Τάιλερ Στόουν: Ο... αστυνομικός από το ΝΒΑ!

Φάνης Παναγιώτου
Τάιλερ Στόουν: Ο... αστυνομικός από το ΝΒΑ!

bet365

Ο Τάιλερ Στόουν ήταν εκ των πρωταγωνιστών της νίκης του Ρεθύμνου επί του Κολοσσού και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Αμερικανό φόργουορντ από τον Tennessee.
Το ματς με τον Κολοσσό ολοκληρώθηκε κοντά στις 19:00. Ξεκούραση και μετά έξω για την αγαπημένη του πίτσα. Ίσως και για λίγο χορό. Αυτό είναι το... κρυφό του ταλέντο. Κάνει καλά πολλά πράγματα εντός παρκέ, ωστόσο είναι ταλαντούχος και στο χορευτικό κομμάτι. Γενικά του αρέσει ν' ακούει μουσική και να περνάει χρόνο με τους φίλους του σε κάποιο μαγαζί του... γούστου του.
Κάπως έτσι είναι αρκετά πιθανό να πέρασε ο Τάιλερ Στόουν το βράδυ που ακολούθησε της κομβικής νίκης που πανηγύρισε το Ρέθυμνο επί του Κολοσσού Ρόδου. Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα με 95-87 κι ο Αμερικανός φόργουορντ (γενν. το 1991, ύψος 2.03μ.) μέτρησε 21 πόντους, 4 επιθετικά ριμπάουντ (5 στο σύνολο) και 4 ασίστ στα περίπου 35 λεπτά που έμεινε στο παρκέ.
Αυτή δεν ήταν η πρώτη πολύ καλή εμφάνιση που πραγματοποιεί ο Στόουν. Έχει εξελιχθεί σ' έναν εκ των κορυφαίων παικτών του Ρεθύμνου, καθώς μετράει 13.1 πόντους και 6.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 12 συμμετοχές. Πώς, όμως, έφτασε στην Κρήτη;
ΑΛΛΑΞΕ ΚΟΛΕΓΙΟ ΚΙ ΕΚΑΝΕ... ΠΑΠΑΔΕΣ
Ο Στόουν ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στην περιοχή του. Αγωνίστηκε στο Central του Tennessee στο Memphis κι είχε μία αρκετά καλή πορεία στο High School. Στη senior σεζόν του μέτρησε περίπου 15 πόντους και 8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο κι ήταν εκ των παικτών που ξεχώριζαν.
Κάπως έτσι έφτασε στο Missouri, ωστόσο η κολεγιακή του καριέρα δεν ξεκίνησε όπως θα περίμενε. Πήρε μέρος σε μόλις 12 ματς (1.8π.) κι έτσι αποφάσισε να αλλάξει κολέγιο. Δεν ήταν εύκολη απόφαση, αφού -ως γνωστόν- αν πάρεις μεταγραφή πρέπει να μείνεις έξω ένα χρόνο. Έτσι επιτάσσουν οι κανονισμοί του NCAA. Ο Στόουν το... τόλμησε κι εν μέρει δικαιώθηκε αφού στο Southeast Missouri State βρήκε την... υγεία του!
Στην πρώτη του χρονιά μέτρησε 31 συμμετοχές -τις 29 ως βασικός- με μέσο όρο 14.7 πόντους και 7.3 ριμπάουντ, ενώ την επόμενη σεζόν ανέβασε τους αριθμούς του (15.5π., 7.8ρ.) αγωνιζόμενος σε 33 ματς (29 βασικός). Στη senior χρονιά του ήταν εξαιρετικός: 19.3 πόντοι, 9.5 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1.5 τάπες σε 30 συμμετοχές, τις 26 ως βασικός.

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΝΒΑ
Ο Στόουν έχει μέσα του το μικρόβιο του μπάσκετ. Βλέπετε, ο πατέρας του, James Bradley, έφτασε να γίνει draft στο Νο.35 από τους Ατλάντα Χοκς το 1979 κι ο γιος του ήθελε να του μοιάσει. Ακόμα και να τον ξεπεράσει. Για την ώρα, όμως, δεν τα έχει καταφέρει. Στη διαδικασία του 2014 καμία ομάδα δεν επέλεξε τον νυν φόργουορντ του Ρεθύμνου κι έτσι αυτός αποφάσισε να μετακομίσει. Πρώτα, βέβαια, είχε δοκιμάσει την τύχη του στο summer league με τους Ιντιάνα Πέισερς αλλά δεν τα είχε καταφέρει.
Συμφώνησε, λοιπόν, με τη Μπεσίκτας, ωστόσο δεν μέτρησε καμία συμμετοχή με την ομάδα, αφού παραχωρήθηκε δανεικός στη δεύτερη κατηγορία. 14.5 πόντοι, 7.6 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ και 1.3 κλεψίματα. Αυτοί ήταν οι αριθμοί του Στόουν με τη Ντενιζλί.
Μόλις ολοκληρώθηκε η σεζόν αποφάσισε να δοκιμάσει εκ νέου στο ΝΒΑ. Είπαμε. Αυτό είναι το μεγάλο του όνειρο, όπως των περισσότερων παικτών. Έπαιξε ξανά στο summer league, αυτή τη φορά με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, ωστόσο δεν τα κατάφερε ούτε αυτή τη φορά. Πήρε το δρόμο της επιστροφής για την Ευρώπη κι αφού πρώτα πέρασε για λίγο από το Ισραήλ (Maccabi Rishon LeZion) εν συνεχεία έγινε κάτοικος Κρήτης. Με το Ρέθυμνο τα πηγαίνει μία χαρά.
Είναι, όμως, δεδομένο πως το ΝΒΑ υπάρχει κάπου στο μυαλό του. Θα το προσπαθήσει όσο δεν πάει. Αν δεν τα καταφέρει θα κάνει καριέρα στην Ευρώπη και μετά θα γίνει αστυνομικός. Αυτή έχει δηλώσει πως θέλει να είναι η ζωή του μετά το μπάσκετ.
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα