καταλήγει στον Τζένκινς, ο οποίος με τρομερό buzzer-beater τρίποντο διαμόρφωσε το τελικό 77-74, χαρίζοντας τον τίτλο στους Wildcats.

Αυτό που ξεχωρίζει είναι η ιστορία πίσω από την ζωή του Κρις Τζένκινς, που έχει συγκλονίσει το διαδίκτυο...

Η οικογένεια του Νέιτ Μπριτ, πριν από μια δεκαετία, υιοθέτησε τον Κρις Τζένκινς, τα δύο αδέλφια βρέθηκαν αντιμέτωπα στον τελικό του NCAA και η ιστορία τους κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ακόμα και πριν το παιχνίδι η ιστορία των δύο παιδιών είχε συζητηθεί με τους πρωταγωνιστές να δημιουργούν τελικά άλλο ένα μπασκετικό παραμύθι που θα τους ακολουθεί σε ολόκληρη την καριέρα τους.

Η οικογένεια του Νέιτ Μπριτ έχει υιοθετήσει τον Κρις Τζένκινς, όταν η μητέρα του Τζένκινς θεώρησε ότι αυτή ήταν η καλύτερη λύση, για να δώσει στον γιο της μια καλύτερη ζωή από αυτή που θα ζούσε δίπλα της.

Τα δύο αδέλφια έπαιζαν στην ίδια ομάδα σαν παιδιά, όπως και στο λύκειο, οπότε αυτή ήταν η πρώτη φορά που σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα βρέθηκαν αντίπαλοι σαν αδέλφια.

«Δεν συζητήσαμε ποτέ να πάμε στο ίδιο κολέγιο. Συζητήσαμε για το πόσο τρελό θα ήταν αν παίζαμε ο ένας εναντίον του άλλου. Να φτάσουμε τόσο μακρυά είναι κάτι που οι λέξεις δεν μπορούν να το περιγράψουν».

Η ιστορία είναι βγαλμένη από ταινία... Όταν ο Τζένκινς ήταν νεαρός η μητέρα του έπαιζε μπάσκετ σε κολέγιο και αργότερα έγινε και προπονήτρια, και έτσι δίδαξε στον γιο της τα βασικά του αθλήματος από πολύ μικρή ηλικία. Η οικογένεια Τζένκινς γνωρίστηκε με την οικογένεια των Μπριτς μέσω του μπάσκετ.

Σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα τα πράγματα μπλέχτηκαν λίγο... Η μητέρα του Τζένκινς χώρισε με τον πατέρα του και η ίδια μαζί με τον μικρό μετακόμισαν στην Βαλτιμόρη, όταν η μικρή κόρη της οικογένειας αρρώστησε.

Όσο η μικρή κόρη της οικογένειας ήταν στο νοσοκομείο ο Κρις για να μην είναι μόνος του έμεινε με την οικογένεια των Μπριτς.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο τραγικά όταν, η μόλις 11 μηνών Κόρι, έχασε την... μάχη. Η μητέρα της οικογένειας έπιασε δουλειά σαν προπονήτρια στην Νότια Καρολίνα, αλλά ήθελε ο Κρις να συνεχίσει να παίζει στο Μέριλαντ και να συνεχίσει να μένει με τους Μπριτς.

Πολλοί ήταν οι λόγοι που επηρέασαν τον νεαρό εκείνη την εποχή και έτσι η ίδια του η μητέρα αποφάσισε ότι το καλύτερο για τον γιο της θα είναι η σταθερότητα που θα του προκαλούσε αν αναλάμβανε την πλήρη ανατροφή του η οικογένεια των Μπριτς.

«Κατάλαβα ότι ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που έχω πάρει στην ζωή μου, αλλά ήξερα ότι έπρεπε να την πάρω ώστε να του δώσω τις καλύτερες ευκαιρίες».

Η απάντηση της οικογένειας Μπριτ ήταν θετική: «Σκέφτομαι σαν μητέρα, μπορείτε να φανταστείτε να πηγαίνεις σε κάποιον άλλον και να του λες να φροντίσει τον γιο σου; Έτσι, πως θα μπορούσαμε να πούμε όχι;»

Ο Τζένκινς πέρασε πολλές δυσκολίες και δεν δίστασε να τις μοιραστεί: «Ήταν δύσκολο στην αρχή, αλλά η οικογένεια των Μπριτς με δέχτηκε. Όλη η οικογένεια με έκανε να νιώσω τόσο ευπρόσδεκτος , και με δέχτηκαν για αυτό που ήμουν και κατάφεραν και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο. Είναι κάτι το οποίο θα είμαι πάντα ευγνώμων. Ευχαριστώ τον Θεό κάθε μέρα για αυτό».

Οι δύο νεαροί έχουν θέσει τις βάσεις για να κάνουν μια σπουδαία καριέρα. Και οι δύο μετρούσαν αρκετά προσωπικά βραβεία όσο έπαιζαν μαζί, αλλά αποφάσισαν στο κολέγιο να πάρουν διαφορετικούς δρόμους, αναγκάζοντας την οικογένεια τους να διανύει πολλά χιλιόμετρα για να προλαβαίνει να βλέπει και τους δύο.

Τελικά, η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε τα δύο παιδιά να βρεθούν αντιμέτωπα στον τελικό με φόντο το πρωτάθλημα του NCAA.

Ο Κρις Τζένκινς ήταν αυτός που... τράβηξε όλα τα φώτα πάνω του, αφού το μεγάλο σουτ που επιχείρησε στο τέλος έδωσε στην ομάδα του έναν τίτλο.

Τα πειράγματα μεταξύ των δύο αδελφών δεν πρόκειται να λείψουν και το ξέρει πολύ καλά αυτό ο Νέιτ Μπριτ: «Το περίμενα όταν τον είδα να κατεβαίνει με την μπάλα στην τελευταία επίθεση. ΄Ήξερα πως θα πάρει το σουτ και πιθανότατα θα ευστοχήσει σε αυτό. Χαίρομαι για εκείνον, αλλά παράλληλα είμαι στεναχωρημένος που χάσαμε. Τώρα θα καυχιέται για αυτό σε όλη μας την ζωή».

Και μάλλον έπεσε μέσα ο Νέιτ, αφού οι δηλώσεις του Κρις ήταν ακριβώς αυτές: «Στεναχωριέμαι για τον αδελφό μου, αλλά χαίρομαι που κερδίσαμε. Θα του το «χτυπάω» μια ζωή. Κανείς δεν ξέρει πόσο σκληρή δουλειά χρειάστηκε από την οικογένεια μου, και από τις δύο οικογένειες μου για να τα καταφέρουμε και αυτός είναι ο λόγος που χαίρομαι που μοιράζομαι αυτές τις στιγμές μαζί τους».

Η ιστορία του Κρίς είναι ακόμα μια από αυτές που γράφει η ζωή για να γεμίσει με ελπίδα και αισιοδοξία αυτούς που το έχουν ανάγκη. Η αγάπη και η σκληρή δουλειά μπορούν να μετατρέψουν τα όνειρα σε μια ονειρική πραγματικότητα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NCAA Τελευταία Νέα