Μήτρογλου: Αυτές οι... κάννες δεν σιγούν ποτέ! (vids)

Παναγιώτης Δαλαταριώφ
Μήτρογλου: Αυτές οι... κάννες δεν σιγούν ποτέ! (vids)

bet365

Ο Κώστας Μήτρογλου σημείωσε ακόμη ένα γκολ με τη φανέλα της Μπενφίκα και το gazzetta.gr θυμάται το μέχρι τώρα ταξίδι του Έλληνα σέντερ φορ στην Πορτογαλία.

Κώστας Μήτρογλου: Ένας παίκτης γεννημένος για να... πυροβολάει τις αντίπαλες άμυνες και να... σκίζει τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο 27χρονος επιθετικός, πέρυσι με την ερυθρόλευκη φανέλα του Ολυμπιακού σημείωσε σε 34 ματς 19 γκολ και για πολλούς δεν ήταν... καλός! Φανταστείτε, δηλαδή, να ήταν!

Τέλος πάντων. Ο «Μητρογκόλ» φέτος φοράει μια άλλη κόκκινη φανέλα, αυτή της Μπενφίκα. Η χρονιά φέτος γι αυτόν ξεκίνησε ιδανικά πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της Μπενφίκα στη φετινό πρωτάθλημα, στο ματς με την Εστορίλ στην επικράτησε με 4-0 των «αετών».

Κι αυτό μη φανταστείτε ότι ήταν τόσο άνετο όσο λέει το σκορ. Στο 74' ο Κώστας άνοιξε το δρόμο της νίκης της ομάδας του για να ακολουθήσουν τα άλλα τρία.

Στα επόμενα δύο ματς... σίγησε και κόντρα στη Μορεϊρένσε επέστρεψε στο σκοράρισμα, πετυχαίνοντας δύο γκολ.

Τλεσσερις μέρες αργότερα σκοράρει και για το Champions League απέναντι στην Αστάνα, ενώ έχει και μία ασίστ.

Κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών τον κάνουν να χάσει για λίγο τη φόρα που είχα πάρει. Ο Κώστας όμως αθόρυβα, με πολλή δουλειά και χωρίς να φοβάται τον ανταγωνισμό που έχει σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα έχει καταφέρει να πετύχει μέχρι σήμερα 10 γκολ σε 25 ματς (1.432' συμμετοχών).

Το 2016 του έχει μπει με τον καλύτερο τρόπο μιας και σε δύο... κολλητά ματς του πρωταθλήματος έχει σκοράρει. Κόντρα στην Νασιονάλ ήαν ατό που διαμόρφωσε το τελικό 1-4, ενώ χθες (16/1) απέναντι στην Εστορίλ, ο Έλληνας επιθετικός βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα στο 52' και έδειξε το δρόμο της νίκης στην ομάδα του, για να έρθει ο Πίτσι να δώσει τη νίκη στο 68'.

Και όλα αυτά, ενώ θα μπορούσε αν ήθελε να είχε φύγει και να κυνηγήσει τα πολλά λεφτά που στρωνόντουσαν μπροστά του από την Αραβία. Θα μπορούσε να έχει αναζητήσει κάτι άλλο (μεγάλο) στην Τουρκία ή στην Ρωσία ή ακόμη και στην Αγγλία. Ενδιαφέρον πάντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει για τον Κώστα. Ποια ομάδα δεν θέλει εξάλλου έναν παίκτη που στα... καλά του το γκολ το έχει όπως ο φούρναρης που βγάζει ψωμιά από το φούρνο του;

Στόχος του, πια, είναι αν συνεχίσει σ' αυτόν τον ρυθμό. Εξάλλου, πίσω από τον Ζόνας που είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας (19 γκολ), είναι ο Μήτρογλου. Τους χωρίζουν 9 γκολ, αλλά και 700' (και επιπλέον) αγωνιστικά λεπτά. Τρίτος στον πίνακα των σκόρερ της Μπενφίκα είναι ο Ραούλ Χιμένες, που έχει 6 σε όλες τις διοργανώσεις.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα ματς που έχει σκοράρει ο Κώστας Μήτρογλου:

LIGA NOS

16/8/2015: Μπενφίκα-Εστορίλ 4-0

11/9/2015: Μπενφίκα-Μορεϊρένσε 6-0 (2 γκολ)

12/12/2015: Σετούμπαλ-Μπενφίκα 2-4

11/1/2016: Νασιονάλ-Μπενφίκα 1-4

16/1/2016: Εστορίλ-Μπενφίκα 1-2

Champions League

15/9/2015: Μπενφίκα-Αστάνα 2-0

8/12/2015: Μπενφίκα-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2

Taça de Portugal Placard

21/11/2015: Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Mπενφίκα 2-1

 

Τελευταία Νέα