Ο Μέσι κυνηγάει τους Γκριβς και Μίλερ

Ο Μέσι κυνηγάει τους Γκριβς και Μίλερ

Κώστας Ζάλιαρης
Ο Μέσι κυνηγάει τους Γκριβς και Μίλερ

bet365

Τί ισχύει για τα 301 γκολ του Μέσι στη La Liga και τι απομένει στον Αργεντινό για να γίνει... ο κορυφαίος όλων; Το gazzetta.gr απαντάει και αναλύει το... κυνηγητό που πρέπει να συνεχίσει ο μάγος.

Εδώ και αρκετό καιρό (για την ακρίβεια από τον Νοέμβρη του 2014) ο Λιονέλ Μέσι έχει ξεπεράσει τα 251 γκολ του Τέλμο Θάρρα και δεν υπάρχει κανείς πλέον που να μπορεί να διεκδικήσει την κορυφή στον πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών όσον αφορά την Πριμέρα Ντιβισιόν.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι στα 246 τέρματα, αρκετά πιο πίσω και με τους ρυθμούς που συνεχίζουν οι δυο τους δύσκολα θα καταφέρει να τον πιάσει στο άμεσο μέλλον, ενώ, αμέσως μετά τον Πορτογάλο έρχονται οι Ούγκο Σάντσεθ και Ραούλ που σταμάτησαν στα 234 και 228 γκολ αντίστοιχα.

Ο Λιονέλ Μέσι, σκοράροντας δις απέναντι στη Σπόρτινγκ Χιχόν, στη νίκη με σκορ 3-1, το βράδυ της Τετάρτης, στο ματς με το οποίο η Μπαρτσελόνα απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη διαφορά στην κορυφή του φετινού πρωταθλήματος, οδήγησαν τον Αργεντινό μάγο στα 301 τέρματα στη La Liga, σπάζοντας ακόμα ένα φράγμα.

Επί... ισπανικού εδάφους δεν χωράει καμία μα καμία αμφιβολία για τον κορυφαίο, τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο Μέσι, είναι εκείνος που κάνει ... όμορφη στο μάτι τη Μπαρτσελόνα και η δυνατή του φιλία με τους Νεϊμάρ και Σουάρες πάντοτε θα προκαλεί το ενδιαφέρον και θ' αποτελεί λόγο για να παρακολουθεί κανείς τους «μπλαουγκράνα» και να θαυμάζει αυτό που λένε ότι... οι πρωταγωνιστές περνούν ωραία στα παρασκήνια και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, βέβαια, πρόκειται για το χορτάρι...

Τί χρειάζεται, όμως, ο Λιονέλ Μέσι για να θεωρηθεί κορυφαίος σε ολόκληρη την Ευρώπη και που κατατάσσεται αυτή τη στιγμή ανάμεσα στα κορυφαία πρωταθλήματα και τους πρώτους σκόρερ όλων των εποχών;

Είναι 3ος!

Ναι, υπάρχει λίστα στην οποία ο βραχύσωμος «μάγος» των Καταλανών είναι 3ος! Πάνω από εκείνον, βρίσκονται οι Τζίμι Γκριβς και Γκερντ Μίλερ! Ο Άγγλος παλαίμαχος στράικερ είχε φτάσει στα 357 τέρματα στο πρωτάθλημα της Αγγλίας μέχρι τη στιγμή που αποσύρθηκε, ενώ, ο Γερμανός ήταν ο απόλυτος «killer», έχοντας μετρήσει 365 γκολ.

Οι δυο τους, είναι κορυφαίοι σκόρερ στις χώρες τους, όπως ακριβώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή και με τον Μέσι, ωστόσο, η επίδοση του Γκερντ Μίλερ είναι η καλύτερη σε ό,τι αφορά τη Γηραιά Ήπειρο και ουδείς έχει καταφέρει εν έτει 2016 να τους ξεπεράσει. Ο Αργεντινός, έχει μειώσει την απόσταση, όμως έχει ακόμα δρόμο, τον οποίο δεν αποκλείεται να διανύσει μέχρι τέλους και να καταφέρει να γίνει ο ανώτερος όλων μέχρι να φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για την καριέρα του και φυσικά, παραμείνει μέχρι τέλους στην Ισπανία και τον σύλλογο της Βαρκελώνης.

Ο Λιονέλ Μέσι, έχει φτάσει σε επίδοση 0,9 γκολ ανά ματς μετά και το 301ο που πέτυχε στη La Liga, έχει σκοράρει συνολικά 172 φορές σε 167 ματς στο «Καμπ Νου» και 129 στα εκτός έδρας, ενώ έχει στον... ποδοσφαιρικό του λογαριασμό 439 τέρματα σε 511 εμφανίσεις με τους «μπλαουγκράνα», από την ημέρα που πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, στις 16 Οκτωβρίου του 2004, σε ηλικία 17 ετών, 3 μηνών και 22 ημερών.

Σε σύνολο, τα δύο γκολ που πέτυχε απέναντι στη Σπόρτινγκ Χιχόν, την ημερομηνία 17/2/2016, ήταν το νούμερο 9.999 και 10.000 της Μπαρτσελόνα. Περίτρανη απόδειξη της αλλαγής στο ποδόσφαιρο και τον τρόπο παιχνιδιού με την πάροδο των χρόνων, είναι πως μέχρι και το 1983 χρειάζονταν περίπου 10 χρόνια για να επιτευχθούν 1.000 γκολ από τους Καταλανούς, ενώ, η τελευταία χιλιάρα σημειώθηκε μόλις σε έξι χρόνια, από τη 6η Μαρτίου του 2000 μέχρι τη 17η Φεβρουαρίου του 2016.

Αναλυτικά τα κυριότερα γκολ:

Γκολ 1.000: Σαμίτιερ (Europa-Barça 0-1 για το Κύπελλο Καταλονίας)

Γκολ 2.000: Εσκόλα (Barça-Jupiter 11-0 για το Κύπελλο Καταλονίας)

Γκολ 3.000: Σεγκουέρ (Barça-Sevilla 7-0 για τη La Liga)

Γκολ 4.000: Εβαρίστο (Barça-CDNA Sofía 6-2 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών)

Γκολ 5.000: Ρέξα (Sevilla-Barça 0-1 για τη La Liga)

Γκολ 6.000: Μαραντόνα (Barça-Real Madrid 2-1 για τη La Liga)

Γκολ 7.000: Λάουντρουπ (Barça-Sporting 7-2 για τη La Liga)

Γκολ 8.000: Μοϊσές (Gramenet-Barça 0-3 για το Κύπελλο Καταλονίας)

Γκολ 9.000: Μέσι (Almería-Barça 2-2 για τη La Liga)

Γκολ 10.000: Μέσι (Sporting Gijón - Barça 1-3 για τη La Liga)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα