Αυτός είναι ο Πολ-Ζοσέ Εμποκού (pics+vids)

Αυτός είναι ο Πολ-Ζοσέ Εμποκού (pics+vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Αυτός είναι ο Πολ-Ζοσέ Εμποκού (pics+vids)

bet365

Το gazzetta.gr ξετυλίγει το κουβάρι της καριέρας του Πολ-Ζοσέ Εμποκού για τον οποίο ενδιαφέρεται ο Παναθηναϊκός. Έχει «πονέσει» από εκείνον το «τριφύλλι», το πάλεψε για Πρέμιερ από νωρίς, έγινε... μπάχαλο με το Κατάρ, κέρδισε πόντους στην Ιταλία.

Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός και η Σταντάρ Λιέγης δεν φαντάζονταν ότι ακόμα και τώρα, αρχές του 2016 θα δεσμεύονταν.

Κι αυτό, γιατί έναν χρόνο πριν, όλα έδειχναν έτοιμα για να προχωρήσουν χωριστά οι δύο πλευρές, μέχρι να γίνει μεγάλο μπλέξιμο με την Αλ Αραμπί και να μην μετακομίσει ποτέ ο ποδοσφαιριστής.

Ο Παναθηναϊκός τον έχει δει να σκοράρει εις βάρος του και να του στερεί την ευκαιρία για το Τσάμπιονς Λιγκ... Αυτό, βέβαια, 1,5 χρόνο πριν.

Φέτος, με την έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, οι «πράσινοι» τσεκάρουν την περίπτωσή του και το gazzetta.gr τον παρουσιάζει!

Έμαθε... αγγλικά, αλλά πακετάρισε την εμπειρία και γύρισε

Ξεκινώντας από μικρός στα τμήματα υποδομής της Σταντάρ Λιέγης και φανερώνοντας από μικρή ηλικία τα δυνατά του χαρακτηριστικά, κερδίζοντας κάτι πολύτιμο. Αυτό, ήταν το ενδιαφέρον της Τότεναμ και η μετακόμισή του στην Αγγλία για τρία χρόνια, από το 2008 έως το 2011, προκειμένου να δουλέψει σε... αγγλικούς ρυθμούς και να βελτιωθεί, όντας στην ηλικία των 16 ετών. Έμαθε πολλά, είδε πολλά, κρατούσε ό,τι θα μπορούσε να τον βοηθήσει στη συνέχεια, αλλά κάποια στιγμή αντιλήφθηκε ότι δεν υπήρχε μέλλον στα «σπιρούνια». Δεν έβλεπε... φως στο τούνελ της προσπάθειάς του να παίξει στην πρώτη ομάδα του λονδρέζικου συλλόγου, ήταν καλός στον δανεισμό του στη Λέιτον Όριεντ, έλαμψε σε ματς Κυπέλλου με την Άρσεναλ και το 2011 επέστρεψε στη Σταντάρ Λιέγης, εκεί που ήξερε και τον ήξεραν, έναντι αδιευκρίνιστου ποσού.

Αρνήθηκε το Λας Βέγκας λόγω... θρησκευτικών πεποιθήσεων

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία προέκυψε τον Φεβρουάριο του 2011, όταν η Λέιτον Όριεντ αντιμετώπισε την Άρσεναλ για το το Κύπελλο Αγγλίας και με το 1-1 στο «Brisbane Road» οδήγησε την αναμέτρηση σε επαναληπτικό. Ο Εμποκού μπήκε με αλλαγή και ήταν θετικός γι' ακόμα μια φορά, με τον πρόεδρο της ομάδας να υπόσχεται ταξίδι στο Λας Βέγκας με την πρώτη ευκαιρία, έχοντας κατενθουσιαστεί από το επίτευγμα των «O's». Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός, στην ηλικία τότε των 18 ετών, αρνήθηκε να πάει στο ταξίδι, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το Λας Βέγκας είναι πόλη των... αμαρτιών. Δεν το επιτρέπει αυτό η θρησκεία μου και συν τοις άλλοις, δεν θα μπορώ να πάω στο καζίνο γιατί ακόμα είμαι μικρός και δεν επιτρέπεται η είσοδος»!

Η πιο παραγωγική του χρονιά

Η σεζόν 2013-2014 ήταν η καλύτερη για τον Εμποκού στο βελγικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Σταντάρ Λιέγης. Ουσιαστικά «έφτιαξε» ακόμα περισσότερο τ' όνομά του, με τα 12 γκολ που πέτυχε (εφτά στην Jupiler Pro League, ένα στα πλέι-οφ, δύο στο Γιουρόπα Λιγκ, άλλο ένα στα προκριματικά της ευρωπαϊκής διοργάνωσης και άλλο ένα στο Κύπελλο Βελγίου, ενώ έκλεισε εκείνη την αγωνιστική περίοδο με 9 ασίστ. Ήταν λογικό να έχουν αρχίσει για τα ... καλά οι «σειρήνες» για το μέλλον του και να κάνει το επόμενο βήμα από τον χειμώνα του 2015.

Το γκολ με τον Παναθηναϊκό

Όσο καλά ξεκίνησε για τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2014 με το εκτός έδρας παιχνίδι στη Λιέγη, απ' όπου έφυγε με το 0-0 για να φέρει πλέον στη Λεωφόρο την υπόθεση πρόκρισης στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, άλλο τόσο στράβωσε το πράγμα για το «τριφύλλι» όσον αφορά την ευρωπαϊκή του πορεία πέρυσι. Ο Εμποκού ήταν ένας από τους λόγους που οι «πράσινοι»... πόνεσαν πολύ στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αφού σκόραρε στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στη ρεβάνς του τρίτου προκριματικού γύρου, πετυχαίνοντας το δεύτερο καταπληκτικό γκολ των Βέλγων για το 2-1 με το οποίο ο Παναθηναϊκός αρκέστηκε στο Γιουρόπα Λιγκ, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Μίντιλαντ στα πλέι-οφ για να κάνει... το απόλυτο τίποτα στους ομίλους.

Μπάχαλο με την Αλ Αραμπί

Τον χειμώνα του 2015, ο Εμποκού ήταν να μετακομίσει στο Κατάρ για λογαριασμό της Αλ Αραμπί. Αυτό κι αν θα ήταν ένα μεγάλο βήμα και μια μεγάλη απόφαση, φεύγοντας από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σε τόσο μικρή ηλικία. Κι όμως, δεν έπαιξε ποτέ, «σπάζοντας» το συμβόλαιο που είχε υπογράψει κι εκείνος, με αποτέλεσμα μέσω νομικών διαδικασιών στη FIFA όπου προσέφυγε η Σταντάρ Λιέγης, να μην αλλάξει τίποτα! Αν και είχε επέλθει συμφωνία με τους Άραβες έναντι 5 εκατ.ευρώ για τον ποδοσφαιριστή, η Αλ Αραμπί, όπως κατήγγειλε και δικαιώθηκε με την κίνησή της η Σταντάρ, δεν τήρησε το «deal», δεν πλήρωσε, ο παίκτης έφυγε γιατί ούτε εκείνος πληρώθηκε τα συμφωνηθέντα και κατέληξε να προπονείται πάλι στο Βέλγιο, ανήκοντας ξανά στον σύλλογο της Λιέγης!

Τον έμαθε η Ιταλία στην Κάλιαρι

Παίζοντας στο δεύτερο μισό της σεζόν 2014-2015 στην Κάλιαρι, από τη στιγμή που δεν υπολογιζόταν στη Σταντάρ και με το «ναυάγιο» της μετακίνησης στο Κατάρ έπρεπε να βρει ομάδα για να παίξει, ο Εμποκού ήταν θετικός στη θητεία του επί ιταλικού εδάφους και με τις εμφανίσεις του, ουσιαστικά πέτυχε το στόχο της παραμονής του στη Serie A. Αν και με μόλις δύο γκολ σε 13 συμμετοχές, τράβηξε μέχρι και το ενδιαφέρον ομάδων όπως η Ρόμα και η Γουότφορντ με την άνοδό της στην Πρέμιερ Λιγκ! Βέβαια, από τη στιγμή που η Σταντάρ του έβαλε τιμή στα 8 εκατ.ευρώ, αρκετές ήταν εκείνες οι ομάδες που έκαναν πίσω, με αποτέλεσμα να παραχωρηθεί ξανά δανεικός, αυτή τη φορά στη Βερόνα. Παραμένει όμως ιδιοκτησία των Βέλγων...

Στη Βερόνα με περγαμηνές, αλλά...

Καμία σχέση δεν έχει η θητεία του στην Κιέβο Βερόνα φέτος, με αυτή που είχε στην Κάλιαρι την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Κατάφερε μεν να εξασφαλίσει ένα... εισιτήριο παραμονής στην Ιταλία με τα όσα έκανε μέχρι το καλοκαίρι του 2015, ωστόσο, την τρέχουσα σεζόν δεν έχει ικανοποιήσει στην Κιέβο. Έχει χάσει έναν μήνα αγωνιστικής περιόδου λόγω προβλήματος στο ζυγωματικό από χτύπημα που είχε δεχθεί, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου και έχει πραγματοποιήσει μόλις πέντε συμμετοχές φέτος. Στις ιταλικές ιστοσελίδες και στην κριτική για την πορεία της Κιέβο και τα πρόσωπα του πρώτου μισού του φετινού πρωταθλήματος, ο Εμποκού συμπεριλαμβάνεται απολύτως λογικά στις απογοητεύσεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα