Λίλαρντ, ο πιο υποτιμημένος σταρ του NBA! (vids)

Φάνης Παναγιώτου
Λίλαρντ, ο πιο υποτιμημένος σταρ του NBA! (vids)

bet365

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ κάνει... παπάδες το τελευταίο διάστημα κι επιβεβαιώνει γι' ακόμα μία φορά το ταλέντο του, το οποίο, όμως, φαίνεται πως δεν ήταν αρκετό για να τον κάνει All Star!

Τελείωσε την κολεγιακή του καριέρα με ποσοστό στα τρίποντα κοντά στο 40% και συνολικά 18.6 πόντους κατά μέσο όρο, σημειώνοντας 24.5 ανά παιχνίδι στην τελευταία του χρονιά στο Weber State. Σκόρερ ολκής από τα πρώτα χρόνια ο Ντέιμιαν Λίλαρντ (γενν. το 1990, ύψος 1.91μ.), ο οποίος το καλοκαίρι του 2012 πήρε μέρος στη διαδικασία του NBA draft κι επιλέχθηκε από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς στο Νο.6.

Η πορεία του στο NBA ξεκίνησε ιδανικά. Στο ντεμπούτο του μέτρησε απέναντι στους Λέικερς 23 πόντους και 11 ασίστ, με αποτέλεσμα να γίνει ο μοναδικός μετά τους Όσκαρ Ρόμπερτσον και Αϊζάια Τόμας που έχει τουλάχιστον 20 πόντους και 10 τελικές στην πρώτη του εμφάνιση στο ΝΒΑ. Ο Λίλαρντ συνέχισε να... σκοράρει ακατάπαυστα, ολοκλήρωσε τη σεζόν με 19 πόντους, 6.5 ασίστ, 3.1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο κι αναδείχθηκε rookie της χρονιάς!

2013-14: ΧΡΟΝΙΑ ΟΝΕΙΡΟ
Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ συνέχισε να παρουσιάζει εξέλιξη στο παιχνίδι του και την επόμενη χρονιά σκόραρε ξανά με φοβερό ρυθμό. Στις 7 Ιανουαρίου πέτυχε 41 πόντους κόντρα στους Σακραμέντο Κινγκς και μάλιστα έβαλε τους 26 στην τέταρτη περίοδο! Έτσι, οι προπονητές επέλεξαν τον Λίλαρντ για το All Star Game, με τον γκαρντ των Τρέιλ Μπλέιζερς να πετυχαίνει κάτι μοναδικό, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που παίρνει μέρος σε όλους τους διαγωνισμούς, καθώς ήταν ήδη στο Rising Stars Challenge, το Skills Challenge, τον διαγωνισμό τριπόντων, όπως και τον διαγωνισμό καρφωμάτων!

Ο Λίλαρντ τελείωσε τη χρονιά με 20.7 πόντους κατά μέσο όρο, ωστόσο το σημαντικό ήταν πως έζησε για πρώτη φορά την εμπειρία των playoffs! Οι Μπλέιζερς αντιμετώπισαν τους Ρόκετς και στο πρώτο του ματς μέτρησε 31 πόντους & 5 τελικές πάσες! Εντυπωσιακός. Και στη συνέχεια κατάφερε να... πετάξει έξω τους Ρόκετς, ευστοχώντας μάλιστα σ' ένα φοβερό buzzer beater στη διάρκεια του Game 6, όπως θα δείτε στη συνέχεια. Οι Μπλέιζερς απέκλεισαν το Χιούστον που είχε το πλεονέκτημα έδρας, εν συνεχεία αποκλείστηκαν από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, ωστόσο ο Λίλαρντ μέτρησε στα playoffs 22.9 πόντους, 6.5 ασίστ και 5.1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο!

ΤΟΝ ΑΓΝΟΗΣΑΝ!
Το καλοκαίρι του 2014 για την Team USA είχε στο πρόγραμμα το Παγκόσμιο Κύπελλο, με αποκλειστικό στόχο την κορυφή. Κανείς -εύλογα- θα μπορούσε να υποθέσει ότι ο Λίλαρντ θα βρίσκεται στην τελική δωδεκάδα, από τη στιγμή που πολλά ονόματα δεν κατέβηκαν στη διοργάνωση που έλαβε χώρα στην Ισπανία. Κι όμως. Ο Λίλαρντ έμεινε εκτός δωδεκάδας, με τον Ντέρικ Ρόουζ να βρίσκεται κανονικά στην αποστολή, παρά το γεγονός ότι ερχόταν από συνεχόμενους και μάλιστα αρκετά σοβαρούς τραυματισμούς.

Η επόμενη φορά που τον αγνόησαν ήταν στο περσινό All Star Game. Τι κι αν ο γκαρντ των Τρέιλ Μπλέιζερς συνέχιζε τις θετικές εμφανίσεις; Τι κι αν είχε πετύχει 43 πόντους κόντρα στους Σαν Αντόνιο Σπερς, στην πιο παραγωγική εμφάνιση της καριέρας του; Ο Λίλαρντ δεν βρισκόταν στις αρχικές επιλογές για τη... μεγάλη γιορτή του μπάσκετ, αν και τελικά ο τραυματισμός του Μπλέικ Γκρίφιν τον οδήγησε στο All Star Game 2015. Είναι γεγονός, όπως πως αρχικά τον είχαν αγνοήσει.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ
Στις 9 Ιουλίου του 2015 ο Λίλαρντ υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο με τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, με τις συνολικές απολαβές του να φτάνουν τα 120.000.000 δολάρια! Είναι φανερό πως η ομάδα υπολογίζει τον συγκεκριμένο παίκτη ως τον ηγέτη της για πολλά χρόνια, ωστόσο δεν φρόντισε να τον... βοηθήσει ιδιαίτερα. Βλέπετε, παρά το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια οι Μπλέιζερς είχαν θετική πορεία και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τα playoffs, το καλοκαίρι που μας πέρασε, αποδυναμώθηκαν σε τεράστιο βαθμό!

Το Πόρτλαντ έχασε σχεδόν όλους του τους βασικούς παίκτες, με αποκορύφωμα -φυσικά- τον ΛαΜάρκους Όλντριτζ, ο οποίος μετακόμισε στους Σπερς. Έτσι, οι ειδικοί έκαναν λόγο για μία χρονιά στην οποία δεν θα έπρεπε να υπάρχουν απαιτήσεις από τους Μπλέιζερς, καθώς θα ήταν σπουδαίο επίτευγμα ακόμα κι αν κατάφερναν έστω να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στην postseason. Οι προβλέψεις τους έφεραν κάτω από τη 12η θέση, ωστόσο με τον Λίλαρντ οδηγό οι Μπλέιζερς αποτελούν την ομάδα... έκπληξη!

Ο ηγέτης του Πόρτλαντ πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρα του με 25.1 πόντους (37.2% στα τρίποντα), 4.2 «σκουπίδια» και 7.2 τελικές πάσες ανά συμμετοχή, με τους Μπλέιζερς να... φιγουράρουν στην 7η θέση της Δύσης, με ρεκόρ 30 νίκες και 27 ήττες.

ΔΕΝ ΜΕ ΘΕΛΕΤΕ; ΟΡΙΣΤΕ!
Ο Λίλαρντ, λοιπόν, πραγματοποιεί φέτος την πιο καλή -με βάση τους αριθμούς- χρονιά της καριέρας του στο ΝΒΑ. Και τι μ' αυτό; Τον αγνόησαν ξανά! Ο γκαρντ των Τρέιλ Μπλέιζερς δεν πήρε μέρος στο All Star Game 2016, ωστόσο αμέσως μετά τη διακοπή φρόντισε να δώσει τις απαντήσεις τους, καθώς με 51 πόντους (9/12 τρίποντα) οδήγησε την ομάδα του στην εντυπωσιακή νίκη επί των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με 137-105!

Συνολικά, ο Λίλαρντ μετράει 30+ πόντους στα τελευταία ματς, με τους Μπλέιζερς να έχουν επικρατήσει των Γκρίζλίς (33π.), των Ρόκετς (31π.), των Ουόριορς (51π.), των Τζαζ (30π.) και των Νετς (34π.), με τις επιδόσεις του PG από το Weber state να βρίσκονται στην παρένθεση.

Το πόσο υποτιμούν, όμως, τον Λίλαρντ φαίνεται ακόμα από το γεγονός ότι αρχικά είχε μείνει εκτός από τη λίστα με τους υποψήφιους της Team USA για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016. Ανακοινώθηκαν συνολικά 48 παίκτες κι ο γκαρντ των Μπλέιζερς δεν βρισκόταν ανάμεσα στα ονόματα! Πρόσφατα, όμως, η συγκεκριμένη... αδικία αποκαταστάθηκε, με τον Jerry Colangelo να ενημερώνει πως ο Λίλαρντ θα βρεθεί κανονικά στην προετοιμασία της Team USA...

 

NBA Τελευταία Νέα