Ο Αγγελος των ΠΑΟΚτσήδων γίνεται 63 ετών

Ο Αγγελος των ΠΑΟΚτσήδων γίνεται 63 ετών

bet365

Γεννημένος στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, στο «Μπαξέ Τσιφλίκι», ο Αγγελος Αναστασιάδης λατρεύτηκε και μισήθηκε, όσο κανείς άλλος στην Τούμπα…

Γέννημα θρέμμα των Νέων Επιβατών, ο «είναι τρελός, ο Αγγελος» γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου 1953, σήμερα γίνεται 63 ετών, συνεχίζοντας να αποτελεί σημείο αναφοράς για την οικογένεια του «Δικεφάλου»

«ΠΑΟΚτσής ως το κόκκαλο», με πολλούς φίλους και εχθρούς στα πέριξ της Τούμπας, έζησε σχεδόν τα πάντα με την αγαπημένη του ομάδα. Το μόνο που δεν κατάφερε είναι να την οδηγήσει ως προπονητής στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Όλα τα υπόλοιπα τα πέτυχε. Ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα το 1973 κι έμεινε στην Τούμπα μέχρι το 1981 κατακτώντας το πρωτάθλημα τη σεζόν 1975-76 και το κύπελλο το 1974.

Το καλοκαίρι του 1981 μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό, όπου αγωνίστηκε για τρία χρόνια κατακτώντας πρωτάθλημα και κύπελλο με το «τριφύλλι», ενώ ακολούθησαν η Κόρινθος, ο Διαγόρας Ρόδου καικ ρέμασε τα παπούτσια του το 1987 στις ΗΠΑ όπου αγωνιζόταν σε σύλλογο ομογενών. Φόρεσε 12 φορές τη φανέλα της Εθνικής ομάδας πετυχαίνοντας ένα γκολ (στο ντεμπούτο του).

Κάθισε στους πάγκους αρκετών ελληνικών ομάδων (Διαγόρας, Καβάλα, Εδεσσαϊκός, Ηρακλής, Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς), βρέθηκε για μια επταετία στην Εθνική Κύπρου, με τον ΠΑΟΚ να αποτελεί σημείο αναφοράς.

Και πώς να μην είναι όταν έχει καθίσει σε τέσσερις διαφορετικές περιόδους και ως προπονητής του, έζησε το μύθο του Χάιμπουρι, αποκλείοντας την Αρσεναλ το 1997 και το 2003 στέφθηκε κυπελλούχος Ελλάδας, υπογράφοντας τον τελευταίο τίτλο του «Δικεφάλου».

Πέρσι κάθισε για τέταρτη φορά στον ασπρόμαυρο πάγκο. Παρά το καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, απολύθηκε στις 16 Μαρτίου 2015, παραμένοντας ο προπονητής με τα περισσότερα ματς στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Ο Αναστασιάδης μετρά 163 αγώνες πρωταθλήματος ως τεχνικός του «Δικεφάλου» με απολογισμό 95 νίκες (58%), 25 ισοπαλίες (16%) και 43 ήττες (26%), ενώ συνολικά έχει κοουτσάρει τον Δικέφαλο σε 213 αγώνες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα