Ο 28χρονος Στεφ Κάρι σε… 28 σημεία! (vids & pics)

Ο 28χρονος Στεφ Κάρι σε… 28 σημεία! (vids & pics)

Φάνης Παναγιώτου
Ο 28χρονος Στεφ Κάρι σε… 28 σημεία! (vids & pics)

bet365

Ο Στεφ Κάρι γίνεται 28 ετών και το gazzetta.gr παρουσιάζει μέσα από 28 σημεία τη μπασκετική πορεία, όπως και τα απίστευτα ρεκόρ του παίκτη που αυτή την περίοδο εντυπωσιάζει τον πλανήτη!

Είναι εξωγήινος; Ακόμα κι αν δεν πιστεύεις πως υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες, μοιάζει δεδομένο πως ο Στεφ Κάρι θα σε βάλει σε σκέψεις! Αυτά που κάνει ο γκαρντ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς πολλές φορές δεν περιγράφονται με λόγια.

Ο Κάρι ευστοχεί από παντού, ξαπλώνει τους αντιπάλους του στο παρκέ, μοιράζει απίθανες ασίστ και το πιο σημαντικό όλων είναι πως ΟΛΑ αυτά τα κάνει να φαίνονται… εύκολα! Είναι τρομακτικό το πως βάζει τα τρίποντα το ένα μετά το άλλο κι έχουμε φτάσει στο σημείο άπαντες να φεύγουν για την άμυνα, μόλις σηκωθεί για σουτ ο Κάρι, αφού η κατάληξη πλέον μοιάζει δεδομένη!

Θα οδηγήσει ο Κάρι τους Γουόριορς ξανά στην κατάκτηση του δαχτυλιδιού; Στο 1.85 στη Vistabet,η κατάκτηση των «Πολεμιστών».

Ο Στεφ Κάρι αυτή την περίοδο είναι ο κορυφαίος παίκτης στον πλανήτη και μαζί με τους συμπαίκτες του οδηγούν τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς από το ένα ρεκόρ στο άλλο. Σήμερα (14/03) ο άλλοτε ηγέτης του Davidson γιορτάζει τα γενέθλια του και με αφορμή το γεγονός πως συμπληρώνει 28 έτη ζωής, το gazzetta.gr παρουσιάζει τη μπασκετική του πορεία μέσα από 28 σημεία.

1. Ο Στεφ Κάρι έχει το μπάσκετ μέσα του. Κι αυτό γιατί ο πατέρας του, Ντελ Κάρι, αγωνίστηκε επί σειρά ετών στο ΝΒΑ. Συγκεκριμένα, βρέθηκε στον… μαγικό κόσμο από το 1986 έως το 2002.

2. Μπάσκετ παίζει κι ο αδερφός του, Στεφ Κάρι. Τη φετινή αγωνιστική περίοδο ζει κι αυτός την εμπειρία του ΝΒΑ με τους Σακραμέντο Κινγκς.

3. Ο Ντελ Κάρι είχε πάντα μαζί του τους δύο του γιους. Μάλιστα είχαν εμφανιστεί κι αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης των αγώνων που έδινε ο βετεράνος πλέον γκαρντ.

4. Ο Στεφ Κάρι έπαιξε αρχικά μπάσκετ στο Queensway Christian College, την περίοδο που ο πατέρας του ήταν στους Τορόντο Ράπτορς κι εν συνεχεία αγωνίστηκε στο Charlotte Christian School, καθώς εκεί μετακόμισε η οικογένεια του μόλις ο Ντελ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

5. Ξεχώρισε με την παρουσία του και στο NCAA. Επέλεξε το Davidson, με τον προπονητή του Bob McKillop να δηλώνει «Περιμένουμε να τον δούμε. Είναι κάτι… εντυθπωσιακό!»

6. Στο πρώτο του ματς στο κολέγιο μέτρησε 15 πόντους αλλά και 13 λάθη. Δεν πτοήθηκε στο ελάχιστο. Συνέχισε με 32 πόντους και 9 ριμπάουντ στο επόμενο παιχνίδι του, ενώ ολοκλήρωσε την πρώτη του σεζόν με μέσο όρο 21.5 πόντους! Ήταν δεύτερος πίσω από τον Κέβιν Ντουράντ.

7. Το ταλέντο του στα σουτ τριών πόντων δεν είναι… φετινό φαινόμενο. Ανέκαθεν εκτελούσε από τη γραμμή του τριπόντου. Στον ημιτελικό με το Furman πέτυχε το 113ο τρίποντο του κι έσπασε την επίδοση του… γνωστού μας Κι κι Κλαρκ (σ.σ. Αιγάλεω, Άρης…) για τα περισσότερα εύστοχα ως Freshman!

8. Το 2007 εμφανίστηκε και στο Παγκόσμιο U19 βοηθώντας την Team USA να φτάσει στο ασημένιο μετάλλιο. Είχε 9.4 πόντους κατά μέσο όρο.

9. Στη Sophomore season του ανέβασε ακόμα περισσότερο τους αριθμούς του. Σκόραρε 25.5 πόντους κατά μέσο όρο. Μάλιστα οδήγησε και το Davidson στην πρώτη του νίκη σε NCAA tournament από το 1969! Ήταν κόντρα στον Gonzaga (82-76) όταν ο Στεφ Κάρι μέτρησε 40 πόντους με 8-10 τρίποντα!

10. Στις 23 Μαρτίου του 2008 ο Κάρι οδηγεί το Davidson σε ακόμα μία σπουδαία πρόκριση, καθώς με 25 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, ηγήθηκε της ομάδας του στην ανατροπή επί του Georgetown (74-70). Επόμενο βήμα; Πρόκριση στην προημιτελική φάση, με τον Κάρι να πετυχαίνει 33 πόντους κόντρα στο Wisconsin. Εν συνεχεία η ομάδα του ηττήθηκε από το Kansas, ωστόσο ο Στεφ Κάρι είχε ήδη γράψει ιστορία, αφού όχι μόνο μπήκε σ’ ένα κλειστό κλαμπ έχοντας 30+ πόντους στα τέσσερα πρώτα του ματς στο τουρνουά του NCAA, αλλά παράλληλα έσπασε όλα τα ρεκόρ έχοντας 159 εύστοχα τρίποντα σε μία σεζόν!

11. Στη Junior season συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και στις 3 Ιανουαρίου του 2009 κατάφερε να ξεπεράσει τους 2000 πόντους στην κολεγιακή του καριέρα. Δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στις 28 του Φλεβάρη κατάφερε να περάσει στην πρώτη θέση των σκόρερ στην ιστορία του Davidson. Ολοκλήρωσε την πορεία του στο NCAA με μέσο 25.3 πόντους και ποσοστό στα τρίποντα 41.2%! Όλα αυτά σε 104 ματς, αφού έχασε μόλις ένα εξαιτίας τραυματίσμου. Ήταν σταθερά ο ηγέτης του Davidson.

12. Επόμενος σταθμός το ΝΒΑ. Έγινε draft στη θέση Νο.7 από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς κι έδειξε από την αρχή το ταλέντο του, με μέσο όρο 17.5 πόντους. Έχασε, όμως, το βραβείο του rookie της χρονιάς από τον Ταϊρίκ Έβανς.

13. Στο All Star Weekend 2011 κατάφερε να αναδειχθεί νικητής στον διαγωνισμό skills challenge.

14. Η σεζόν 2011-12 ήταν η χειρότερη μέχρι τώρα στην καριέρα του. Οι αριθμοί του έπεσαν στους 14.7 πόντους κατά μέσο όρο και πήρε μέρος σε μόλις 26 ματς, καθώς ταλαιπωρήθηκε από σοβαρούς τραυματισμούς στον αστράγαλο.

15. Πριν από τη σεζόν 2012-13, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς τον υπέγραψαν γι’ ακόμα τέσσερα χρόνια. Ήταν η εποχή που βρήκε το… ταίρι του. Τον Κλέι Τόμπσον! Πολλοί κατηγόρησαν τους Ουόριορς για τη συγκεκριμένη κίνηση, εξαιτίας του ιατρικού ιστορικού του Στεφ Κάρι, ωστόσο ο τελευταίος απάντησε με εντυπωσιακές εμφανίσεις. Κορυφαία εκείνη κόντρα στους Νικς, όταν μέτρησε 54 πόντους με 11 εύστοχα τρίποντα!

16. Ο Στεφ Κάρι παρουσιάζεται όλο και καλύτερος. Τη σεζόν 2013-14 ανεβάζει τους αριθμούς του στους 24 πόντους κατά μέσο όρο και κερδίζει την πρώτη του συμμετοχή σε All Star Game.

17. Τη σεζόν 2014-15 οι Ουόριορς εμπιστεύτηκαν ως πρώτο προπονητή τον Στιβ Κερ και με τον Στεφ Κάρι ηγέτη εντυπωσίασαν τους πάντες. Ο γκαρντ των «Πολεμιστών» ήταν… ασταμάτητος και στις 9 Απριλίου έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα σε μία σεζόν. Ήταν η αναμέτρηση με τους Μπλέιζερς:

18. Τελείωσε τη regular season με μέσο όρο 23.8 πόντους, 7.7 ασίστ και 2.2 κλεψίματα, με το βραβείο του MVP της χρονιάς να καταλήγει στα χέρια του.

19. Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις συνεχίστηκαν και στα playoffs. Στο Game 6 της σειράς με τους Μέμφις Γκρίζλις ο Κάρι μέτρησε 8 εύστοχα τρίποντα, επίδοση ρεκόρ σε αγώνα playoffs, ενώ στο Game 3 της σειράς με τους Χιούστον Ρόκετς έσπασε το ρεκόρ με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα σε postseason!

20. Στους Τελικούς είχε κάποια σκαμπανεβάσματα. Τελείωσε, όμως, τη σειρά με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς έχοντας μέσο όρο 26 πόντους και 6.3 τελικές πάσες, με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς ν’ ανεβαίνουν στην κορυφή του κόσμου.

21. Πολλοί πίστεψαν πως το ταβάνι του Κάρι και τον Ουόριορς ήταν όσα έγιναν στη διάρκεια της σεζόν 2014-15. Λάθος. Η χρονιά που διανύουμε είναι χρονιά των ρεκόρ κι έτσι ξεκίνησε. Ο Κάρι πέτυχε 40 πόντους στο πρώτο ματς της χρονιάς κόντρα στους Πέλικανς, τους περισσότερους από MVP της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, μετά τους 41 του Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ το 1972!

22. Στις 31 Οκτωβρίου ο Κάρι σημειώνει 53 πόντους κόντρα στους Πέλικανς και γίνεται ο πρώτος παίκτης μετά τον Μάικλ Τζόρνταν (σεζόν 1989-90) που πετυχαίνει 118 πόντους στα πρώτα τρία ματς της σεζόν!

23. Στις 28 Δεκεμβρίου του 2015 ο Στεφ Κάρι βρέθηκε ως αντίπαλος με τον αδερφό του Σεθ για πρώτη φορά στο ΝΒΑ! Οι Ουόριορς αντιμετώπισαν τους Κινγκς κι ο ηγέτης των «Πολεμιστών» μέτρησε 23 πόντους, 14 ριμπάουντ και 10 ασίστ για το 6ο triple double της καριέρας του.

24. Στις 22 Ιανουαρίου μέτρησε 39 πόντους, 12 ασίστ και 10 ριμπάουντ. Οι Ουόριορς επικράτησαν των Πέισερς με 122-110, ο Κάρι πέτυχε 8 τρίποντα κι έφτασε τα 200 εύστοχα, όντας ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που φτάνει τα 200 σε τέσσερις σερί χρονιές! Απίθανο.

25. Στις 25 Φεβρουαρίου σημειώνει 51 πόντους στη νίκη των Ουόριορς επί των Μάτζικ με 130-114. Αυτό ήταν το ματς όπου ο Κάρι έσπασε το ρεκόρ του Κόρβερ, ο οποίος είχε πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο για 127 σερί αναμετρήσεις.

26. Στη νίκη επί των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με το θεαματικό τρίποντο που έβαλε στα -0.6’’ για το φινάλε και συνολικά μέτρησε 12 σουτ τριών πόντων. Ισοφάρισε το ρεκόρ των Κόμπι Μπράιαντ & Ντόνιελ Μάρσαλ.

27. Στο ματς με τους Θάντερ έσπασε το προσωπικό του ρεκόρ των 288 εύστοχων τριπόντων σε μία σεζόν και στο ματς με τους Ορλάντο Μάτζικ πριν από λίγες ημέρες έγινε ο πρώτος στην ιστορία του ΝΒΑ που πετυχαίνει 300 εύστοχα σουτ τριών πόντων!

28. Ο Στεφ Κάρι γράφει ιστορία με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, οι οποίοι κυνηγούν το ρεκόρ των Σικάγο Μπουλς της σεζόν 1995-96, ωστόσο έχει στη συλλογή του και δύο χρυσά μετάλλια σε Μουντομπάσκετ (2010 & 2014) με την Team USA!

Και τα ρεκόρ συνεχίζονται...

 

NBA Τελευταία Νέα