Κόρι Χίγκινς: Ο καλύτερος σουτέρ στη Euroleague!

Κόρι Χίγκινς: Ο καλύτερος σουτέρ στη Euroleague!

Φάνης Παναγιώτου
Κόρι Χίγκινς: Ο καλύτερος σουτέρ στη Euroleague!
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας «αγκάλιασε» την πρωτιά του Ομίλου με τη νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα, με τον Κόρι Χίγκινς να κάνει γι' ακόμα μία φορά εξαιρετικά τη δουλειά του. Το gazzetta.gr γράφει για τον καλύτερο σουτέρ της Euroleague.

Δεν τον έχει πιάσει η κάμερα να πανηγυρίζει συχνά. Κι όμως. Στο τρίποντο του Μίλος Τεόντοσιτς το έκανε και μάλιστα έντονα! Ο λόγος για τον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος μόλις είδε τον Σέρβο γκαρντ να ευστοχεί και την ομάδα του να καλύπτει τη διαφορά με τη Λαμποράλ Κούτσα, γνώριζε πολύ καλά πως η πρωτιά έφτασε... ακόμα πιο κοντά.

Η ΤΣΣΚΑ, λοιπόν, έριξε στο καναβάτσο την... παρέα του Γιάννη Μπουρούση, με τον «δίδυμο» των Μίλος Τεόντοσιτς και Νάντο Ντε Κολό να κάνει ξανά τη διαφορά. Βλέπετε, ο Σέρβος μέτρησε 17 πόντους κι ο Γάλλος σταμάτησε στους 19. Υπάρχει, όμως, κι ο Κόρι Χίγκινς. Ένας γκαρντ που δεν συγκεντρώνει πάνω του φλας όπως η... σταρ της «Αρκούδας», ωστόσο έχει εξελιχθεί σε βασικό «γρανάζι» της... καλοδουλεμένης μηχανής του coach Ιτούδη.

Τι έκανε ο Χίγκινς κόντρα στους Βάσκους; Έμεινε στο παρκέ για 27 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα μετρώντας 4/4 τρίποντα και συνολικά 18 πόντους! Ήταν εκ των κορυφαίων παικτών της ΤΣΣΚΑ και συνέχισε να δικαιώνει τον Δημήτρη Ιτούδη. Ο τελευταίος είχε δηλώσει όταν ανακοινώθηκε η απόκτηση του Χίγκινς: «Θέλαμε τον Κόρι από πέρυσι, όταν έπαιζε στην Τριούμφ. Τον είδαμε και στη Γκαζιαντέπ. Είχε σημαντικό ρόλο κι έδειξε βελτιωμένος. Είναι καλός αθλητής, μπορεί να μας βοηθήσει τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Έχει την ικανότητα να δημιουργεί σουτ για τον εαυτό του, αλλά και να δημιουργεί καταστάσεις για τους συμπαίκτες του».

Παρένθεση: O Ο Χίγκινς αποφοίτησε από το Colorado με πολύ καλούς αριθμούς στην επίθεση, εν συνεχεία βρέθηκε ανάμεσα στο NBDL (περισσότερο) και το NBA (λιγότερο) πριν μετακομίσει στην Ευρώπη κι έχει 20.3 πόντους κατά μέσο όρο με την Τριούμφ και 16 πόντους ανά αγώνα με τη Γκαζιαντέπ. Αυτά για να καταλάβετε τα λόγια του coach Ιτούδη. Κλείνει η παρένθεση.

Ο Χίγκινς, λοιπόν, δικαιώνει όσους τον πίστεψαν. Δεν είναι μόνο η εμφάνιση που πραγματοποίησε κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα. Ήταν εξαιρετικός και με τη Μπαρτσελόνα (σ.σ. 20 πόντοι με 4/5 τρίποντα), ενώ έβαλε 16 πόντους στην Χίμκι στην πρεμιέρα του TOP 16. Όσο για τη regular season; Στην αναμέτρηση με την Ουνικάχα Μάλαγα είχε 17 πόντους, ενώ στο ματς με τη Μπάμπεργκ σταμάτησε στους 23, στην πιο παραγωγική του εμφάνιση. Συνολικά στη φετινή Euroleague (21 συμμετοχές) μετράει 10 πόντους σε 20:56 συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Πιο είναι το μεγάλο του πλεονέκτημα; Το σουτ! Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Κόρι Χίγκινς σουτάρει με 65.4% στα τρίποντα στο TOP 16 έχοντας 17/26 προσπάθειες, ενώ συνολικά στη διοργάνωση έχει 27/45 σουτ τριών πόντων, δηλαδή ποσοστό 60%! Ναι, καλά καταλάβατε. Ο Αμερικανός γκαρντ (γενν. το 1989, ύψος 1.96μ.) είναι ο καλύτερος σουτέρ τριών πόντων στη Euroleague σε ποσοστό ευστοχίας!

Το 60% του Χίγκινς αφήνει πίσω το 50% του Ντε Κολό, το 48.3% του Ντατόμε, το 47.96% του Ντίμπλερ, όπως και το 47.3% του Χαραγκόντι... Κοντολογίς, ο Κόρι Χίγκινς δεν έχει τη... λάμψη των αστεριών της ΤΣΣΚΑ, δεν βρίσκεται στα στάνταρ που ήταν στις προηγούμενες ομάδες ως πρωταγωνιστής, ωστόσο έχει προσαρμοστεί άψογα στον νέο του ρόλο, δικαιώνει τον Ιτούδη που τον πίστεψε κι αποτελεί έναν εκ των πιο σημαντικών παικτών της «Αρκούδας»!