Ο Ουίλιαμς «οργιάζει» κι ο Παναθηναϊκός πετάει!

Ο Ουίλιαμς «οργιάζει» κι ο Παναθηναϊκός πετάει!

Ο Ουίλιαμς «οργιάζει» κι ο Παναθηναϊκός πετάει!
Ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την 5η του σερί νίκη στο TOP 16 της Euroleague, με τον Έλιοτ Ουίλιαμς να κερδίζει ξανά τις εντυπώσεις με την παρουσία του στο παρκέ.

Το ματς στην Ανδαλουσία ήταν πολύ σημαντικό για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» προερχόντουσαν από σερί επιτυχίες κι έψαχναν ακόμα μία νίκη, καθώς ενδεχόμενη ήττα θα ήταν πισωγύρισμα. Η μπάλα από την αρχή πήγε στον Έλιοτ Ουίλιαμς. Οι πρώτες επιθέσεις του Παναθηναϊκού πήγαν στον Αμερικανό G/F, ο οποίος πρόσθεσε ακόμα μία πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του και με 16 πόντους - 3 ριμπάουντ οδήγησε το «Τριφύλλι» σε ακόμα μία νίκη.

Για την αγωνιστική παρουσία του Ουίλιαμς έχουν γραφτεί πολλά. «Ο Γουίλιαμς το 'χει γενικώς! Μπορεί να σκοράρει, είτε με σουτ, είτε με διείσδυση και σε φάσεις ένας εναντίον ενός, μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του και βεβαίως μπορεί να αποφορτίσει τον Καλάθη, τον Διαμαντίδη και τον Φελντίν, που τραβάνε το κουπί από την αρχή της σεζόν», είχε σχολιάσει πρόσφατα ο Βασίλης Σκουντής στο gazzetta.gr.

Μεγάλη μάχη στο ΣΕΦ με φόντο την πρόκριση στους «8» της Euroleague! Παίξε ένα στοίχημα στον αγώνα Ολυμπιακός - Λαμποράλ, και αν κερδίσεις, η Vistabet πιστώνει έως 100€ στα κέρδη σου.

Κι η αλήθεια είναι πως ο Ουίλιαμς ήρθε με εξαιρετικές προδιαγραφές στην Ελλάδα. Ήταν κορυφαίος σκόρερ στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ με μέρο όσο 28.4 πόντους κατά μέσο όρο και το μοναδικό ερωτηματικό είχε να κάνει με το πόσο γρήγορα θα προσαρμοστεί. Κι ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό δεν χρειάστηκε μεγάλο διάστημα! Ήδη στη Basket League είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς με μέσο όρο 15 πόντους ανά συμμετοχή (3 ματς), ενώ στη Euroleague έχει συμβάλει τα μέγιστα στην αγωνιστική βελτίωση των «πράσινων».

Θέλετε αριθμούς; Ο Παναθηναϊκός στο TOP 16 σημείωνε 73.7 πόντους κατά μέσο όρο στις 7 πρώτες αναμετρήσεις, ενώ με τον Έλιοτ Ουίλιαμς οι συγκεκριμένος αριθμός έχει ανέβει στους 76 πόντους. Εκτός από την επίθεση, ο Αμερικανός G/F δίνει λύσεις και στην άμυνα. Παίζει έξυπνα όταν η ομάδα του είναι σε θέση άμυνας και προσφέρει σημαντικά λόγω των μακριών άκρων του. Συγκεκριμένα, το «Τριφύλλι» είχε 73.6 πόντους παθητικό στα πρώτα ματς της δεύτερης φάσης της Euroleague, ενώ στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις του TOP 16 δέχεται 64.5 πόντους!

Ο Ουίλιαμς απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στη δεύτερη του Αμερικανού G/F με την πράσινη φανέλα, ο Ουίλιαμς ήταν βασικός και στις δύο συμμετοχές του στη Euroleague μένει στο παρκέ για 31:32 λεπτά κατά μέσο όρο. Το γεγονός αυτό, μαζί με την παρουσία του Μαρκέζ Χέινς, επιτρέπει στον Νικ Καλάθη να παίρνει... ανάσες, κάτι που βοηθάει τον ίδιο να παίζει καλύτερα.

Πάρτε για παράδειγμα την εκτός έδρας δοκιμασία με την Ουνικάχα Μάλαγα. Ο διεθνής γκαρντ έμεινε στο παρκέ για 30 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα φτάνοντας στο double-double με 10 πόντους και ισάριθμες τελικές πάσες. Όσο για το καθοριστικό ματς με τη Φενέρμπαχτσε; Ο Νικ Καλάθης έμεινε στο παρκέ για 24:31 -ο χαμηλότερος χρόνος του στη φετινή Euroleague- τη στιγμή που ο μέσος όρος του φτάνει στα 31:05. Δεν χρειάστηκε, όμως, ν' αγωνιστεί περισσότερο, αφού ο Σάσα Τζόρτζεβιτς διαθέτει πλέον περισσότερα... όπλα στα χέρια του.

Ο Παναθηναϊκός έχει βελτιώσει και τα ποσοστά του με τον Έλιοτ Ουίλιαμς στο ρόστερ του. Σε γενικές γραμμές οι έξι φορές είναι σαφώς καλύτεροι όταν αγωνίζεται ο Αμερικανός G/F, ο οποίος έχει ξεκινήσει εξαιρετικά στη Euroleague, με μέσο όρο 15 πόντους (55% στα δίποντα) και 2.5 ριμπάουντ στα 31:32 λεπτά μου μένει στο παρκέ ανά παιχνίδι.

Μετά το αρνητικό ξεκίνημα στο TOP 16 της Euroleague και την ήττα στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό έμοιαζε δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να προχωρήσει σ' ενίχυση. Και για την ώρα φαίνεται πως βρήκε τον... άνθρωπο του στο πρόσωπο του Έλιοτ Ουίλιαμς, ο οποίος έχει ήδη αγαπηθεί από τους φίλους του «Τριφυλλιού» και μοιάζει δεδομένο πως το όνομα του θα γίνει σύνθημα στα χείλη τους στις… επόμενες πτήσεις που θα πραγματοποιήσει στο ΟΑΚΑ. Όπως έκανε κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.