Μάικλ Έρικ: Από το… ποδόσφαιρο, στην Ελευσίνα και τώρα στην ΑΕΚ! (pics & vids)

Μάικλ Έρικ: Από το… ποδόσφαιρο, στην Ελευσίνα και τώρα στην ΑΕΚ! (pics & vids)

Φάνης Παναγιώτου
Μάικλ Έρικ: Από το… ποδόσφαιρο, στην Ελευσίνα και τώρα στην ΑΕΚ! (pics & vids)

bet365

Ο Γιούρε Ζντοβιτς… ανακοίνωσε τον Μάικλ Έρικ και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον νέο ψηλό της ΑΕΚ!

«Ελπίζω να τελειώσει θετικά. Κατά 99% έχει τελειώσει. Θα μας δώσει αθλητικότητα, ένα στοιχείο που μας λείπει», τάδε έφη Γιούρε Ζντοβτς μετά το τέλος της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό (78-71).

Σε ποιον παίκτη αναφέρθηκε ο προπονητής της Ένωσης; Στον Μάικλ Έρικ! Ο συγκεκριμένος ψηλός είναι εκείνος που επιλέχθηκε από την ΑΕΚ, προκειμένου να την ενισχύσει στο πιο καθοριστικό σημείο της χρονιάς, δηλαδή στα playoffs. Και θα αποκτηθεί για να δώσει στην Ένωση αυτά ακριβώς που υπογράμμισε ο τεχνικός της. Αθλητικότητα!

Ποιος, όμως, είναι ο Μάικλ Έρικ και ποια είναι η πορεία του μέχρι να φτάσει στην Αθήνα;

Γεννήθηκε στο Lagos της Νιγηρίας το καλοκαίρι του 1988 και συγκεκριμένα στις 24 Ιουνίου. Αρχικά δεν ασχολήθηκε με το μπάσκετ, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο άθλημα είναι πολύ δημοφιλές στη χώρα του. Κι όμως. Ο Έρικ έπαιζε ποδόσφαιρο κι αυτό ήταν αποτέλεσμα του γεγονός ότι ο πατέρας του είναι προπονητής. Τα πάντα, όμως, άλλαξαν όταν ο νέος -όπως όλα δείχνουν- ψηλός της ΑΕΚ ψήλωσε απότομα σε διάστημα δύο ετών. Εκτός από το ύψος, ήρθε και το ταξίδι στο Delaware το 2004 για να του αλλάξει τη ζωή. Πήγε να επισκεφτεί τον αδερφό του κι ο τελευταίος δεν τον άφησε να γυρίσει πίσω στη Νιγηρία, καθώς έβλεπε πως έχει μέλλον στο μπάσκετ. Κι έτσι έγινε.

Αρχικά ο Μάικλ Έρικ πήγε στο Caesar Rodney High School κι εν συνεχεία στο Church Farm School. Οι εμφανίσεις του ήταν άκρως θετικές, καθώς είχε 16 πόντους, 15 ριμπάουντ και 8 τάπες κατά μέσο όρο. Έκανε… θραύση!

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟ
Ο Μάικλ Έρικ είχε δείξει τα πρώτα δείγματα του ταλέντου κι ήταν έτοιμος για το NCAA. Η επιλογή του ήταν το Temple, ωστόσο οι κανονισμοί του κολεγιακού πρωταθλήματος τον άφησαν εκτός για ολόκληρη τη σεζόν 2007-08! Την επόμενη αγωνιστική περίοδο πέρασε στο παρκέ αλλά είχε χαμηλούς αριθμούς (2.7 πόντοι & 2.1 ριμπάουντ σε 27 συμμετοχές), για να ανεβάσει τους μέσους όρους του ως sophomore, όταν και είχε 5.9 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 15.7 λεπτά ανά αγώνα.

Η συνέχεια έδειξε πως θα είναι ακόμα καλύτερη, ωστόσο ένα τραυματισμός στην επιγονατίδα τον πήγε αρκετά πίσω. Ο Μάικλ Έρικ ξεκίνησε βασικός στα πρώτα 24 ματς της σεζόν 2010-11 κι είχε μέσο όρο 7.1 πόντους, 5.9 ριμπάουντ, 1.6 τάπες ανά συμμετοχή. Αναγκάστηκε, όμως, να μείνει στα… πιτς στο τελευταίο κομμάτι της χρονιάς και μάλιστα πρόβλημα στη δεξιά επιγονατίδα αντιμετώπισε και την επόμενη χρονιά, όταν κι έμεινε εκτός δράσης για όλο τον Δεκέμβριο και το μεγαλύτερο μέρος του Ιανουαρίου! Συνολικά μέτρησε 19 συμμετοχής με μέσο όρο 9 πόντους και 8.8 ριμπάουντ. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η πορεία του στο κολεγιακό πρωτάθλημα.

ΑΠΟ ΤΟ ΝΒΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΓΙΑ… ΕΝΑ ΜΑΤΣ
Δεν κατάφερε να κερδίσει μία θέση στο ΝΒΑ μέσω του draft του 2012. Ίσως οι τραυματισμοί να έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Ο ίδιος, όμως, δεν τα παράτησε. Εντάχθηκε στο δυναμικό των Κλίβελαντ Καβαλίερς, πήρε μέρος στο Summer League και μάλιστα τους έπεισε να τον υπογράψουν. Αποχώρησε, όμως, προτού καταφέρει να πάρει μέρος σε επίσημο ματς κι έτσι μετακόμισε στο NBDL, εκεί όπου αγωνίστηκε για λογαριασμό των Canton Charge.

Το επόμενο καλοκαίρι ήταν ακριβώς ίδιο για τον Μάικλ Έρικ. Αγωνίστηκε με τους 76ers στο Summer League του Ορλάντο και με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς σε εκείνο του Vegas, ωστόσο θέση στο ΝΒΑ δεν βρήκε ούτε αυτή τη φορά. Έτσι, εντάχθηκε ξανά στους Canton Charge, πριν μετακομίσει με ανταλλαγή στους Texas Legens. Οι τελευταίοι τον αποδέσμευσαν τις 15 Ιανουαρίου του 2014. Ποιος ήταν ο λόγος; Ένας νέος τραυματισμός που τον κράτησε στα… πιτς μέχρι το φινάλε της χρονιάς!

Τα προβλήματα ήταν πολλά, ωστόσο ο Έρικ σε καμία περίπτωση δεν το έβαλε κάτω. Είναι ψηλός που διακρίνεται για τη δύναμη του μέσα στο ζωγραφιστό κι αυτός είναι κι ο χαρακτήρας του! Ήθελε να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο και δεν τα παράτησε. Έτσι, στις 27 Σεπτεμβρίου του 2014 υπέγραψε στους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

(Ο Μάικλ Έρικ με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο)

Αποδεσμεύτηκε έναν μήνα μετά κι αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη. Η ομάδα που τον εμπιστεύτηκε ήταν ο Πανελυσινιακός. Ο Τζίμης Κουστένης έφερε στη χώρα μας τον Μάικλ Έρικ, ο οποίος, όμως, αγωνίστηκε σε μόλις ένα ματς! Ποιο ήταν αυτό; Η νίκη του Πανελευσινιακού επί του Κόροιβου στην Αμαλιάδα με 73-74. Μάλιστα, ο Έρικ ήταν αυτός που έγραψε το τελικό σκορ, ενώ σε συνολικά 22:48 συμμετοχής μέτρησε 19 πόντους και 7 ριμπάουντ! Έκανε… θόρυβο κι εν συνεχεία αποχώρησε.

Προορισμός του ήταν η Ιταλία και συγκεκριμένα η Μπρίντιζι. Βλέπετε, η ιταλική ομάδα έχασε τον Σέντρικ Σίμονς (ναι, τον άλλοτε σέντερ του Ολυμπιακού) με σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο κι έτσι απέκτησε τον Έρικ, προκειμένου να καλύψει το συγκεκριμένο κενό.

Στο μυαλό του ψηλού από τη Νιγηρία, όμως, υπήρχε πάντα το ΝΒΑ. Έτσι, τον Ιούλιου του 2015 εντάχθηκε στο ρόστερ των Μιλγουόκι Μπακς για το Summer League. Θέση στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη δεν κατάφερε να βρει έτι μία φορά. Επέστρεψε στο NBDL, έβαλε ξανά τη φανέλα των Texas Legends, κατάφερε να γίνει All Star και πλέον είναι έτοιμος να γυρίσει ξανά στη χώρα μας. Η ΑΕΚ έψαχνε για έναν αθλητικό ψηλό κι όλα δείχνουν πως αυτός θα είναι ο Μάικλ Έρικ.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΜΑΪΚΛ ΕΡΙΚ

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα