Τα 31α γενέθλια του Κριστιάνο Ρονάλντο (vids+pics)

Τα 31α γενέθλια του Κριστιάνο Ρονάλντο (vids+pics)

Κώστας Ζάλιαρης
Τα 31α γενέθλια του Κριστιάνο Ρονάλντο (vids+pics)

bet365

Ο one of a kind, Κριστιάνο Ρονάλντο κλείνει τα 31 του χρόνια και το gazzetta.gr σβήνει μαζί του ένα - ένα τα κεράκια της τούρτας, ξετυλίγοντας το κουβάρι της καριέρας του Πορτογάλου, παγκόσμιου σταρ.

Ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, έχει καταφέρει στα 31 του χρόνια να πετύχει τόσα πράγματα, όσα δεν θα μπορέσει να καταφέρει ποτέ η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του.

Η κόντρα του με τον Λιονέλ Μέσι θα κρατήσει... αιώνια, όπως επίσης και ο σεβασμός του ενός προς τον άλλον.

Ο Πορτογάλος είναι ποδοσφαιριστής που κάνει την πλειοψηφία των φιλάθλων να θεωρούν τον εαυτό τους τυχερό που τον ζουν όλα αυτά τα χρόνια και έχουν αντικρίσει σπουδαίες στιγμές του αθλήματος.

Σήμερα, 5/2/2016 σβήνει ακόμα ένα κεράκι μετά τα πρώτα - άντα και το gazzetta.gr του δίνει τις καλύτερες ευχές μέσα από 31 αξιοσημείωτα γεγονότα στην καριέρα του.

1. Το καλοκαίρι του 1997, εκπρόσωποι της Σπόρτινγκ Λισαβόνας με τον τότε προπονητή της ομάδας, Λιονέλ Ποντές, ταξίδεψαν στη Μαδέιρα για να πείσουν τον τότε 12χρονο Κριστιάνο Ρονάλντο να δοκιμαστεί στα «λιοντάρια». Ο μικρός δέχθηκε και δεν άργησε να πείσει άπαντες για την αξία του. Αποκτήθηκε έναντι 22.000 ευρώ.

2. Έξι χρόνια μετά, το 2003, παίζει απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ματς για τα εγκαίνια του νέου Ζοσέ Αλβαλάδ. Η Σπόρτινγκ επικρατεί 3-1 της ομάδας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που αποφασίζει να αποκτήσει τον Πορτογάλο έναντι 12 εκατ.ευρώ, σε ηλικία 18 ετών.

3. Τον Μάιο του 2004 κατακτά το πρώτο του τρόπαιο με το 3-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Μίλγουολ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.

4. Το 2004, βιώνει την πρώτη πολύ μεγάλη απογοήτευση στο Euro της πατρίδας του και δεν καταφέρνει να συγκρατήσει τα δάκρυά του βλέποντας την Ελλάδα να φτάνει στην κορυφή της Ευρώπης.

5. Το 2006, βοηθάει την Πορτογαλία να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αγγλίας στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας, κάνοντας τους Άγγλους οπαδούς να αναρωτιούνται ποιος είναι αυτός ο... σγουρομάλλης. Κέρδισε και την αποβολή του Γουέιν Ρούνεϊ, με τον οποίο υπήρξε μια μικρή... παρεξήγηση για το περιστατικό, όταν αργότερα ξαναβρέθηκαν στη Γιουνάιτεντ.

6. Μπορεί να κατακρίθηκε ακόμα και από ορισμένους συμπαίκτες του στους «κόκκινους διαβόλους» για τον ατομισμό του, όμως τη σεζόν 2006-2007 ήταν πραγματικά ο... πρωτομάστορας της ομάδας. Το γκολ που πέτυχε απέναντι στη Φούλαμ, τον Φεβρουάριο του 2007, λίγα λεπτά πριν τη λήξη, ήταν ένα από τα καλύτερα της σεζόν και βοήθησε τη Γιουνάιτεντ στην προσπάθεια κατάκτησης του τίτλου.

7. Η αγωνιστική περίοδος 2007-2008 ολοκληρώθηκε με τη Γιουνάιτεντ να κατακτά γι' ακόμα μια φορά την κορυφή στην Αγγλία και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει 42 φορές!

8. Οι εκτελέσεις φάουλ, ανέκαθεν, ήταν από τα αγαπημένα του στο ποδόσφαιρο και το 2008, πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ από μακρινή απόσταση απέναντι στην Πόρτσμουθ.

9. Εκπληκτική ήταν και η κεφαλιά με την οποία σκόραρε στο «Ολίμπικο» απέναντι στη Ρόμα, στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 2008.

10. Τον Μάιο του ίδιου έτους, κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ στον τελικό της Μόσχας απέναντι στην Τσέλσι που οδηγήθηκε στα πέναλτι. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ με δυνατή κεφαλιά. Μπορεί να αστόχησε όταν ήρθε η σειρά του για εκτέλεση από την άσπρη βούλα στη «ρωσική ρουλέτα», αλλά δεν κόστισε στη Γιουνάιτεντ.

11. Τον Ιανουάριο του 2009 κατέκτησε για πρώτη φορά το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς από τη FIFA, νικώντας τους Τόρες και Μέσι που ήταν επίσης υποψήφιοι.

12. Το 2009 έφτασε ξανά με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως δεν είχε την ίδια κατάληξη με την αμέσως προηγούμενη χρονιά. Το γκολ, πάντως, στον ημιτελικό με την Άρσεναλ, με την καταπληκτική εκτέλεση φάουλ, ήταν από τα highlights της πορείας των «κόκκινων διαβόλων» προς τη Ρώμη.

13. Τον Ιούνιο του 2009, έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία, μετακομίζοντας από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 94.000.000 ευρώ! Βέβαια, το ποσό – ρεκόρ καταρρίφθηκε το 2013, όταν η «βασίλισσα» πήρε τον Μπέιλ από την Τότεναμ έναντι 100.000.000 ευρώ!

14. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που κατάφερε να γεμίσει το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου πριν καν αγωνιστεί για πρώτη φορά με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, αφού, στην παρουσίασή του έδωσαν το «παρών» 80.000 οπαδοί!

15. Τον Σεπτέμβριο του 2009 πέτυχε ένα από τα ομορφότερα γκολ της καριέρας του με κούρσα από αριστερά και δυνατό αριστερό σουτ, κόντρα στη Βιγιαρεάλ.

16. Ακόμα μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο, ξανά «θύμα» η Βιγιαρεάλ στο 6-2 για την ομάδα της Μαδρίτης.

17. Τον Απρίλιο του 2011, στην πρώτη χρονιά του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ρονάλντο βοήθησε στην κατάκτηση του Copa Del Rey, σκοράροντας με κεφαλιά από σέντρα του Ντι Μαρία.

18. Στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012, πήρε το «7» που άφησε ελεύθερο ο Ραούλ.

19. Το καλοκαίρι του 2012, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγύρισε το πρώτο του πρωτάθλημα στην Ισπανία, ενώ πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ με τακουνιά απέναντι στη Ράγιο Βαγιεκάνο, τον Φεβρουάριο εκείνου του έτους.

20. Εκείνη τη σεζόν, κατάφερε επίσης να συμπληρώσει έξι διαδοχικά clasico στα οποία σκοράρει! Η επίδοση αυτή ήταν η καλύτερη απάντηση σε όσους τον είχαν κατακρίνει ότι δεν... έχει τα κότσια για τα μεγάλα παιχνίδια.

21. Τον Μάρτιο του 2013 επέστρεψε στο «σπίτι» του, στο «Ολντ Τράφορντ», σκόραρε εις βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μια βραδιά φορτισμένη συναισθηματικά για τον ίδιο και σεβάστηκε απόλυτα την πρώην ομάδα του, αφού μόνο... συγγνώμη δεν ζήτησε για το γκολ. Όπως και να 'χει, οδήγησε τη Ρεάλ στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, πληγώνοντας τους «κόκκινους διαβόλους».

22. Στα πλέι-οφ πρόκρισης στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, απέναντι στη Σουηδία του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο Ρονάλντο βγήκε νικητής μετατρέποντας σε προσωπικό σόου τη ρεβάνς των δύο ομάδων, με το τελικό 3-2 στη Στοκχόλμη.

23. Μουσείο, άγαλμα στην πατρίδα του και Χρυσή Μπάλα τον Ιανουάριο του 2014 ήταν αυτά που κέρδισε έπειτα από μια εκπληκτική χρονιά με τη Ρεάλ και την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας.

24. Γκολ αλά... Ζλάταν πέτυχε ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, τον Μάιο του 2014, σε παιχνίδι απέναντι στη Βαλένθια. Αυτό, στο πλαίσιο της... αναζήτησης νέων τρόπων σκοραρίσματος.

25. Τον περασμένο Νοέμβριο κατέκτησε το Χρυσό Παπούτσι, το οποίο μοιράστηκε με τον Λουίς Σουάρες για τα 31 τέρματα της περσινής σεζόν.

26. Σημαντικότατο επίτευγμα του Κριστιάνο Ρονάλντο, το 2014, ήταν φυσικά η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ που σήμανε το 10ο ευρωπαϊκό για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η κόντρα με τη Σάλκε στους «16», ήταν... προσωπική του υπόθεση.

27. Σκοράροντας δύο φορές, πρωταγωνίστησε στην... παράσταση της Ρεάλ στην «Allianz Arena» με το τελικό 4-0 επί της Μπάγερν Μονάχου στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

28. Τον Μάιο, στη Λισαβόνα, βίωσε γι' ακόμα μια φορά το καλύτερο συναίσθημα για έναν ποδοσφαιριστή, μετά την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας φυσικά. Σκόραρε με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό της παράτασης του μεγάλου τελικού απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης (4-1), έφτασε στην επίδοση ρεκόρ των 17 τερμάτων σε μια χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ και σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο στον πορτογαλικό ουρανό.

29. Τον Νοέμβριο, έφτασε στα 288 γκολ σε 277 παιχνίδια με τη «βασίλισσα», πετυχαίνοντας καρέ απέναντι στην Έλτσε, μόλις μια εβδομάδα μετά το χατ-τρικ απέναντι στη Ντεπορτίβο στο εκπληκτικό 8-2.

30. Δεύτερη διαδοχική και τρίτη συνολικά Χρυσή Μπάλα με την έναρξη του 2015. Η κραυγή του, όταν ανέβηκε στο stage να πάρει το λαμπερό βραβείο, μπορεί να έδωσε ακόμα μια αφορμή για... καζούρα, όμως η ανώτατη ατομική διάκριση και προσωπική νίκη επί των Μέσι και Νόιερ δεν μπορούσαν να του χαλάσουν τη στιγμή.

31. Τον Νοέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε και η ταινία του, κάνοντας την παγκόσμια, πρώτη προβολή στο Λονδίνο σε ένα μεγαλοπρεπέστατο event. Το gazzetta.gr την είχε παρακολουθήσει και σας είχε μεταφέρει όλα όσα πρόσθεσε στις πληροφορίες για τον Πορτογάλο, από το φιλμ...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα