Κάμερον Τζόουνς: Από το… όνειρο του ΝΒΑ, ηγέτης του Αρκαδικού!

Φάνης Παναγιώτου
Κάμερον Τζόουνς: Από το… όνειρο του ΝΒΑ, ηγέτης του Αρκαδικού!

bet365

Ο Αρκαδικός έμεινε «ζωντανός» με τη μεγάλη νίκη που πανηγύρισε επί του Κόροιβου και το gazzetta.gr γράφει για τον Κάμερον Τζόουνς, ο οποίος γι' ακόμα μία φορά έκανε τη διαφορά στο σκοράρισμα.

Έμεινε στο παρκέ για 27 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα. Μέτρησε 21 πόντους με 2/3 τρίποντα, κατέβασε 7 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 6 επιθετικά κι έκανε μόλις 2 λάθη. Ο λόγος για τον Κάμερον Τζόουνς, ο οποίος έκανε τη διαφορά στη νίκη του Αρκαδικού επί του Κόροιβου στην Αμαλιάδα με 60-61.

Σε καμία περίπτωση δεν μειώνουμε την προσπάθεια των υπόλοιπων παικτών της ομάδας από την Τρίπολη. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως εκείνος που έγραψε το τελικό σκορ ήταν ο Βασίλης Καβαδδάς με εύστοχη βολή στο φινάλε. Ο Κάμερον Τζόουνς, όμως, ήταν ξανά εκείνος που πήρε πάνω πολλές επιθέσεις και στις περισσότερες εξ αυτών βρήκε τον στόχο.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Ο Αμερικανός guard (γενν. το 1989, ύψος 1.93μ.) έχει πάρει μέρος σε 8 αναμετρήσεις στη Basket League κι οι αριθμοί του είναι εξαιρετικοί! Συγκεκριμένα, μετράει 15.25 πόντους με 44.44% στα τρίποντα και 4.75 ριμπάουντ σε 24:58 λεπτά κατά μέσο όρο. Δείτε αναλυτικά τι έχει κάνει μέχρι τώρα:

@Ρέθυμνο=20π., 3/4τρ., 5ρ., 2ασ. σε 22:33
vs. Κολοσσός=15π., 2/5τρ., 4ρ., 3ασ. σε 18:39
@Παναθηναϊκός=14π., 3/4τρ., 5ρ., 3ασ. σε 27:22
vs. Απόλλων=17π., 3/4τρ., 4ρ., 4ασ. σε 20:54
vs. ΠΑΟΚ=18π., 0/1τρ., 9ρ., 5ασ. σε 30:25
@ Λαύριο=5π., 1/3τρ., 2ρ., 0ασ. σε 23:44
vs. Τρίκαλα= 12π., 1/4τρ., 2ρ., 5ασ. σε 28:21
@ Κόροιβος= 21π., 2/3τρ., 7ρ., 2ασ., σε 27:46

Ο Αρκαδικός κατάφερε να παραμείνει... ζωντανός στη «μάχη» της παραμονής, γεγονός που εν πολλοίς οφείλεται στη μεταγραφή του Κάμερον Τζόουνς. Ένας παίκτης όχι άγνωστος στο ευρύ μπασκετικό κοινό...

Γεννήθηκε στις 4 Μαϊου του 1989 στην περιοχή Fort Lewis της Ουάσινγκτον. Τα πρώτα του μπασκετικά βήματα τα έκανε με το High School Los Alamitos, εκεί όπου κατάφερε εξ αρχής να ξεχωρίσει με την ικανότητα του στο σκοράριμα. Τη σεζόν 2006-07 ο Τζόουνς σούταρε με 54% εντός πεδιάς κι είχε 18.1 πόντους κατά μέσο όρο. Προσθέστε ακόμα και τα 3.6 ριμπάουντ που κατέβαζε ανά αγώνα και θα καταλάβετε πως ήδη είχε αρχίσει να συγκεντρώνει πάνω του τα βλέμματα.

Συνέχεια είχε το κολέγιο. Η επιλογή του Κάμερον Τζόουνς ήταν να ενταχθεί στο Northern Arizona. Έπειτα από την πρώτη του σεζόν όπου ως Freshman δεν είχε σημαντικό ρόλο (3.9π., 1.6ρ., 2.1ασ.) εν συνεχεία ανέβασε κατακόρυφα τους αριθμούς. Στη δεύτερη χρονιά του σημειώνει 12.7 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ την επόμενη αγωνιστική περίοδο φόρτωνε τα αντίπαλα καλάθια με 19.3 πόντους σε 35.2 λεπτά ανά αγώνα! Στην τελευταία του σεζόν στο κολέγιο ήταν ασταμάτητος. Ο νυν γκαρντ του Αρκαδικού μέτρησε 640 πόντους κι έσπασε το ρεκόρ του Κάιλ Λάντρι (σ.σ. παίκτης της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης), ενώ παράλληλα έγινε ο πρώτος στην ιστορία του Northern Arizona που πετυχαίνει 500+ πόντους σε δύο σεζόν κι έσπασε τα ρεκόρ σε εύστοχα σουτ (623), προσπάθειες (1296) και λεπτά συμμετοχής (1045). Κατά μέσο όρο 20.1 πόντους σε 33.7 λεπτά!

Ο Head Coach του Arizona είχε πει: «Για εμένα, με όποιον κι αν παίζουμε αντίπαλοι, δεν περιμένω να βρούμε κάποιον καλύτερο. Ειδικά στην επίθεση. Είναι μοναδικός», λόγια που δείχνουν πως ο Τζόουνς έκανε... θόρυβο με την παρουσία του στο κολέγιο!

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΝΒΑ
Κάθε παίκτης τύπου... Κάμερον Τζόουνς έχει ως μεγάλο στόχο να φτάσει στο ΝΒΑ. Ο συγκεκριμένος έβλεπε και τον κατά ένα χρόνο μεγαλύτερο ξάδερφο του, Λάντρι Φιλντς (σ.σ. Νικς & Ράπτορς), να κάνει καριέρα στον «μαγικό κόσμο» και το ήθελε ακόμα περισσότερο. Καμία ομάδα, όμως, δεν επέλεξε τον Τζόουνς στο ΝΒΑ draft 2011. Εκείνος δεν το έβαλε κάτω κι αποφάσισε να πάρει μέρος στο draft του NBDL. Οι Mad Ants τον έκαναν δικό τους στη θέση Νο.10 κι ο 27χρονος γκαρντ βρήκε την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του. Οι Μαϊάμι Χιτ τον υπέγραψαν για κάποιες ημέρες, ωστόσο δεν έπαιξε σε ματς του ΝΒΑ κι εν συνεχεία επέστρεψε στο ΝΒΑ όπου μέτρησε 14 πόντους κατά μέσο όρο.

Στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ βρέθηκε και τη σεζόν 2012-13. Μόνο που στις 2 Νοεμβρίου του 2012 άλλαξε στέγη και μετακόμισε στους Santa Cruz Warriors με τους οποίος είχε 12.1 πόντους ανά συμμετοχή. Μέσω της συγκεκριμένης ομάδας πήγε στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς το καλοκαίρι του 2013 για το Summer League. Μάλιστα υπέγραψε με τους «Πολεμιστές», ωστόσο αποδεσμεύτηκε πριν αγωνιστεί σε επίσημο ματς κι επέστρεψε στο NBDL όπου είχε 20.2 πόντους καγά μέσο όρο. Είχε πραγματοποιήσει θετικές εμφανίσεις, ωστόσο η πόρτα του ΝΒΑ δεν άνοιξε ούτε στο Summer League του 2014 όπου αγωνίστηκε για λογαριασμό των Ορλάντο Μάτζικ.

Έτσι, ο Κάμερον Τζόουνς αποφάσισε να μετακομίσει στην Ευρώπη. Πέρυσι ήταν στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης με θετική παρουσία υπό τις οδηγίες του Βασίλι Καράσεφ (σ.σ. 8.6 πόντοι κατά μέσο όρο) και φέτος ξεκίνησε τη χρονιά στην Ironi Ziona πριν αφήσει το Ισραήλ και την πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου υπογράψει στον Αρκαδικό.

Το όνειρο του ΝΒΑ προφανώς και υπάρχει ακόμα στο μυαλό του. Για την ώρα, όμως, στόχος του είναι να βοηθήσει τον Αρκαδικό να πετύχει τους στόχους του. Όσο για τον ίδιο; Θα το... παλέψει να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο και μόλις αποσυρθεί από την ενεργό δράση αυτό που θέλει να κάνει είναι να γίνει καθηγητής ιστορίας σε High School. Έχει σπουδάσει ιστορία και μ' αυτό θέλει να ασχοληθεί όταν αποφασίσει να βάλει τέλος στην καριέρα του.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα