Ο Έλληνας θρύλος του αμερικάνικου Wrestling!

Γιάννης Γεωργόπουλος
Ο Έλληνας θρύλος του αμερικάνικου Wrestling!

bet365

Αρκετά χρόνια πριν τον Τζον Σίνα και τον Χαλκ Χόγκαν ένας Έλληνας ήταν εκείνος που κράδαινε την χρυσή ζώνη του αμερικάνικου wrestling. Το gazzetta.gr παρουσιάζει την καριέρα του Σπύρου Αρίων.

Ο 75χρονος Σπυρίδων Μανουσάκης, γνωστός ως Σπύρος Αρίων για 18 χρόνια (1961-1979) αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο των αντιπάλων του στα ρινγκ.

Χαρακτηρίστηκε ως «Χρυσός Έλληνας» ή ακόμα και «Σιδερένιος Έλληνας».

Ο ύψους 1.96 Σπύρος Αρίων, ξεκίνησε την καριέρα του το 1961, έχοντας ως προπονητή τον Γάλλο, Αντρέ Μπολέτ, ενώ φημολογείται ότι έμαθε τα μυστικά του αθλήματος από τον εμβληματικό, Τζιμ Λόντος.

Για τέσσερα χρόνια αγωνίστηκε στην Ευρώπη, ενώ το 1964 πήρε την απόφαση να μεταναστεύσει στην Αυστραλία, υϊοθετώντας το προσωνύμιο «Χρυσός Έλληνας».

Ο ελληνισμός της διασποράς στο πρόσωπο του Μανουσάκη βρήκε το νέο του είδωλο.

Ο «Σιδερένιος Έλληνας» δεν τους απογοήτευσε κατακτώντας το 1965 το παγκόσμιο πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών.

Συνολικά στέφθηκε 12 φορές πρωταθλητής αποτελώντας τον παλαιστή «κράχτη» της σπουδαιότερης εταιρίας του χώρου «National Wrestling Alliance».

Η χάρη του έφτασε μέχρι την Αμερική, όταν το 1966 σε ηλικία 26 ετών υπέγραψε συμβόλαιο με την WWWF, που αποτελούσε προπομπό του σημερινού WWE.

Ήταν θέμα χρόνο να εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του πρωταθλήματος δίνοντας συγκλονιστικά ματς με τους Μπομπ Όρτον, Γκορίλα Μονσούν, Εντ Φαρχάτ "Σέικ", Αδέρφια Βάλιαντ, Λου Άλμπανο και Τσιφ Τζέι Στρόνγκμπόου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπρούνο Σανμαρτίνο, ο κατά πολλούς σπουδαιότερος παλαιστής όλων των εποχών θεωρούσε τον Σπύρο Αρίων, ως το πουλέν του.

Ο τελευταίος κατέκτησε τον Ομαδικό τίτλο Ηνωμένων Πολιτειών, μια φορά με τον Τόνι Παρίσι και δύο φορές με τον Άρνολντ Σκάαλαντ.

Αποσύρθηκε σε ηλικία 38 ετών έχοντας προηγουμένως εισάγει το όνομα του στην χρυσή βίβλο του αμερικάνικου wrestling.

 

Τελευταία Νέα