Γκολ και αποτέλεσμα ο Ντιέγκο Κόστα

Γκολ και αποτέλεσμα ο Ντιέγκο Κόστα

Κώστας Ζάλιαρης
Γκολ και αποτέλεσμα ο Ντιέγκο Κόστα

bet365

Ακόμα ένα γκολ, ακόμα ένα παιχνίδι που φρόντισε ώστε η Τσέλσι να μη φύγει με άδεια χέρια από το γήπεδο και το gazzetta.gr σχολιάζει την αλλαγή του Ντιέγκο Κόστα σε αγωνιστικό επίπεδο, αυτή τη φορά...

Ο Ισπανός επιθετικός, για τον οποίο πρόσφατα διαβάσατε στο FourFourTwo του gazzetta.gr ότι παρά τον... μόνιμο εκνευρισμό και το πάθος που βγάζει στο γήπεδο έχει προσπαθήσει ν' αλλάξει και να μην προκαλεί συνεχώς μπελάδες, έχει καταφέρει να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στους «μπλε» σε αυτή την πρωτόγνωρη προσπάθεια στα χαμηλά της βαθμολογίας τη φετινή σεζόν.

Πάλι κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το απόγευμα της Κυριακής «σκύλιασε», πάλι είδε να μην του βγαίνουν ορισμένα πράγματα και να εγκλωβίζεται από τους Σμόλινγκ και Μπλιντ που κρατούσαν καλά μέχρι και το 91ο λεπτό, όμως τότε, ένα λάθος του Ολλανδού, έδωσε στον Κόστα την ευκαιρία να φανεί... αμείλικτος ξανά.

Μπροστά από τον Ντε Χέα, χρειάστηκε μεν διπλή προσπάθεια για να σκοράρει σε κενή εστία, όμως ήταν εκεί τη στιγμή που έπρεπε για να μη χαθεί ακόμα και αυτή η... ευκαιρία από το πουθενά που δημιουργήθηκε για την Τσέλσι, όταν και διαμορφώθηκε το τελικό 1-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Από τις κακές μέρες και την κόντρα με τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο Ντιέγκο Κόστα έχει περάσει πλέον σε πολύ διαφορετικό... mood και βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο. Μέχρι να κριθεί έτοιμος και ο Πάτο, ο Ισπανός ξέρει ότι «παίζει» μόνος του για την κορυφή της επίθεσης, κάτι το οποίο συνεπάγεται και με κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια, ωστόσο, δεν τα παρατάει και το έδειξε και έπειτα από τον πρόσφατο τραυματισμό του με την Έβερτον, επιστρέφοντας ξανά σε χρόνο dt για να βοηθήσει.

Με τον Μουρίνιο στον πάγκο του λονδρέζικου συλλόγου, ο Κόστα μετρούσε 13 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ με μόλις τρία γκολ, 368 λεπτά ανά κάθε φορά που έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα, 16% ποσοστό αποτελεσματικότητας στις προσπάθειές του και είχε μόλις μια ασίστ.

Με τον Γκους Χίντινκ, από τα μέσα Δεκεμβρίου κι έπειτα, με τον Ολλανδό τεχνικό να διαδέχεται τον «special one» μέχρι το καλοκαίρι και να «τρέχει» πλέον η ομάδα αήττητο σερί μέχρι και σήμερα, ο Ισπανός στράικερ έχει σκοράρει 6 φορές σε 8 παιχνίδια πρωταθλήματος, 112 λεπτά ανά τέρμα, 25% ποσοστό αποτελεσματικότητας μπροστά από την αντίπαλη περιοχή και έχει 2 ασίστ.

Έχει συμμετοχή στα τελευταία 7 γκολ της Τσέλσι στα πρόσφατα έξι ματς της ομάδας και ακόμα κι αν πολλά πράγματα δεν του έβγαιναν στο ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ, συνέχισε να κυνηγά τις μπαλιές, να τρέχει, να ... δίνει δουλειά στους Σμόλινγκ και Μπλιντ και χρειάστηκε τελικά ένα γλίστρημα του Ολλανδού άσου που αγωνίστηκε στα στόπερ στο παιχνίδι του «Στάμφορντ Μπριτζ», για να παραβιαστεί εν τέλει η εστία του Ντε Χέα.

Οι Πρωταθλητές φέτος δεν έχουν ηττηθεί στην Πρέμιερ Λιγκ στα παιχνίδια που ο Ντιέγκο Κόστα έχει βρει το δρόμο για τα δίχτυα. Τα 9 του γκολ έχουν βοηθήσει για τον βαθμό ή τους βαθμούς, ξεκινώντας από το 3-2 επί της Γουέστ Μπρομ στο «Χόθορνς», στα τέλη του Αυγούστου.

Ακολούθησε ένα γκολ απέναντι στην Άστον Βίλα τον Δεκέμβρη (2-0), αυτό κόντρα στη Νόριτς στα μέσα Νοεμβρίου (1-0) κι ακόμα ένα, σε ισόπαλο (2-2) αποτέλεσμα με τη Γουότφορντ, στα τέλη Δεκέμβρη, με τον Χίντινκ να έχει αναλάβει πλέον τα ηνία των «μπλε».

Με το νέο έτος, έχει σκοράρει μέχρι στιγμής τέσσερις φορές, κάνοντας... σεφτέ στο «Selhurst Park» σε μια από τις πιο καλές εμφανίσεις των Λονδρέζων για φέτος (3-0), ήρθε το πρώτο γκολ στην αντεπίθεση για το δραματικό 3-3 με την Έβερτον στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ο Κόστα χάρισε τη νίκη στο «Έμιρεϊτς» με την Άρσεναλ και τελευταία έδωσε τον βαθμό με το 1-1 στο 90'+1' του αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Βέβαια, για να φτάσει τα περσινά του επίπεδα, όταν είχε ξεκινήσει εξαιρετικά το πρωτάθλημα και είχε... «πέσει» κάπως στον δεύτερο γύρο, όντας όμως από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές της άνετης κατάκτησης του τίτλου, θέλει ακόμα πολλά ο Κόστα. Πέρυσι ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο με 20 τέρματα, αλλά η σταθερότητα με την οποία σκοράρει από τον Δεκέμβριο του 2015, τον έχει φέρει κοντά στο 35% ποσοστό αποτελεσματικότητας με τον οποίο έκλεισε τη χρονιά, τον Μάιο του περασμένου έτους.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα