Αντόνιο Νοτσερίνο: «Νέος Γκατούζο»... ψάχνεται (pics+vids)

Αντόνιο Νοτσερίνο: «Νέος Γκατούζο»... ψάχνεται (pics+vids)

Νίκος Ρόλλας
Αντόνιο Νοτσερίνο: «Νέος Γκατούζο»... ψάχνεται (pics+vids)

bet365

Το Gazzetta.gr σκιαγραφεί το προφίλ του Αντόνιο Νοτσερίνο. Του παίκτη που χρίστηκε αντικαταστάτης του Γκατούζο, ονομάστηκε «η καλύτερη μεταγραφή της Μίλαν» και τώρα ψάχνει το restart.

Η Vistabet σου επιστρέφει το ποντάρισμα σου, αν σημειωθούν περισσότερα από τέσσερα τέρματα στο ματς της Μάλαγα με τη θέλτα για τη La Liga.

Η καριέρα του Αντόνιο Νοτσερίνο στην Serie A έφτασε στο... πικ της το 2013 και έκτοτε, ο 30χρονος πλέον μέσος ψάχνει ένα restart, καθώς λόγω ηλικίας, ικανοτήτων και εμπειριών, μπορεί να προσφέρει πολλά ακόμη. Για αυτό και ο Παναθηναϊκός φαίνεται να παλεύει την περίπτωσή του, προκειμένου να τον ντύσει στα... πράσινα και να ενισχύσει την μεσαία του γραμμή και έναν ποδοσφαιριστή μεγάλη κλάσης.

Τα πρώτα βήματα και η «Γιούβε»
Η ενασχόλησή του με τη στρογγυλή... θεά ξεκίνησε σε ηλικία 5 ετών όταν και ο πατέρας του τον πήγε στις ακαδημίες της μικρής ομάδας στην Νάπολη που προπονούσε. Εκεί τον ανακάλυψε η Γιουβέντους και σε ηλικία 13 ετών τον προσκάλεσε στις ακαδημίες της, όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Έχοντας πάρει τις κατάλληλες κατευθύνσεις το 2003 δόθηκε δανεικός στην Αβελίνο που αγωνιζόταν στην Serie B, στην οποία με το... καλημέρα χρίστηκε βασικός. Κάτι που έγινε και στην Καταντζάρο, την Κροτόνε και την Μεσίνα που ακολούθησαν. Με την τελευταία μάλιστα έκανε το ντεμπούτο του στην Serie A το 2006, στη νίκη με 4-2 επί της Σαμπντόρια. Στις 7 Μαΐου της ίδιας χρονιάς πέτυχε και το πρώτο του γκολ στο παιχνίδι κόντρα στην Νάπολι.





Τον μοιράστηκαν Πιατσέντζα και Γιουβέντους
Οι εμφανίσεις του με την Μεσίνα και το γεγονός οτι αποτελούσε μέλος των μικρών Εθνικών ομάδων, τον έβαλαν στην λίστα της Πιατσέντζα, που το καλοκαίρι του 2006 αγοράζει το 50% των δικαιωμάτων του. Στην Βόρεια Ιταλία αποτελεί βασικός στέλεχος της ομάδας, μετράει πάνω από 30 συμμετοχές και 6 γκολ σε μία σεζόν και αναγκάζει την Γιουβέντους όχι απλά να τον πάρει πίσω στο Τορίνο, αλλά να πληρώσει και 3,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον έχει 100% δικό της. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι του δίνει αμέσως φανέλα βασικού και παρά το γεγονός στα μέσα της σεζόν η «Μεγάλη Κυρία» προχώρησε στην απόκτηση του Μοχάμεντ Σισοκό, μετράει συνολικά 32 συμμετοχές στο πρωτάθλημα.



Το αντάλλαγμα για Αμάουρι
Το καλοκαίρι του 2008 όμως, η επιθυμία της «Γιούβε» να πάρει τον Αμάουρι από την Παλέρμο, τον βάζει στα έμψυχα ανταλλάγματα που προσφέρει, με την τιμή του να ορίζεται στα 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Στην Σικελία έμεινε τρεις σεζόν, ξεπέρασε τις 100 συμμετοχές και μέτρησε 6 γκολ. Αρχικά έπαιζε ως αμυντικό χαφ, όμως μετά την αποχώρηση του Βάλτερ Ζένγκα και με την άφιξη του Ντέλιο Ρόσι στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, προωθήθηκε λίγο πιο μπροστά, αφήνοντας τις ανασταλτικές υποχρεώσεις στον Τούλιο Μιλιάτσιο. Μάλιστα, ουκ ολίγες φορές χρησιμοποιήθηκε και ως αριστερός μέσος, δίνοντας στηρίγματα στον Φεντερίκο Μπαλτσαρέτι που έπαιζε μόνος του όλη την πλευρά.


Μίλαν στις... καθυστερήσεις
Το ξεκίνημα της σεζόν 2011-12 τον βρήκε στο Παλέρμο, όμως στην τελευταία μέρα των μεταγραφών μετακόμισε στο Μιλάνο. Για την ακρίβεια η απόκτησή του από τους «ροσονέρι» ολοκληρώθηκε μία ώρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία έναντι περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ για συμβόλαιο 5ετους διάρκειας. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι τον χρησιμοποιεί συνεχώς τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Champions League, με τον 27χρονο τότε μέσο να πετυχαίνει και το πρώτο του χατ-τρικ στη νίκη επί της Πάρμα με 4-1, στις 26 Οκτωβρίου. Στην ρεβάνς των προημιτελικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ισοφαρίζει την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου», όμως οι Καταλανοί απαντάνε με δύο γκολ, παίρνουν τη νίκη με 3-1 και μαζί την πρόκριση. Συνολικά εκείνη την σεζόν είχε πάνω από 40 συμμετοχές, βρήκε 11 φορές δίχτυα και το «Forza Italian Football» τον έχρισε ως μεταγραφή της χρονιάς.


Ο αντικαταστάτης του Γκατούζο
Το καλοκαίρι του 2012, οι φήμες περί πώλησής του είχε φουντώσει όμως ο Αλέγκρι έβαλε ξεκαθάρισε πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει. Μάλιστα, με τον Τζενάρο Γκατούζο να αναχωρεί για την Ελβετική Σιόν, ο Νοτσερίνο πήρε την φανέλα με το νούμερο 8 και πολύ άρχισαν να τον παρομοιάζουν με τον «Ρίνο», κάτι όμως που δεν τον έβρισκε σύμφωνο. «Δεν είμαι και δεν πρόκειται να γίνω ο νέος Γκατούζο. Είμαι ένας αριστερός μέσος, ο Γκατούζο είναι ένας από τους καλύτερους μέσους στον κόσμο», είχε δηλώσει σχετικά. Η σεζόν εκεί όμως, δεν κύλησε και τόσο ιδανικά, καθώς δεν είχε εξασφαλισμένη θέση στην εντεκάδα.

Ψάχνοντας το restart
Το γεγονός οτι δεν έπαιζε βασικός είχε ως αποτέλεσμα να παραχωρηθεί δανεικός τον Ιανουάριο του 2014 στην Γουέστ Χαμ, δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν. Αν και του άρεσε το Λονδίνο και ήθελε να μείνει εκεί, τελικά τον Ιούλιο επιστρέφει στην Ιταλία για την Τορίνο. Εκεί μένει άλλους έξι μήνες, καθώς τον Ιανουάριο του 2015 πάει στην Πάρμα, από την οποία ξαναγύρισε στην Μίλαν το καλοκαίρι, έχοντας μόλις 2 συμμετοχές την τρέχουσα σεζόν. Πλέον αναζητεί τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, που θα του επιτρέψει να κάνει το restart, καθώς δεν τον έχουν πάρει τα... χρόνια.

Scout report
Ο Αντόνιο Νοτσερίνο είναι ένας παίκτης με μεγάλη ενέργεια και με χαρακτηριστικά ball winning αμυντικού χαφ, ενώ κάλλιστα μπορεί να αναλάβει τον ρόλο ενός box-to-box μέσου. Κατά καιρούς έχει παίξει επίσης ως 10άρι, αλλά και ως αριστερό εξτρέμ, ενώ έχει παραδεχθεί οτι του αρέσουν οι ρόλοι που αφορούν το δημιουργικό κομμάτι της ομάδας.

Ήξερες ότι...
... στις 16 Δεκεμβρίου του 2012 σκόραρε στο 35ο δευτερόλεπτο του αγώνα της Μίλαν με την Πεσκάρα. Το γκολ του αυτό το αφιέρωσε στα θύματα της επίθεσης στο σχολείο Σάντι Χουκ στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ, λέγοντας: «Ότι έκανα σήμερα, το έκανα για αυτούς».

... ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι ήταν ο πρώτος προπονητής που τον κάλεσε στην Εθνική Ιταλίας, το 2007. Ήταν παρών και στο Euro2012, παίζοντας μάλιστα και στον προημιτελικό κόντρα στην Αγγλία, ευστοχώντας μάλιστα στην διαδικασία των πέναλτι με την οποία κρίθηκε ο νικητής της αναμέτρησης.

... στις 3 Δεκεμβρίου του 2010 παντρεύτηκε την Φεντερίτσα, με την οποία ήταν αρραβωνιασμένος για 8 χρόνια και αποτελούσε τον παιδικό του έρωτα. Μαζί έχουν τρία παιδιά.

... αν και ασχολείται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο από πολύ μικρός, έχει σπουδάσει λογιστικά και έχει πάρει το δίπλωμα.

... τον Σεπτέμβριο του 2007, φεύγοντας από ένα εστιατόριο στο Τορίνο είχε ένα τροχαίο ατύχημα. Νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις, αλλά τελικά δεν είχε κάτι σοβαρό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα