Θετικό το πρώτο δείγμα του Ροντρίγκο Μολέδο

Θετικό το πρώτο δείγμα του Ροντρίγκο Μολέδο

Νίκος Ρόλλας
Θετικό το πρώτο δείγμα του Ροντρίγκο Μολέδο

bet365

Το Gazzetta.gr αναλύει τα χαρακτηριστικά του Ροντρίγκο Μολέδο στο σχεδόν αλάνθαστο ντεμπούτο του με την φανέλα του Παναθηναϊκού...

Αν δεν υπήρχαν οι αντικρουόμενες διαιτητικές αποφάσεις του Σταύρου Μάνταλου, τότε το ενδιαφέρον για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη θα είχε επικεντρωθεί αποκλειστικά στο καθαρά αγωνιστικό μέρος. Σημείο αναφοράς αυτού, δεδομένα θα ήταν η απόδοση του Ροντρίγκο Μολέδο, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του «τριφυλλιού» στην κατάμεστη Λεωφόρο...

Η απόκτησή του 28χρονου αμυντικού, έγινε δεκτή με μεγάλη επιφυλακτικότητα, καθώς είχε να αγωνιστεί για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως όπως συνέβη και στην περίπτωση του Τζιαντομένικο Μέστο, η πρώτη του εμφάνιση με τους «πράσινους» φρόντισε να δικαιώσει τον Αντρέα Στραματσόνι που άναψε πράσινο... φως για την μεταγραφή του.

Βλέπετε, ο Ιταλός τεχνικός όχι απλά ήταν θετικός στο να έρθει στην Ελλάδα, αλλά ήταν σίγουρος οτι παρά την αγωνιστική αποχή του, θα μπορέσει να προσφέρει άμεσα. Και αυτό φάνηκε το Σάββατο το απόγευμα, παρά το «στραβοπάτημα» του Παναθηναϊκού.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς βλέποντάς τον, είναι το επιβλητικό παρουσιαστικό του. Μπορεί να μην είναι ψηλότερος του Γιώργου Κουτρουμπή και του Ράμους Τελάντερ, καθώς τους χωρίζουν ένας και δύο πόντοι αντίστοιχα, αλλά το 1.88 του σε συνδυασμό με το γυμνασμένο του σώμα, σίγουρα είναι αρκετά «ψαρωτικά». Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που να χαρακτηρίζεται ως «κτήνος»... Κάτι που δεδομένα παίζει ρόλο, από ψυχολογικής άποψης, στον αντίπαλο που θα βρεθεί απέναντί του στο 1 vs 1.

Επίσης, αυτό που ξεκάθαρα φάνηκε είναι οι μεγάλες ικανότητές του στο ψηλό παιχνίδι. Και στα 90 λεπτά του αγώνα με την Ξάνθη ήταν ανίκητος στον αέρα, καθώς δεν έχασε καμία μονομαχία. Είτε στο διάστημα που ο Παναθηναϊκός έπαιζε με 11, είτε όταν η ακριτική ομάδα είχε αριθμητικό πλεονέκτημα, είτε όταν ήταν στο πλάι του Στάθη Ταυλαρίδη, είτε στα τελευταία λεπτά που πήρε εντολή να προωθηθεί στην επίθεση... Αυτός ήταν που έπαιρνε την κεφαλιά, ανεξαρτήτως αντιπάλου...

Φυσικά 2-3 φορές που χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει το σώμα του για να καλύψει την μπάλα ή για να βγάλει εκτός πορείας τον αντίπαλο, τα κατάφερε πολύ εύκολα, ενώ και τα τάκλιν του ήταν πάντα σωστά. Χαρακτηριστικό της σχεδόν αλάνθαστης παρουσίας του ήταν το γεγονός οτι έγραψε 7 επεμβάσεις και 4 κλεψίματα, κάνοντας μόλις 1 φάουλ και αυτό προς το τέλος του αγώνα, όταν έπαιζε μπροστά.

Με την μπάλα στα πόδια, έδειξε διάθεση να ανεβάσει ψηλά την ομάδα και να γεμίσει προς την επίθεση, αλλά 2-3 φορές που το προσπάθησε τα γεμίσματά του προς τον Κλωναρίδη και τον Πέτριτς δεν είχαν αποτέλεσμα.

Βέβαια, ασφαλέστερα συμπεράσματα για τις ικανότητες του Ροντρίγκο Μολέδο θα μπορέσουν να βγουν στα επόμενα παιχνίδια του Παναθηναϊκού, αλλά δεδομένα στο πρώτο δείγμα, δίπλα από το όνομά του, μπαίνει η λέξη «θετικό». Πόσω μάλλον από τη στιγμή που οι «πράσινοι» έπαιξαν σε 43 λεπτά με παίκτη λιγότερο...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα