Tζιανπάολο Πατσίνι: Ψάχνοντας την αναγέννηση (vids)

Νίκος Ρόλλας
Tζιανπάολο Πατσίνι: Ψάχνοντας την αναγέννηση (vids)

bet365

Το Gazzetta.gr παρουσιάζει την περίπτωση του Τζιανπάολο Πατσίνι που ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Μλάντεν Πέτριτς.

Το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου θα σηματοδοτήσει και το τέλος στην ποδοσφαιρική καριέρα του Μλάντεν Πέτριτς. Κάτι που σημαίνει οτι στην γραμμή κρούσης του Παναθηναϊκού θα μείνει κενή μία θέση, την οποία οι «πράσινοι» καλούνται να καλύψουν. Ένα από τα ονόματα που βρίσκονται στην σχετική λίστα του «τριφυλλιού» είναι αυτό του Τζιανπάολο Πατσίνι, ενός ικανότατου και έμπειρου ποδοσφαιριστή, ο οποίος ψάχνει την αναγέννηση στην καριέρα του.

Το ποδοσφαιρικό του status
Πριν σκιαγραφίσουμε το προφίλ του 31χρονου επιθετικού, ας δούμε ποια είναι η κατάστασή του τώρα και τις πιθανότητες που έχει για να έρθει στην Αθήνα. Φέτος είναι συμπαίκτης του Βαγγέλη Μόρα στην Βερόνα, στην οποία πήγε ως ελεύθερος το καλοκαίρι, με τις ετήσιες απολαβές του σύμφωνα με την GazzettaDelloSport να φτάνουν τις 580.000 ευρώ. Ποσό που σε καμία περίπτωση δεν είναι απαγορευτικό για τον Παναθηναϊκό και δεν αναμένεται να αποτελέσει εμπόδιο για την απόκτησή του.

Από τα 30 ματς της εφετινής Serie A, ο 25 φορές διεθνής με την Εθνική Ιταλίας, στράικερ, έχει ξεκινήσει βασικός στα 16, έχει μπει αλλαγή στα 8, έχοντας συνολικά 1465 λεπτά συμμετοχής με την ομάδα του Κιέβο. Όσον αφορά τις επιδόσεις του; Αυτές δεν είναι και τόσο καλές, καθώς έχει μόλις 5 γκολ, 1 λιγότερο δηλαδή από τον Λούκα Τόνι που σηκώνει το βάρος στην επίθεση της ομάδας.

Η πορεία της Βερόνα όμως είναι η χειρότερη δυνατή και μόνο με... θαύμα θα γλιτώσει την υποβιβασμό στην Serie B, κάτι που σημαίνει οτι το καλοκαίρι θα γίνει μεγάλο ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ της. Βέβαια το συμβόλαιο του «Πατσίνι» λήγει το καλοκαίρι του 2019, όμως δεν αποκλείεται να βρεθεί η χρυσή τομή για την λύση του, προκειμένου η ομάδα να εξοικονομήσει κάποια χρήματα.

Η πορεία μέχρι σήμερα
Όταν όμως ξεκινούσε την καριέρα του στην Αταλάντα, όλα έδειχναν οτι όχι απλά θα έφτανε σε top επίπεδο, αλλά θα έμενε εκεί για το μεγαλύτερο διάστημα στην καριέρα του. Και αυτό γιατί η προώθησή του από το αριστερό άκρο της άμυνας στην επίθεση, είχε θεαματικά αποτελέσματα, καθώς σε 55 συμμετοχές κατάφερε να πετύχει 15 γκολ. Κάτι που επέτρεψε στην Φιορεντίνα να πληρώσει κάτι παραπάνω από 5 εκατομμύρια, προκειμένου να τον πάρει στην Τοσκάνη το 2005.

Η παρουσία όμως του Λούκα Τόνι που ήταν βασικός και αναντικατάστατος, τον άφησε σε δεύτερο ρόλο, με αποτέλεσμα να μοιράζεται ευκαιρίες με τον Βαλερέι Μποζίνοφ. Όταν όμως το καλοκαίρι του 2007 πουλήθηκε στην Μπάγερν Μονάχου άρχισε να παίρνει περισσότερες συμμετοχές έχοντας δίπλα του τον Ρικάρντο Μοντολίβο, με τον ιταλικό τύπο να τους χαρακτηρίζει «Πατσολίβο». Οι δυο τους οδήγησαν για δύο σεζόν τους «βιόλα» στην 4η θέση της Serie A, αναγκάζοντας την Σαμπντόρια τον Ιανουάριο του 2009 να ξοδέψει περίπου 10 εκατομμύρια για να τον πάρει στην Γένοβα. Εκεί, έχοντας δίπλα του τον Αντόνιο Κασάνο, πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του. Σε 37 ματς την σεζόν 2009-10 πέτυχε 19 γκολ, οδηγώντας την ομάδα τους στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και στην ευρωπαϊκή έξοδο.

Τον Ιανουάριο του 2011, η Ίντερ αποφασίζει να κινηθεί για την απόκτησή του και πληρώνει περίπου 12 εκατομμύρια στην Σαμπντόρια συν τον Μπιαμπιανί και τον Φεβρουάριο πετυχαίνει το 100ο του γκολ στην Ιταλία, κόντρα στην πρώην ομάδα του, την Φιορεντίνα. Η άφιξη όμως του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι είχε ως αποτέλεσμα να μείνει αρκετές φορές στον πάγκο και το καλοκαίρι του 2012 να πουληθεί στην Μίλαν αντί περίπου 7,5 εκατομμυρίων, με τις οικονομικές του απολαβές να φτάνουν τα 2,7 εκατομμύρια ετησίως...

Την πρώτη του χρονιά σκοράρει 15 φορές σε 30 συμμετοχές, όμως ακολούθησε ένας σοβαρός τραυματισμός που του κόβει τη... φόρα. Μένει έξι μήνες εκτός δράσης, χάνει την καλοκαιρινή προετοιμασία και όταν επέστρεψε σε φουλ ρυθμούς, δεν κατάφερε να βρεθεί στους ίδιους ρυθμούς... Έτσι, αφού και την σεζόν 2014-15 ξεκίνησε σε μόλις 4 παιχνίδια ως βασικός, αναγκάστηκε να βρει νέα επαγγελματική έδρα, την οποία του την προσέφερε η Βερόνα.


Η σχέση του με τον Στραματσόνι
Θα περίμενε κανείς οτι από τη στιγμή που στον πάγκο της Ίντερ βρισκόταν ο Αντρέα Στραματσόνι όταν πουλήθηκε στην Μίλαν, οι σχέσεις τους δεν θα ήταν και τόσο καλές. Όμως οι δηλώσεις και των δύο, δεν επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο... Ο Ιταλός τεχνικός όταν είχε ρωτηθεί για την ανταλλαγή με τον που έγινε Αντόνιο Κασόνο δεν είπε τίποτα αρνητικό για τον πρώην παίκτη του: «Οι ανάγκες της ομάδες είναι διαφορετικές. Ψάχναμε έναν παίκτη που να μπορεί να παίξει μαζί με τον Μιλίτο και όχι κάποιον που να παίζει μόνος του μπροστά». Από την πλευρά του, ο Πατσίνι είχε δηλώσει: «Μια μέρα με ενημέρωσαν οτι δεν θα παίξω στα φιλικά, αλλά γνώριζα οτι δεν ήταν απόφαση του Στραματσόνι. Είχα ήδη αρχίσει να εισπράττω αρνητικό κλίμα».

Για αυτό και ο προπονητής του Παναθηναϊκού πιστεύει οτι μπορεί να τον πείσει να αφήσει το ιταλικό πρωτάθλημα, να έρθει στην Αθήνα και να ντυθεί στα πράσινα, προκειμένου να αναγεννήσει την καριέρα του...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα