«Όνειρο να παίξω κάποια μέρα στην Ελλάδα!»

Θάνος Σαρρής
«Όνειρο να παίξω κάποια μέρα στην Ελλάδα!»

bet365

Στην ταυτότητα του γράφει Μεξικανός, αλλά ο ίδιος αισθάνεται Έλληνας! Ο Λάμπρος Κοντογιάννης σήκωσε Πρωτάθλημα με την Μελγάρ του Περού και μιλάει στο gazzetta.gr για τη σχέση με τη χώρα μας και τα όνειρά του.

Ακούγοντας το όνομα Λάμπρος Κοντογιάννης, δύσκολα καταλαβαίνει κανείς την... σύνδεση με το Μεξικό! Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής γεννήθηκε και μεγάλωσε όμως στην πόλη Μανσανίγιο, στην περιφέρεια Κολίμα του Μεξικού. Ο Έλληνας πατέρας του με καταγωγή από το Αγρίνιο ταξίδεψε στο μακρινό λιμάνι και... έριξε εκεί άγκυρα! Ο Λάμπρος έπαιξε ποδόσφαιρο στην ομάδα της πόλης του και τον Μάιο του 2008 υπέγραψε στην Κλουμπ Αμέρικα. Πέρασε από την Οριθάμπα για να καταλήξει στην Τίγρες, από όπου και το 2015 παραχωρήθηκε δανεικός στην Μελγάρ του Περού. Εκεί, η καριέρα του αναγεννήθηκε.

Αγωνίστηκε σε 34 ματς και στο 96% του διαθέσιμου αγωνιστικού χώρου, βοηθώντας τους «ροχινέγρος» να κατακτήσουν το Πρωτάθλημα Κλαουσούρα για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια! Ήταν σημείο αναφοράς στην άμυνα της ομάδας, ενώ ο aggressive τρόπος παιχνιδιού του έκανε θραύση! Περιμένοντας τις εξελίξεις για το μέλλον του, ο πρωταθλητής Περού Λάμπρος Κοντογιάννης μίλησε στο gazzetta.gr και ευχήθηκε κάποια στιγμή να παίξει στην πατρίδα του πατέρα του!

Λάμπρο, πες μας για τη σχέση σου με την Ελλάδα. Την έχεις επισκεφτεί ποτέ;

«Η σύνδεση που έχω με την Ελλάδα έχει να κάνει με τον πατέρα μου. Είναι Έλληνας και για αυτό τρέφω τεράστια αγάπη για την Ελλάδα. Δεν είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τη χώρα από κοντά ακόμα, ωστόσο ελπίζω να το κάνω σύντομα».

Δώσε μας μια περιγραφή για τον ποδοσφαιριστή Λάμπρο. Τι θέσεις αγωνίζεσαι και ποια είναι τα καλά σου στοιχεία;

«Θα έλεγα ότι είμαι ένας ποδοσφαιριστής που τα δίνει όλα για το σύλλογο που αγωνίζεται. Πάντα μου αρέσει να προπονούμαι και να δουλεύω στο 100% για την ομάδα που παίζω. Η θέση μου είναι κεντρικός αμυντικός, ωστόσο μπορώ επίσης να παίξει με την ίδια άνεση και αμυντικό χαφ».

Το 2015 έκλεισε ιδανικά για σένα στο Περού, όπου στέφθηκες πρωταθλητής...

«Έκανα μια γεμάτη χρονιά με την Μελγάρ του Περού. Παίξαμε στους τελικούς του Πρωταθλήματος Κλαουσούρα, τον τοπικό τίτλο του Περού και ο Θεός με αξίωσε να αναδειχθώ Πρωταθλητής! Ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα πέτυχε κάτι ανάλογο τα τελευταία 34 χρόνια».

'Ηταν η καλύτερη σεζόν στην καριέρα σου αυτή στο Περού;

«Νομίζω ότι ήταν η καλύτερη χρονιά μου. Σταθεροποιήθηκα σε μια θέση που αισθάνομαι σωματικά και πνευματικά καλά. Ευχαριστώ όλους όσοι από την πρώτη στιγμή μου έδειξαν εμπιστοσύνη».

Τι σκέφτεσαι για το μέλλον;

«Προς το παρόν απολαμβάνω τις στιγμές. Το πρωτάθλημα και όλα όσα έζησα εδώ. Είμαι χαρούμενος στο Περού και ελπίζω να μείνω για καιρό ακόμα. Ακόμα όμως κι αν δεν εξελιχθούν έτσι τα πράγματα, μιας και ακόμα δεν έχουμε προχωρήσει σε ανανέωση, θα πούμε φιλικά αντίο και θα είμαι πάντα ευγνώμων σε αυτό το κλαμπ».

Θα ήθελες να έρθεις Ευρώπη; Έχεις ελληνική υπηκοότητα;

«Έχω ήδη ελληνικό διαβατήριο, χάρη στον πατέρα μου που είναι Έλληνας. Ελπίζω στο μέλλον να έρθω να παίξω στην Ευρώπη και θα ήθελα πολύ να την γνωρίσω ως ποδοσφαιριστής».

Και από τα μέρη μας;

«Θα ήθελα πολύ να παίξω και στην Ελλάδα κάποια στιγμή. Θα ήταν ένα όνειρο για μένα που θα γινόταν πραγματικότητα. Γιατί αυτό θα μου δώσει την ευκαιρία να έχω κοντά μου την οικογένειά μου και πάνω από όλα τον πατέρα μου, να ζήσει ξανά στη χώρα που γεννήθηκε».

Έχεις συναντήσει άλλον Έλληνα στο νοτιοαμερικανικό ποδόσφαιρο;

«Δεν έχω πετύχει ποτέ Έλληνα. Γενικά είναι δύσκολο να δεις κάποιον Ευρωπαίο να έρχεται να παίξει εδώ. Το συνηθισμένο δρομολόγιο είναι από την Νότια Αμερική στην Ευρώπη».

Ποια είναι τα ποδοσφαιρικά σου όνειρα;

«Το ποδοσφαιρικό μου όνειρο είναι κάθε χρόνο να ξεπερνώ όσα έκανα τον προηγούμενο. Αυτή τη φορά, πραγματοποίησα ένα μεγάλο όνειρο με το να στεφτώ πρωταθλητής. Τώρα θέλω να δουλέψω σκληρά και να παίξω στο Copa Libertadores. Νομίζω ότι ένας ποδοσφαιριστής πάντα πρέπει να σκέφτεται τρόπους να ξεπεράσει τον εαυτό του εντός και και εκτός γηπέδου».

Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις καριέρα και να διακριθείς στο ποδόσφαιρο της Νοτίου Αμερικής;

«Όπου και να αποφασίσεις να παίξεις ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο είναι δύσκολο, επειδή πρέπει να είσαι 100% αφιερωμένος. Αυτό είναι το βασικό. Το ποδόσφαιρο στη Νότια Αμερική γενικά έχει πολλές δυσκολίες. Πάρα πολλά παιχνίδια και αναμετρήσεις με ομάδες από άλλες χώρες της ηπείρου, όπου βλέπεις στην πραγματικότητα το επίπεδό σου. Θα ήταν ωραίο να δοκιμάσω τις δυνάμεις και σε άλλες χώρες. Το 2015 πάντως ήταν για μένα ό,τι καλύτερο, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο και μακάρι να συνεχίσω έτσι».

 

Τελευταία Νέα