Στιγμές Ντιντιέ Ντρογκμπά (vids)

Στιγμές Ντιντιέ Ντρογκμπά (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Στιγμές Ντιντιέ Ντρογκμπά (vids)

bet365

Ο ... βασιλιάς της Τσέλσι κλείνει σήμερα τα 38 του χρόνια και το gazzetta.gr θυμάται στιγμές λάμψης του Ιβοριανού με τη μπλε φανέλα!

Μπορεί πλέον ν' αγωνίζεται στον Καναδά για λογαριασμό της Impact Montreal, αλλά η σχέση τους με τον λονδρέζικο σύλλογο θα παραμείνει μοναδική.

Η αγγλική ομάδα θα είναι αυτή την οποία ο «Drog» θα βάζει πάντοτε πάνω από τις υπόλοιπες κι ας μην επέστρεψε τελικά φέτος για να βρεθεί δίπλα στον Γκους Χίντινκ στον πάγκο με την ιδιότητα του βοηθού προπονητή.

Την πρώτη φορά αποχώρησε ως Πρωταθλητής Ευρώπης με τη φανέλα της Τσέλσι, τη δεύτερη ως Πρωταθλητής Αγγλίας αλλά και κάτοχος του Λιγκ Καπ σε μια εξαιρετική σεζόν για τον σύλλογο υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο.

Η Τσέλσι, πρωί – πρωί του ευχήθηκε για τα γενέθλιά του, όπως το έκανε και ο ίδιος για τα 111α γενέθλια του συλλόγου, μια μέρα νωρίτερα και το gazzetta.gr θυμάται και θυμίζει στιγμές που ο Ντρογκμπά θα έχει σίγουρα σε βίντεο και θα τις αναπολεί από τον μακρινό Καναδά, τις ημέρες, τουλάχιστον, που δεν θα βρίσκεται στα επίσημα του «Στάμφορντ Μπριτζ»...

Παίξε ένα στοίχημα στον αγώνα Γιουβέντους - Σασσουόλο και μόνο στη Vistabet, πάρε τα λεφτά σου πίσω αν ο Ντιμπάλα γράψει το 1-0, αλλά και έως 100% bonus στο παρολί!

Πρώτη και καλύτερη δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το γκολ με κεφαλιά λίγο πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ στο Μόναχο το 2012, αλλά και το νικητήριο πέναλτι με το οποίο οι «μπλε» αναρριχήθηκαν στην κορυφή της Ευρώπης...

Για να φτάσει η ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο, τότε, στην κατάκτηση του τροπαίου, έπρεπε να ξεπεράσει και το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά, με τον Ιβοριανό να σκοράρει στο πρώτο, εντός έδρας παιχνίδι για το 1-0, προτού ο δραματικός επαναληπτικός ολοκληρωθεί με το τελικό 2-2, με τον Τόρες να πετυχαίνει το γκολ στο φινάλε!

Τη χρονιά του Τσάμπιονς Λιγκ, στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, οι «μπλε» αντιμετώπισαν την Τότεναμ και ο Ιβοριανός στράικερ πέτυχε ένα γκολ το οποίο έχει χαρακτηριστεί από τα καλύτερα – αν όχι το καλύτερο – που έχει επιτευχθεί στο «Γουέμπλεϊ». Το σύνολο του Ντι Ματέο έφτασε στο επιβλητικό 5-1 για να περάσει στον τελικό και να συνεχίσει μέχρι την κατάκτηση του FA Cup κόντρα στη Λίβερπουλ.

Πιο πίσω, στο 2008, όταν και βοήθησε την Τσέλσι να φτάσει στον πρώτο τελικό Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά σκόραρε δις απέναντι στη Λίβερπουλ στη ρεβάνς του «Στάμφορντ Μπριτζ», σ' ένα παιχνίδι που είχε τη δική του ιστορία. Οι «μπλε» μετά το 1-1 που διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Ρίισε στο «Άνφιλντ», επιβλήθηκαν 3-2 με δύο γκολ από τον Ιβοριανό κι ένα από τον Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος λίγες μέρες νωρίτερα είχε χάσει τη μητέρα του και σε αυτή αφιέρωσε την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι...

Στους τελικούς Κυπέλλου του 2007 και του 2009 είχε παίξει καθοριστικό ρόλο για να προσθέσει η Τσέλσι τα τρόπαια στη συλλογή της. Κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν από – αισίως εννέα – χρόνια άλλαξε εξαιρετικά τη μπάλα με τον Λάμπαρντ και πάνω στην κίνηση την «τσίμπησε» για να σημειώσει το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού και ν' αναδείξει την τροπαιούχο ομάδα. Δύο χρόνια αργότερα, είχε ισοφαρίσει προτού ο Λάμπαρντ κάνει την ανατροπή στο ματς με αντίπαλο την Έβερτον στο «στολίδι» του Λονδίνου, με προπονητή τον Γκους Χίντινκ...

Στο «Γκούντισον Παρκ» τη σεζόν 2006-2007, έχει επίσης πετύχει ένα από τα καλύτερα γκολ της καριέρας του, όταν δίχως να χρονοτριβήσει, από μεγάλη απόσταση σούταρε δυνατά και δεν άφησε περιθώρια, δίνοντας στη μπάλα τροχιά... αποκλειστικά για τα δίχτυα, ολοκληρώνοντας την τεράστια ανατροπή της Τσέλσι με το τελικό 3-2 στο 86ο λεπτό! Πριν από αυτό το γκολ, είχε πετύχει ακόμα ένα πανέμορφο τέρμα με δεξί σουτ ο Λάμπαρντ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα