Ο Ράντολφ που ανεβάζει επίπεδο τη Λοκομοτίβ! (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Ο Ράντολφ που ανεβάζει επίπεδο τη Λοκομοτίβ! (vids)
Η Λοκομοτίβ Κούμπαν «διέλυσε» την Τσεντεβίτα και το gazzetta.gr γράφει για τον μεγάλο πρωταγωνιστή, Άντονι Ράντολφ.

Με την επιστροφή της Euroleague από τη διακοπή, άπαντες είχαν να λένε για το αήττητο της Φενέρμπαχτσε. Εξίσου εντυπωσιακή, όμως, είναι κι η πορεία της Λοκομοτίβ Κούμπαν, η οποία υποδέχτηκε την Τσεντεβίτα για την 8η αγωνιστική του TOP 16 και δεν άφησε κανένα περιθώριο έκπληξης.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα «διέλυσε» τους Κροάτες, με τον Άντονι Ράντολφ να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Ο Αμερικανός φόργουορντ έμεινε στο παρκέ για 27:51 και... πρόλαβε να φορτώσει το αντίπαλο καλάθι με 28 πόντους (9/10 δίποντα) έχοντας ακόμα 13 ριμπάουντ (4 επιθετικά), 5 ασίστ, και μόλις λάθη στο ενεργητικό του, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί -αναμενόμενα- MVP της αγωνιστικής:

Η συγκεκριμένη εμφάνιση ήταν απλά η συνέχεια των πολύ θετικών που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα ο Ράντολφ. Πριν από λίγο καιρό μέτρησε 22 πόντους κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, ενώ με αντιπάλους τις Ουνικάχα Μάλαγα & Νταρουσάφακα είχε από 18 πόντους. Γενικά κάνει... φοβερό TOP 16 με μέσο όρο 15.6 πόντους (61.8% στα δίποντα) και 5.4 ριμπάουντ.

Όχι ότι στην πρώτη φάση υστερούσε. Ρωτήστε και τους ψηλούς της Μπαρτσελόνα, κόντρα στους οποίους ο Ράντολφ είχε 16 πόντους και 7 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 4 επιθετικά. Γενικά ο Ράντολφ μετράει φέτος 14.5 πόντους και 4.7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στη Euroleague, με το ποσοστό του στα δίποντα να φτάνει στο 57.3% και τον Γιώργο Μπαρτζώκα να... τρίβει τα χέρια του για την απόδοση του Αμερικανού φόργουορντ.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι πως ο Άντονι Ράντολφ έχασε το πρώτο κομμάτι της σεζόν επειδή ήταν τραυματίας. Ο Σίνγκλετον με τον Κράβτσοφ (σ.σ. ο δεύτερος πήγε στη Σαραγόσα μετά την επιστροφή του Ράντολφ) κάλυψαν το... κενό του κι από τη στιγμή που πάτησε ξανά παρκέ η Λοκομοτίβ Κούμπαν είναι ακόμα καλύτερη! Οι Ρώσοι έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Ντιλέινι είναι από τις ομάδες που έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις με τη φετινή τους πορεία, ωστόσο όταν ο Ράντολφ πιάνει καλή απόδοση, τότε παρουσιάζεται ακόμα πιο βελτιωμένη.

Ίσως να μην έπρεπε να μας κάνει εντύπωση το παραπάνω γεγονός κι ο λόγος είναι πως το ταλέντο του Αμερικανού φόργουορντ είναι δεδομένο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ράντολφ (γενν. το 1989, ύψος 2.13μ.) ήταν Νο.14 στο NBA draft 2008 κι αγωνίστηκε στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου μέχρι το 2014. Φόρεσε τις φανέλες των Ουόριορς, Νικς, Τίμπεργουλβς & Νάγκετς και μέτρησε συνολικά 252 συμμετοχές στη regular season (7.1π., 4.3ρ.) τις 43 μάλιστα ως βασικός, ενώ πήρε μέρος και σε 5 ματς playoffs (5.2π.) με το Ντένβερ.

ΟΚ, πρωταγωνιστής δεν κατάφερε να γίνει στο ΝΒΑ. Για την ακρίβεια, δεν δικαίωσε τις... προδιαγραφές που είχε όταν γινόταν draft, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν χρονιές όπου είχε διψήφιο αριθμό πόντων κατά μέσο όρο. Στην Ευρώπη, όμως, δείχνει ικανός να κάνει τη διαφορά κι ως μέλος του πολύ καλού συνόλου που έχει δημιουργήσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, μπορεί να βοηθήσει τη Λοκομοτίβ Κούμπαν να φτάσει ψηλά!