O... περίπατος του Κυράστα στο Champions Leauge (vid)

O... περίπατος του Κυράστα στο Champions Leauge (vid)

Νίκος Ρόλλας
O... περίπατος του Κυράστα στο Champions Leauge (vid)

bet365

Ένα από πολλά επιτεύγματα που είχε στο ενεργητικό του ο Γιάννης Κυράστας ήταν η πιο εύκολη και θεαματική πρόκριση ελληνικής ομάδας από τους ομίλους του Champions League.

Αν και το άξιζε, ως προπονητής του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Κυράστας δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιον τίτλο... Μπόρεσε όμως να καταγράψει την πιο εύκολη, την πιο γρήγορη και ίσως την πιο θεαματική πρόκριση ελληνικής ομάδας από τους ομίλους του Champions League. Αυτή της σεζόν 2001-2002...

Τότε, οι «πράσινοι» είχαν κληθεί να αντιμετωπίσουν την Άρσεναλ που είχε βγει δεύτερη την προηγούμενη σεζόν στην Premier League πίσω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Σάλκε που είχε χάσει για ένα βαθμό τον τίτλο στην Bundesliga από την Μπάγερν Μονάχου και την Μαγιόρκα που είχε τερματίσει 3η στην Primera Division πάνω από την Μπαρτσελόνα και κάτω από την Ρεάλ Μαδρίτης και την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, ο δρόμος προς την επόμενη φάση δεν ήταν στρωμένος με... ροδοπέταλα, όμως ο Παναθηναϊκός έδειξε με το... καλημέρα τις προθέσεις του. Την πρώτη αγωνιστική των ομίλων με το φάουλ του Γκόραν Βλάοβιτς που ήρθε από τον πάγκο και με το σουτ του Άγγελου Μπασινά, πέρασε θριαμβευτικά από το AufSchalke Arena, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση...


Ακολουθεί το παιχνίδι με την Μαγιόρκα στην Λεωφόρο, το οποίο οι «πράσινοι» το... καθάρισαν από το πρώτο ημίχρονο. Για την ακρίβεια στο 4λεπτο μεταξύ του 25' και του 28', όταν Γκόραν Βλάοβιτς και Μιχάλης Κωνσταντίνου πέτυχαν τα γκολ της νίκης με 2-0 επί της Ισπανικής ομάδας...

Επόμενο ματς; Αυτό με την Άρσεναλ του Τιερί Ανρί, του Πατρίκ Βιεϊρά, του Ρομπέρ Πιρές και του Άσλεϊ Κόουλ.... Κανένας όμως από αυτούς τους σούπερ σταρς του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Παναθηναϊκού, ο οποίος όχι μόνο την κράτησε ανέπαφη, αλλά με το γκολ του Γιώργου Καραγκούνη πήρε τη νίκη με 1-0, κάνοντας το 3 στα 3.

Επίδοση που καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Με 9 βαθμούς στις 3 πρώτες αγωνιστικές, η ομάδα του Γιάννη Κυράστα ήταν με το ένα πόδι στα επόμενη φάση και έψαχνε ένα θετικό αποτέλεσμα στο Χάιμπουρι για εξασφαλίσει την πρόκριση και μαθηματικά. Αυτό δεν ήρθε, καθώς οι Λονδρέζοι παρά την εξαιρετική εμφάνιση των «πράσινων» πήραν την νίκη με 2-1.

Ότι δεν έγινε στην Αγγλία, έγινε λίγο αργότερα στην Λεωφόρο στο παιχνίδι με την Σάλκε. Ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε αρχικά και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου στη συνέχεια «σφράγισαν» τη νίκη, αλλά και την πρόκριση του «τριφυλλιού», το οποίο πήγαινε αδιάφορο στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με την Μαγιόρκα στην Ισπανία, όπου γνώρισε την ήττα με 1-0.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα